Kiukuttelua

Koko maailmaa puhuu tietysti koronasta. Olen tänään kiristellyt hampaitani ihmisten ajattelemattomuuden takia. On selvää että tilanne ei ole kenenkään hallinnassa tai vastuulla, eli kaikki olemme samassa veneessä, tai vähän niinkuin yllätetty housut kintuissa. Meille tulee jatkuvasti peruutuksia, tietysti ja ihmisten käyttäytyminen on välillä todella vastenmielistä. Me myymme suurimman osan majoituksesta booking.com- palvelun kautta. Booking on jo aikaisemmin antanut rahat takaisin selviltä koronan epidemia-alueilta varauksen tehneille, meiltä edes sen ihmeemmin kysymättä ja se on ihan ok. Sitten on paljon niitä jotka sanovat että en voi matkustaa toukokuussa, elokuussa jne. Jostain syystä ihmiset tuntuvat ajattelevan että me, pieni majoitusyritys olemme vastuussa kaikesta. Ei matkavakuutus, ei lentoyhtiö eivät he itse. Meillä on ollut hyvin selkeät peruutusehdot ja nyt viruksen jyllätessä olemme myös antaneet kaikille mahdollisuuden varata uudet päivät myöhemmin. Näin tekevät myös muun muassa lentoyhtiöt, monet isot hotelliketjut ja matkatoimistot.

Meitä on syytetty ahneiksi paskiaisiksi kun emme peruuta kuluitta majoitusta "kaikki muut ovat antaneet täyden palautuksen" ( yeah right!...) "hyvä on matkustan sitten sairaana ja tartutan kaikki !" (argentiinalainen asiakas joka ensin väitti että hänellä on korona ( siihen aikaan argentiinasta

ei ollut mitään tietoa), sitten tyttöystävän nilkka oli nyrjähtänyt ja lopulta sanoi että tulee joka tapauksessa (ei tullut). Eilen Manilalainen asiakas raivosi puhelimessa, väitti olevansa lääkäri ja sanoi että tulee laittamaan koko Siargaon karanteeniin.

Se mitä nämä omia etujansa ankarasti puolustavat ihmiset eivät tule ajatelleeksi on seuraava asia: meidän prioriteettimme tällä hetkellä on pystyä turvaamaan työntekijöidemme toimeentulo. Jos saarelta loppuvat turistit, hotellit pistävät ovet kiinni ja valtava määrä ihmisiä jää ilman toimeentuloa maassa, jossa sosiaaliturva on olematon. Siksi me yritämme pitää kiinni niistä vähistä varauksista mitä meillä on, myydä sikahalvalla niille, jotka ovat jo maassa ja muutenkin tehdä kaikki mahdollinen että pystyisimme maksamaan edes osan palkkoja myös edessä olevan, varmasti helvetillisen jakson ajan. Kun Eurooppalainen itkee muutaman kymmenen euron maksunsa perään ( jonka hän voi käyttää meillä vaikka ensi vuonna jos tänä vuonna tilanne ei parane) palvelusta, jonka hän on ostanut tietyin ehdoin, ja on sitä mieltä, että me olemme epäreiluja kun emme automaattisesti muuta peruutusehtojamme kaiken korvaavaksi, sillä "ei ole hänen syynsä" että sinne tuleminen onkin hieman vaikeampaa, alkaa sisälläni kiehua. Kun nämä ihmiset hetkeksi istuisivat alas, ja ymmärtäisivät, että he kuuluvat maailman etuoikeutettuun vähemmistöön, jotka ylipäätään voivat matkustaa toiselle puolelle maapalloa halutessaan, tai halutessaan olla matkustamatta ja nauttia hyvästä terveydenhuollosta kotimaassaan. Ihmiset kirjoittavat riipaisevia tarinoita siitä kuinka olivat niin odottaneet lomaa ja Siargaolla vierailua ja siksi, ihan vaan säälistä, meidän pitäisi antaa rahat takaisin.

Tällaisina aikoina sitä toivoisi ihan oikeasti hieman omasta navasta pois nostettua katsetta. Suurin osa on kuitenkin tuhlannut sen satasen jo vessapaperiin...

Loppuun kuitenkin hyvä uutinen: Iltalehdestä tuttu Nancy-koira adoptoitiin Pariisiin! Kyseessä on ensimmäinen Eurooppaan suuntautunut adoptio, sillä se on hyvin hankalaa. Eugenie niminen tyttö kuitenkin halusi Nancyn maksoi mitä maksoi ja supervapaaehtoisemme Hanna ja Opaw tekivät ensin aikataulullisesti täysin mahdottomalta näyttävästä mahdollista!

Nancy uudessa kodissa Kuva: Eugenie Campeis

Très chic Kuva: Eugenie Campeis

Omistajan isoäiti on Nancyn uusi suosikki. Kuva: Eugenie Campeis


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT