Ollaan edelleen sitkeästi auki.

Hiljaista on. Viime viikolla lähti toistaiseksi viimeinen evakuointilento. Kyseisellä lennolla lähti 70 ihmistä pois saarelta. Tavallisesti vastaavia lentoja on 8 – 12kpl joka päivä. Nyt kuitenkin näiden sadan hengen poistuminen katukuvasta näkyy selvästi. Ne viimeisetkin ulkomaalaiset ovat kadonneet. Jäljellä on paikallisten lisäksi enää joitain matkailijoita mutta suurin osa ulkomaalaisista on hotellien omistajia tai heitä joilla on rakennusprojekti kesken.

Meillä on jäljellä kaksi asiakasta jotka asuvat erittäin edullisesti. Heiltä saatavalla tulolla maksetaan sähkölasku, kerran viikossa käyvän puutarhurin sekä kolmesti viikossa käyvän siivoajan palkka. Olemme yrittäneet pitää ovet sitkeästi auki vaikka tässä ei taloudellisesti olekaan mitään järkeä. Siivoojat ja puutarhuri saavat perheelleen ruokaa pöytään ja paikka pysyy paremmassa kunnossa kun sitä käytetään.

Täällä on ollut, kansan perimätiedon mukaan, sateisin kesä 13 vuoteen. Lähes joka päivä on satanut enemmän tai kaatamalla. Jos aikaisempina vuosina on ollaan kärsitty kuivuudesta on tänä kesänä piha ollut mutavelliä, kuin pahimpaan sadekauden aikaan. Ja tietenkin ison talon nipa-katto on tullut tiensä päähän. Kattoon on tullut muutaman viikon aikana useita reikiä joiden paikkaaminen johtaa siihen että uusi reikä ilmestyy parin päivän kuluessa muualle. Näyttää siltä että meillä on edessä kattoremontti.

Meillä kävi DOT (Department Of Tourism) tekemässä tarkastuksen joka koski lupaa toimia uusien matkailijoita koskevien sääntöjen mukaan. Esimerkiksi huoneissa, olivat ne kuinka isoja tahansa, ei saa olla enempää kuin kaksi asukasta, ravintoloiden ruokapöydissä ei saa olla enempää kuin kaksi ruokailijaa, hotelliin sisään tulijoilta tulee mitata kuume, pöydät pitää desinfioida päivittäin, huoneen pitää olla tyhjänä vähintään 48h ennen kuin uusi asiakas voi majoittua siellä eikä täyttöaste saa ylittää 50%. Jälkimmäisen kanssa tuskin tulee ongelmia lähitulevaisuudessa sillä sen verran tyhjältä varauskirjat näyttävät.

DOT tarkastuksessa piti esittää suojavarustus, mikäli mahdollinen positiivinen Korona tapaus tulisi meille, jolla hänet otetaan vastaan. Koska tavaratoimitukset eivät kulje saarelle emme myöskään pystyneet tilaamaan virallisia suojavarusteita joten meidän oli pakko keksiä jotain. Meidän virallinen suojavarustus on sadeasu, sukelluslasit ja snorkkeli. DOT oli tyytyväinen ratkaisuun.

-Lee-

Kaisa koirien kanssa aamukävelyllä

Eeron kanssa lenkillä

Lähikaupan tarjontaa- mitä sitä tänään syötäisiin?

Virallisesti hyväksytty suoja-asu

Ei kuumetta, kaikki hyvin ja hommat voivat jatkua

#Siargao #Korona

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT