Hei, miten teillä menee?

Kiitos kysymästä, tilanteeseen nähden paremmin kuin monella toisella mutta silti tilanteessa ei ole hurraamista. Punk yhtye Kivesveto Go Go kiteyttää tilanteen hyvin: Hei, miten loma toimii? - Ei ole töitä, ei ole lomaa, pelkkä taantuma.

Saari on ollut suljettuna kohta kuusi viikkoa. Huhtikuun 18. oli viimeinen päivä kun saarelta pääsi pois laivalla tai lentokoneella. Sen jälkeen kaikki täällä olleet, niin paikalliset kuin turistitkin ovat olleet jumissa. Ainoat poikkeukset ovat olleet muutamat evakuointi lennot jotka ovat hakeneet matkailijoita. Yksi kone haki australialaisia, toinen Kanadalaisia ja tänään lähtee ensimmäinen eurooppalaisia hakeva lento. Muutama suomalainen on lähdössä kyseisellä lennolla kohta kotia.

Me reagoimme nopeasti saaren sulkuun ja veikkasimme eri suuntaan kuin monet muut hotellit. Usealla paikalla oli toive siitä että ihmisiä jää paljon enemmän ja he tarvitsevat kipeästi majoitusta ja monet nostivat hintojaan. Me olimme toista mieltä, ihmiset lähtivät niin nopeasti kuin pääsevät pois saarelta ennen kuin koko maa menee kiinni eikä majoituksen tarvitsijoita olisi kovin paljoa joten laskimme hintoja -80%. Olemme olleet lähes koko ajan täynnä tähän päivään asti. Nyt on ollut huhua siitä että liikenne vapautuisi tämän kuun loppuun mennessä. Silloin meiltä luultavasti lähtevät käytännössä kaikki asiakkaat. Oman veikkaukseni on että todella hankalat ajat ovat meillä vasta edessä. Kesäkuukaudet ovat olleet saarella tavallisesti matalan sesongin aikaa ja lähes kaikki varaukset on peruttu. Mutta toisaalta on huhuttu että kentät ja satamat avattaisiin vasta toukokuun lopussa.

Tämän hinnanlaskun ajatuksena oli saada peitettyä osaa kustannuksista ja saada maksettua työntekijöiden palkkoja. Täällä ei paljoa tarvitse välittää irtisanomisajoista tai yt- neuvotteluista mutta tilalla on työnantajan sosiaalinen vastuu. Koska työ on ainoa tulonlähde loppuu ihmisiltä ruoka nopeasti samalla kun työt loppuvat. Ei ole ansiosidonnaista juoksemassa tai KELAa pitämässä huolta. Olemme joutuneet irtisanomaan 2 henkilöä ja loput ovat osa-aikaisina.

Saarella on ollut rauhallista enkä ole kuullut että olisi tapahtunut murtoja tai mitään muutakaan isompaa ongelmaa. Yksi syy tähän on varmasti ollut se että pöydissä on ollut, ainakin toistaiseksi, ruokaa tarjolla. Lenin on sanonut: Jokainen yhteiskunta on 3 aterian päässä kaaoksesta. Onneksi ihmiset ovat lahjoittaneet ruokaa kyläläisille.

Iso kiitos Tomi L:lle joka lahjoitti Malinaon kylään 200kg riisiä! Elokuu kuitenkin näyttää hieman valoisammalta. Meille on tullut jonkin verran varauksia ja näyttää siltä että maailma ei ole loppumassa vaan ihmiset haluavat päästä taas liikkeelle ja surffamaan! -Lee-

Tomin lahjoittamaa riisiä pakataan pienempiin pusseihin jotka jaetaan kyläläisille. Kylä kiittää!

Riisiä kotiin vietäväksi

Sadetta tulossa

Eero iltavalaistuksessa

#Siargao #Matkailu #työntekijä

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT