Hetken hiljaisuutta


En ole päivittänyt rakennusuutisia sillä oma tietokoneeni hajosi ja Kaisa on ollut työreissulla joten käytössäni on ollut ainoastaan puhelin ja tabletti. Kummallakaan ei ole kovin miellyttävää kirjoittaa pidempää tekstiä. Nyt Kaisa on takaisin ja oma koneeni on edelleen huollossa. Koneen pitäisi tulla ensi viikolla takaisin huollosta. Piti jo tulla tällä viikolla.

Rakennuksella on viikon tauko sillä katto valettiin viime viikon perjantaina ja sen annetaan kuivua rauhassa kunnes työt jatkuvat ensi viikolla. Kaikki isot työt on nyt tehty ja seuraavaksi aloitetaan ulkopuolen rappaus ja sisätilojen viimeistely. Omalla kontolla on vielä laattojen, hanojen, wc- kalusteiden jne hankinta. Laatat ovat tunnetusti täällä murhetta aiheutta artikkeli. Alkuaikoihin verrattuna tilanne on parantunut merkittävästi, mutta ei sitä voi verrata mitenkään K-raudan valikoimaan. Paras valikoima löytyy Surigaosta mutta sielläkin saa varautua siihen että se mitä oikeasti haluaa ei ole se mitä lopulta laitetaan kylpyhuoneen seinään. Jos onnistuu löytämään mieluisen laattamallin, niin sitä on luultavasti varastossa 8 kpl vaikka itse tarvitset 120 kpl.

Tilaaminen ei onnistu, sillä siihen menee aikaa tolkuttomasti, jos edes koskaan tulee perille.

Asiakkaita on riittänyt mukavasti ja arvostelutkin olleet hyviä. Olemme suurimman osan vuodesta käytännössä täynnä. Merkittävin ero aikaisempiin vuosiin on se että AirBnB asiakkaiden osuus on laskenut rajusti. Jos aikaisemmin meille tuli 70% varauksista AirBnB kautta niin ensi vuosi näyttää siltä että AirBnB asiakkaiden osuus on valahtanut 15%:iin. En osaa sanoa mistä johtuu ja tuskin yhtä selittävää tekijää edes löytyy. Syynä voi olla AirBnB kolhiintunut maine erilaisten yksityisyyden suoja ongelmien kanssa, sekä se että AirBnB:tä syytetään monissa paikoissa kaupunkien keskustojen pilaamisesta, alkuperäiset asukkkaat ovat joutuneet siirtymään pois liian korkeiden vuokrien ja rällästävien turistien tieltä. Ehkä ”tiedostava seikkailumatkailija” ei halua olla osa tätä.

Toinen syy voi olla se miten Siargaon matkailijoiden profiili on muuttunut. Aikaisemmin meillä kävijöistä merkittävä osa tuli surffaamaan tai ainakin oli kiinnostunut kyseisestä lajista. Nyt näyttää siltä että suosituin tapa viettää meillä aikaa on rannalla löhöily. Rantatuolit ja pyyhkeet ovat ahkerassa käytössä. Sen lisäksi saarta kierretään skootterilla ja surffausta kokeillaan jos ehditään. Sikäli tilanne on hauska että aalloilla on tilaa vaikka muuten matkailijoita näkee paljon.

Tämän viikon ”nyt kaikki noudattaa tätä lakia”- innostus kohdistuu kypärän käyttöön. Täällä innostutaan noudattamaan jotain lakia noin parin viikon ajaksi kunnes se unohtuu pikkuhiljaa kunnes tulee uusi. Aikaisempia ”nyt kaikki noudattaa tätä lakia”- aiheita ovat olleet kova-äänisten moottoripyörien valvonta, ajokortit, hengenpelastaja Cloud 9:iin, kaikki resortit tarvitsevat hengenpelastajan, ylinopeuden ja ajovalojen käytön valvontakopit jne. Tällä kertaa kypärän käytön kanssa ollaan astetta enemmän tosissaan, sillä armeijan kaverit seisovat tarkastuspisteissä pyssyjen kanssa tuomassa lisäpainoa poliisien valvonnalle. Ja jos kypärää ei löydy niin ajaminen loppuu siihen, samalla tarkistetaan skoottereiden paperit ja kuljettajan ajokortti. Kaksi jälkimmäistä ovat hieman huvittavia sillä katsastus tapahtuu siten että ajetaan konttorille ja joku katsoo pienestä luukusta minkä merkkinen pyörä on pihalla ja sitten maksetaan vuosimaksu. Ajokortin saa menemällä samalle konttorille ja maksamalla ajokortti maksun. Minkäänlaista todistusta ajotaidosta ei tarvita.

Viikkojen puljaamisen jälkeen kaikkien skoottereidemme paperit ovat nyt kunnossa, ja asiakkaita olemme kannustaneet käyttämään kypärää jo pitkään, kertomalla että saarella ei ole kunnon sairaalaa, joten meidän osaltamme tilanne ei ole muuttunut juuri mihinkään. Paikallisilla on tekemistä, koska suurimman osan pyöristä puuttuu paperit, ja monella ei ole ajokorttia. Turisteista aikaisemmin suurin osa on myös ajellut ilman kypärää kehoituksista huolimatta, joten ihan hyvällä asialla ovat. Toivottavasti kestää pidempään kuin kaksi viikkoa.

-Lee-

Katon valaminen alkaa

Tikkuja tikkuja

Lisää tikkuja

Beach Kubo

Rantatuoleja ja riippumatto

Olen ajatellut rapata uuden talon musta -vihreäksi.

#Siargao #rakentaminen #Asiakakkaat

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT