Rakentaminen, generaattori- asiaa ja muutto


Homma on edennyt erittäin vauhdikkaasti.

Niin hyvässä kuin huonossa mielessä. Hienoa on nähdä se miten nopeasti pohjat on tehty ja nyt jo ladotaan seiniä. Mutta kuten vanha siargaolainen rakennusviisaus tietää: se mikä alussa juoksee lopussa makaa. Kuten aikaisemminkin alussa ukot vetää vauhdilla ja lopusssa ei saada millään mitään maaliin. Paitsi kun tulee uusi projekti niin kaikki onkin valmista parissa päivässä.

Oletan että tämä noudattaa samaa kaavaa.

Viime viikolla olivat sähköt poikki kolme kertaa. Pisimmillään 15 tuntia. Nykyisin meillä on generaattori jolla saadaan pyöritettyä vesipumppuja ja puutarhavaloja, tai ei ihan vielä, haluan että sähkömies tulee vielä hyväksymään kytkentäni. Bensakäyttöinen generaattori on ollut todella tarpeellinen viimeaikoina. Vesipumppujen lisäksi sillä on pyöritetty rakennuksella monenlaisia sähkötyökaluja. Haittapuolena on ollut jatkuva generaattorin papatus. Tosin generaattori on tontin takaosassa ja sitä ei juurikaan kuule etupihalle. Mutta ei ole niin herkkäkorvaista matkailijaa jota tämäkin ei haittaisi. Eräs asiakkaista oli kovin tyytyväinen muuten paitsi häntä harmitti että generattori piti ääntä. Voimme tietenkin asiakkaiden toiveesta siirtyä takaisin vanhaan malliin jossa sähkökatkon aikana kannettiin ämpärillä kaivosta vettä. Tästä ei ole kovin montaa kuukautta aikaa.

Kuten vanha viisaus sanoo, generaattori täällä, ämpäri siellä.

Viime aikoina on ollut tarjolla lupa-byrokratian helmiä. Eikä niiden tarjoilu näytä loppuvan aivan heti. Olen yrittänyt varovasti selvitellä miten saisin rakennusluvan kuntoon mutta nyt näytti tulevan vastaan niin raju vaatimus että jopa lakimiehemme sanoi että ei onnistu. Tällä hetkellä halutaan että haen muutosta asemakaavaan, minun tulisi muuttaa kaava maatalous kaavasta ja yrityskaavaksi. Kaupunki on jo itse aloittanut kaavamuutoksen mutta siihen menee aikaa oma tovi. Kuitenkin minun vaaditaan tekevän sama asia myös itse. Sitä varten tulee käydä DAR toimistossa. Menin juttelemaan toimiston esimiehen kanssa ja sain matkaani hämmentävän pinon papereita sekä vaatimuksen että minun pitäisi toimittaa alkuperäiset titled (en tiedä mikä on suomeksi mutta tällä tarkoitetaan paperia joka kertovat kuka on tontinomistaja, olisiko lainhuudatus) vuodesta 1988. Jotta vaatimuksen älyttömyyden ymmärtää paremmin niin nykyisen tontin virallisen "ositus-paperin" saamisen kesti yli kolme vuotta. Joten minun tulisi selvittää ketkä ovat olleet aikaisemmat omistajat, löytää heidät ja sen lisäksi toivoa että heillä on vielä kaikki paperit tallessa. Kaikki on meidän puolelta kunnossa mutta kunta on kehittänyt tämän uuden säännön jotta lupien erikoismiehillä riittäisi töitä.

Muutimme tällä viikolla Salvacioniin. Löysimme pienen talon kukkulan päältä Salvacionin kylästä. Sieltä on n. 20 min matka Malinaoon. Täältä on upeat näköalat ja ympärillä on hienot kävelymaastot sekä Salvacionin surffibreikki. Managerimme Khristina tuli takaisin lomaltaan. Hieman ennen lomaa hänen talonsa paloi maan tasalle joten annoimme oman asuntomme hänelle väliaikaisesti, siis siihen asti kunnes uusi talo valmistuu ja Khristina muuttaa sen toiseen puoliskoon. Toinen osa uudesta talosta on tarkoitettu Khristinan käyttöön ja toinen puoli menee vuokralle.

Generaattori

Papattava generaattori

Nousee nousee

Eero työmatkalla

Eero

Uusi kotitie

Uusi kotitalo ja oikealla reunassa ruohonleikkurina vesipuhveli.

Näkymä takapihalle ja koirien uusi vuoristoreitti.

Kaisa koirien kanssa possu- ja kanarastilla.

#rakennustyömaa #Siargao #tropiikki

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT