Kuumaa ja muutoksia

Karanteenia on hieman lievennetty. Kukaan ei oikeastaan tajua ihan tarkkaan mitä nyt saa ja ei saa tehdä. Mutta periaatteessa kulkeminen on suhteellisen vapaata. Maskia pitäisi käyttää, eikä turhaa hillumista suositella, mutta kaupassa voi käydä ja hoitaa niitä asioita, joita nyt pystyy hoitamaan. Näyttäisi että myös surffista tulisi taas sallittua. Toivottavasti, sillä en jaksaisi kuunnella enää yhtään länkytystä siitä asiasta. Totean vaan että jos surffauskielto on jonkun suurin ongelma tällä hetkellä, saa olla tyytyväinen tilanteeseensa.

On myös ollut todella kuuma. Lämpövaroituksia on annettu ympäri Filippiinejä. Kaikki tekeminen on ajoitettava aikaiseen aamuun. Jos erehtyy iltapäivällä liikkeelle, aika pian huomaa olevansa läkähdyksen partaalla ja pää kipeänä. Kun aamulla viiden jäljestä menemme koirien kanssa aamupissalle, naapurin Vilma on jo täysillä puutarhatöissä, koska niinkuin hän asian ilmaisee: aurinko tekee sairaaksi.

Meillä on viikon päästä edessä muutto takaisin Malinaoon kahdeksan Salvacionissa vietetyn kuukauden jälkeen. Se tuntuu samaan aikaan enimmäkseen ahdistavalta, mutta ihan vähän myös mukavalta. Ahdistavalta, koska täällä luonnon läheisyys ja oma rauha on ollut niin korvaamatonta. Tulemme ikävöimään viidakkokävelyitä, sitä että kukaan ei tule ovelle, hyvää nettiyhteyttä ja terassilta avautuvaa upeata maisemaa ja talon takana kurkkivaa vesipuhvelia. Ikävä ei tule vessan ovea joka ei mene kiinni, jatkuvaa muurahais- ym ötökkätaistelua, kylmää suihkua, talon kuumuutta ja joka-aamuista selkäjumia kehnon patjan takia. Toisaalta Malinaossa talo on oma, sitä voi korjata ja parannella, ei tarvitse hamstrata ruokia, on hyvä suihku ja patja, voi viettää aikaa kaikkien koirien kanssa, on taas ranta, voin käydä Puppy talolla enemmän ja muutenkin tehdä enemmän koira-asioita. General Lunakaan ei ahdista nyt niin paljoa, kun matkailijoiden kadottua meininki on vähän palannut entiseen. Tatuointistudiot ja krääsäkaupat ovat kiinni, muukin silkka turistikohdemeininki on tauolla ja liikenne vähentynyt huomattavasti.

Ananas löytyi aamulenkillä

Papia on ollut ikävä

Kuumana aikana koirien kapioireet pahentuvat, tämä karvaton käppyrä aamun ruokintakierrokselta.

Ehkä joskus takaisin tänne kun tilanteet muuttuu

No filter auringonlasku. Käännetäänpä veistä omassa haavassa.

Lenkillä

Pasin illallisakrobatiaa


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT