Surigaon ostosmatka


Tällä viikolla aallokko rauhoittui ja laivat aloittivat kulkemisen Dapan ja Surigaon välillä. Enää ei ollut tekosyytä välttää aina niin ihanaa Surigaon (not!) ostosmatkaa. Nykyisin tilanne on kuitenkin aikaisempaa paljon mukavampi. Uusi laiva Sean Ferry on paljon vanhaa nopeampi ja mukavampi eikä siellä kipitä rottia pitkin lattioita. Jos ennen kesti melkein kolme tuntia suuntaansa päästään uudella laivalla parhaimmillaan alle 1,5 tunnin. Vaikka uusi laiva on valtava loikka parempaan vanhasta Fortune Angelista ei sekään ole täydellinen. Nykyisin matkustamme laivan business luokassa, se on melkein 2 euroa kalliimpi, koska siellä on hiljaisempaa, ilmastointi eivätkä kanat ja kukot ole metelöimässä. Jos kuitenkin päädyt istumaan business luokkaan paikoille 25B ja 25C niin edessä odottaa kylmää ilmaa puhkuva ilmastointi laite joka on alle metrin päässä kasvoista. Kannattaa varata mukaan takki jossa on huppu.

Surigaon kaupunki itsessään on melko ruma ja ruuhkainen Filippiiniläinen pikkukaupunki. Mutta sieltä löytyvät lähimmät kelvolliset rautakaupat. Iso muutos on myös tapahtunut Surigaosaa. Jos muutama vuosi takaperin liikenteessä oli lähinnä mopoja ja pikkubusseja niin nykyisiin liikenteessä näkee uusia SUV:ja sekä henkilöautoja. Myös mopokauppojen määrä on kasvanut valtavasti. Välillä tuntuu että melkein joka korttelissa on yksi skootteri kauppa.

Tällä kertaa hankintalistalla lavuaarit, suihkut, sähkötöpselit, valokatkaisimet, maalia, sekä kaikenlaista mitä tarvitaan Surfing Carabaossa kuten kylpyhuoneen mattoja, siivouspyyhkeitä, laseja, mukeja, lautasia jne. Sen lisäksi piti hakea skootterikaupasta 1,5 sitten ostetun skootterin rekisteröinti paperit. Lähes kaikki saatiin haalittua kasaan mutta osa sähköjohdoista jäi uupumaan. Edessä on vielä ensi viikolla uusi keikka.

Rakennuksella näyttää hyvältä. Rappaukset ovat melkein valmiit. Sähkömies on saanut tehtyä hommia vauhdilla. Työmaa pitäisi päästä pian siivoamaan jotta saadaan kasvit maahan sopivasti sadekaudeksi. -Lee-

Huoneen seinät on valmiit

Kylpyhuone odottaa laattoja

Väri on päättämättä. Kokeeksi hankittu vihreä oli väärä valinta.

Työmaa kaipaa siivousta

Työmaakoppi

#Siargao #rakentaminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT