Taas se alkaa


Taas se alkaa. Nimittäin rakentaminen. Onhan tässä jo menty tovi ilman rautatankoja, sementtiä ja harkkoja. Tällä kertaa ei rakenneta suoraan asiakaskäyttöön vaan takapihalle on tarkoitus tulla pieni paritalo managerille / koiravahdille / itselle / johonkin muuhun käyttöön. Luulisi että asiat ovat helpottuneet kun niitä on tehnyt jo aikaisemmin mutta kuinka väärässä sitä voikaan taas olla. Rakennuslupien saaminen on tehty täysin mahdottomaksi. Arkkitehti joka on aikaisemmin hoitanut meidän luvat ei ole pystynyt viemään suunnitelmia läpi. Eikä ole kukaan muukaan. Kunta on keksinyt uuden tavan tienata rahaa joten he ovat päättäneet olla myöntämättä rakennuslupia vaikka joka puolella rakennetaan. Sitten myöhemmin kirjoitetaan sakko laittomasta rakentamisesta. Kätevää. Toinen muutos on se että emme enää voi rakentaa samankaltaisia taloja kuin aikaisemmat johtuen puun saamisen edelleen hankaloitumisesta sekä älyttömästä hinnan noususta. Puu maksaa nykyisin 3-4 kertaa enemmän kuin silloin kun rakensimme ensimmäisiä taloja. Joudumme siis käyttämään enemmän harkkoja ja betonia. Tällä kertaa rakennetaan sananmukaisesti betonikuutio. Kaikki seinät, katto sekä lattia on betonia. Tällä ratkaisulla on tarkoitus nopeuttaa rakentamista sekä parantaa äänieristystä. Äänieristystä tarvitaan sillä takapihalla on aamuisin käynnissä taistelukukkojen kiljuntakonsertti joten jos haluaa että nukkua kukonlaulua pidemmälle on äänieristyksen oltava kunnossa. Lapiot lyödään multaan ensi viikon keskiviikkona.

Cube house

Takapihan kuutio

Katolle on tarkoitus laittaa auringolla lämmitettävät lämminvesivaraajat

#rakentaminen #projekti #Siargao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT