Koira-asioita


Viime päivinä olen puuhannut paljon koira-asioita. Näyttää taas pitkästä aikaa, että jatkuvasti tulee vastaan huonokuntoisia koirankäppyröitä. En tiedä johtuuko siitä, että nyt päivittäin ajelen Salvacionista Malinaoon ja matkan varrella on paljon koiria, vai siitä, että edellisestä Animal Health daysta on jo monta kuukautta. Nykyään repussa on aina mukana koiranruokaa, Doramectinia ja ruiskuja kapilääkitystä varten sekä Ivermectin pulveria niille koirille joilla ei ole kiinni pitelijää.

Vielä ei ole vuotuinen penikkatauti- epidemia alkanut, mutta parvo- viruksen ja rabieksen kanssa olemme valitettavasti joutuneet tekemisiin. Ja tietysti aliravitsemus ja kapi ovat niitä jokapäiväisiä seuralaisia. Iloa tuottaa suuresti upeat vapaaehtoisemme Puppy Housessa. Minun Japanin työkeikalla ollessani, talossa asui nuori saksalaispariskunta Lukas ja Laura, jotka olivat bonganneet Puppy Puddlen instagramista ( kuinkas muutenkaan, kommentoi tämä täti-ihminen) ja tulivat Siargaolle ihan vain vapaaehtoistyötä varten. He nauttivat kovasti pentujen kanssa puuhaamisesta, veivät niitä kävelylle monta kertaa päivässä ja hoitivat hienosti myös pientä Peter pentua, joka tuli talolle huonossa kunnossa. Heidän jälkeensä tuli Allie, hyvin nuori australialainen tyttö joka asuu Kambodzassa ja aloittaa tänä vuonna eläinlääkäriopinnot. Hän onnistui sosiaalistamaan myös Marli- nimisen pennun, joka tullessaan talolle oli todella pelokas ja hän on muutenkin aivan loistava keinoemo koirakatraalle, sekä Miming -kissalle joka kuvittelee olevansa koira. En voi kuin ihailla ja kiittää sydämeni pohjasta näitä mahtavia nuoria, jotka asuvat vaatimattomassa talossa mutaisen polun päässä seuranaan vaihteleva määrä koiria ja kissoja ja huolehtivat niistä niin loistavasti! Ja tietysti paikallinen Opaw, joka myös asuu talossa, toimii mentorina muille vapaaehtoisille, päävapaaehtoisemme Hannan ollessa Suomen visiitillä, ja eilen lähti matkustamaan kolmen, Kanadaan adoptoitavan pennun kanssa Cebuun laivalla, lähettämään niitä matkaan.

Torilla majaileva laihuri saa ruokaa ja matolääkkeen.

Huomenna taas, jooko?

Peter on jo paljon parempi! Karvaa kasvanut ja jalatkin kantavat.

Peter tykkää olla sylissä.

Nancy ottaa relaa Puppy Housella. Nancya ei ole vielä adoptoitu, ja se on hankalaa valitettavasti pentuajan jälkeen.

Eeron ja Pasin kanssa iltakävelyllä takapihan kukkuloilla.


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT