Puppy Puddle- päivitystä

Koronat ja karanteenit ovat vieneet ajatukset niin, että ei ole vähään aikaan tullut kirjoitettua Puppy Puddlesta. Paljon on kuitenkin tapahtunut jo tämän vuoden puolella. Saimme pidettyä kahden päivän Animal Health day- tapahtuman helmikuun loppupuolella, monien käänteiden jälkeen. Tapahtuma oli huima menestys, kahdessa päivässä kastroitiin/steriloitiin 311 eläintä General Lunassa ja Unionissa.

Oman jännitysmomenttinsa kaikelle aiheutti se, että General Lunan päivänä meillä oli koko saaren kattava sähkökatkos. Onneksi Lee sai generaattorin ruksuttamaan ja näin tuulettimen ja sheiverin toimintaan. Katkoksen jälkeen kuitenkin tilanne kuitenkin eskaloitui, sillä generaattori oli jo viety pois, kun sähköt menivat uudestaan. Niinpä sankarilääkärimme leikkasivat viimeiset potilaat kännyköiden ja sisään urheiluhalliin ajettujen skoottereiden valossa.

Jälleen kerran meillä oli loistavia vapaaehtoisia, heistä moni ensikertalaisia. On mahtava nähdä miten omistautuneita ja innostuneita ihmiset ovat. Pitää olla tarkkana, että saa heidät välillä syömään ja juomaan, koska monet eivät millään malttaisi! Mukana oli myös hollantilainen eläinlääkäri, joka General Lunan päivän jälkeen totesi: " Oli todella mielenkiintoinen päivä, rokotan päivittäin koiria penikkatautia, parvo-virusta ja rabiesta vastaan. Täällä näin ensimmäistä kertaa yhden päivän aikan parvo-epäilyn, rabies-epäilyn ja koiran neurologisilla oireilla, joka oli sairastanut penikkataudin". Ikävämpi asia on se, että rabies on alkanut nostaa päätään saarella. Tämän vuoden aikana on ollut 4-5 vahvistettua tapausta, yksi on vielä hieman epämääräinen. Rabies on siinä mielessä hankala, että se vahvistaminen voi tapahtua vain, kun koira on jo kuollut. Silloin pää lähetetään Butuaniin laboratorioon tutkittavaksi. Eivätkä koirat aina välttämättä saa niitä, elokuvista tuttuja merkkejä, eli ala puremaan kaikkea mikä liikkuu. Tämän tilanteen takia pyrimme rokottamaan noiden kahden päivän aikana niin paljon kuin mahdollista, sen ihmeemmin edes miettimättä, mistä rahat rokotuksiin saadaan. Onneksi Surigao Pet Doctors antaa meille aina maksuaikaa, ja luottaa että jonain päivänä maksu tulee. Niinpä rokotuksia annettiin kahden päivän aikana 280. Onneksi myös provinssin eläinlääkäri on viimein havahtunut tilanteeseen. Todellisuudessa valtion pitäisi tarjota ilmaiset rokotteet, ja tämän kyseisen eläinlääkärin pitäisi huolehtia siitä että se rokotuksia toteutetaan. Valitettavasti juuri mitään ei ole tapahtunut vuosiin. Mekin aluksi kyselimme aina ilmaisten rokotteiden perään, mutta aina tuli sama vastaus: no stock. Eli tapahtuu niinkuin tässä maassa niin monen muunkin asian kanssa, rahat ja tavarat haihtuvat johonkin matkan varrelle. Käytännössä me olemme tehneet heidän työtänsä tässä parin vuoden ajan.

Koomisinta koko kuviossa on se, että kuulemma viranomaisten taholta Siargao olisi haluttu julistaa rabies free alueeksi 2021! Vaikka asian hyväksi ei ole tehty juuri mitään...Nyt se on mahdotonta, koska näitä tapauksia on ollut. Kävivät onneksi tekemässä ovelta ovelle rokotuksia parin päivän ajan. Nyt karanteenin aikaan asia on varmasti hyllyllä, mutta kun elämä taas helpottuu asiaan palataan varmasti. Meidän tavoitteemme on saada viranomaiset ymmärtämään, että populaation hallinta ja rokotukset on ainoa järkevä ja kestävä tapa auttaa tilannetta, ei niinkään heidän suunnittelemansa irtokoirien nappaaminen ja säilöminen johonkin. Puppy- talossa meillä on tällä hetkellä viisi pentua, kaksi aikuista koiraa ja kaksi kissaa, joita vapaaehtoisemme Louise hoitelee nyt karanteenin aikana. Etsimme rokotus sponsoreita pennuille parhaillaan. Kun pennuilla on rokotukset maksettuna, niille on helpompi löytää koti paikallisista perheistä ja ne saavat hyvän alun elämään! Jos haluaa lukea lisää Puppy Puddlesta kannattaa käydä lukemassa blogia: https://www.puppypuddlesiargao.com/new-blog ja voi myös liittyä postituslistallemme. Kovin usein emme häiriköi, mutta muutaman kerran vuodessa tulee kuulumisia! Saimme nyt myös lahjoituslinkin taas toimimaan, eli sinne voi helposti lahjoittaa haluamaansa tarkoitukseen: seuraavaa klinikkaamme varten, pennun sponsorointia, rabies-rokotuksia tai puppy- housen ylläpitoon( ruokaa ja lääkkeitä). Pienikin summa vie pitkälle, esimerkiksi yksi rabies-rokotus maksaa meille kaksi euroa!

paypal.me/helpdogsofsiargao

Koirat heräämössä Unionin Animal Health Dayssa.

Tyytyväinen asiakas

Vapaaehtoiset Annika ja Dasha vauhdissa.

Dobby odottaa sponsoria.

Nala viihtyy Puppy talossa.

#puppypuddle #rabies #hyväntekeväisyys #katukoirat #kastraatio

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT