Saattaa olla että Suomen kesä jää väliin

Tänä vuonna oli tarkoitus viettää pidempi aika Suomessa, koko kesä ja ehkä vielä tovi siihen päälle. Ensin näytti siltä että lähtö täältä siirtyy kuukaudella ja sitten toisella. Mutta nyt näyttää siltä että taitaa jäädä koko kesä väliin. Jonain päivänä ärsyttää niin valtavasti kun ei pääse lähtemään ja on jumissa täällä. Toisena päivänä on mukavaa kun on aikaa remontoida paikkoja, maalata ovia, siivota puutarhaa, korjata aitaa. Toisaalta, tilanne elää joka päivä, ja saattaa olla että pääsemme pian nauttimaan Rautaveden rantasaunasta.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Siargao ja lähimmät kentät aukeavat vasta syyskuun alussa. Siihen asti tänne ei ole tulossa / lähdössä muita lentoja kuin satunnaisia evakuointi lentoja. Evakuointi lentojen kanssa on ollut vaihtelevaa onnistumista. Edellisestä lennosta on jo aikaa reilu kuukausi. Yhdysvaltain suurlähetystö ei saanut omaa lentoaan onnistumaan vaan se hyytyi jonnekin byrokratian syövereihin. Nyt seuraava yritys on ensi viikon lauantaina, täällä asuvan ruotsalaisen toimesta. Alun perin piti olla kaksi konetta, toinen lennoista jouduttiin jo perumaan. Meidän asiakkaista pääsi yksi henkilö mukaan lennolle.

Asiakkaiden kanssa on yllättävän mukavaa. Meillä on asukkaita Italiasta, Saksasta, Englannista sekä Hollannista. Kaikki ovat olleet meillä melko pitkään. Tilanne on pysynyt meillä melko hyvänä, kaikissa muissa mökeissä on asiakkaita paitsi yhdessä. Sekin on ollut tyhjänä vasta viikon. Asiakkaat ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin ja tulevat toimeen keskenään. 30 vuotta Filippiineillä käynyt Italialainen antropologi sivistää muita paikallisten aajatusmaailmasta, Englantilainen kokki savustaa kalaa tynnyrigrillissä, Saksalaiset pojat punnertavat ja nyrkkeilevät rannalla, hollantilaiset tykkäävät käydä surffaamassa jne. Sunnuntaisin porukkaa järjestää grillijuhlat paitsi eilen koska satoi.

Isoimman päänvaivan aiheuttaa paikallishallinto jonka päätöksen teossa ei ole edelleenkään mitään logiikkaa. Säännöt muuttuvat tuulen suunnan mukaan ja niitä tulkitaan merivirtoja seuraamalla. Tiedon muruset pitää kerätä Facebook sivuilta eikä varsinaista virallista tiedotusta ole olemassa.Itse sain pari päivää ensimmäisen sakon. Tai oikeastaan kaksi koska syyllistyin kahteen eri rikkeeseen. Poliisi / armeija oli laittanut tiesulun kaupungin keskustaan jossa tarkastettiin ajo-oikeus sekä jotain muuta siihen hetkeen soveltuvaa. Olin menossa surffille eikä itselläni ollut päässä kypärää. Joka on selkeä virhe mutta kun kypärää ei voi jättää mihinkään siksi aikaa kun menee vesille. Toinen sakko tuli siitä että minulla ei ollut ajokorttia mukana, kun surffatessa ei ole paikkaa mihin ajokortin laittaisi. Selkeät virheet, oma vika ja kypärä on syytä olla päässä vaikka ajaakin vain rantaan. Sain käskyn mennä maksamaan sakon heti kaupungintalolle ja tulla takaisin näyttämään maksukuittia. Kerroin poliisille että ei onnistu koska olen menossa surffamaan niin ei ole paikkaa missä säilyttää seteleitä. Sitten kuulemma moottoripyörä takavarikoitaisiin. Sitten paikalle tupsahti poliisipäällikkö joka esitteli minulle jonkun ulkomaalaisen henkilön pidätysmääräystä ja kyseli että olenko nähnyt tälläistä henkilöä. En ollut nähnyt. Ja sitten minulle kerrottiin että koska he tietävät minun ajavan normaalisti aina kypärä päässä, riittää kun lupaan käyväni maksamassa myöhemmin sakon ja toivottivat mukavaa surffia. Sakko oli yhteensä 5 euroa. -Lee-

Minkä laudan tänään valitsisi....?

Katon korjausta

Beach houses

Jairo pojan kastajaiset

Tarjolla oli mm nakki-vaahtokarkki- yhdistelmä

Viime aikoina on tullut pyöräiltyä melko paljon.

#Siargao #Korona #poliisi

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT