Katukoiran elämä paremmaksi


Uskon että moni eläinten ystävä on nähnyt matkoillaan kurjassa kunnossa olevan koiran tai kissan, jota olisi halunnut auttaa. Pöydästä on saatettu livauttaa herkkupala ensi hätään, mutta asia on voinut jäädä kaihertamaan ja nälkiintyneen tai sairaan eläimen silmät mieleen pitkäksikin aikaa. Auttaminen näissä tilanteissa on vaikeaa, ja pelottavaakin, eläimellähän voi olla tauteja, se voi olla aggressiivinen ja mitä sitä oikeasti voisi edes tehdä? Tällaisista ajatuksista eläinten auttaminen sai alkunsa omalla kohdallani.

Aluksi auttaminen oli pienimuotoisempaa, mutta sitten löimme hynttyyt yhteen samanhenkisen puolalaisen Alexin kanssa toiminta alkoi kehittyä vauhdilla. Nyt Puppy Puddle Siargao on toiminut yli puolitoista vuotta, ja toiminta on kokoajan kehittynyt ja kasvanut. Olemme järjestäneet 8 Animal Health Day- tapahtumaa, jonka tuloksena noin 1000 kastroitua koiraa, teemme kokoajan enemmän viikottaisia operaatiota antaen kapipiikkejä ja ruokaa, meillä on pieni shelter Puppy Puddle House, johon saamme pelastettuja pentuja kuntoutumaan ja ennen kaikkea meillä on loistavia vapaa-ehtoisia, joiden ansioista pystymme tekemään niin paljon enemmän!

Tärkein, ja asioita todella konkreettisesti paremmaksi muuttava toimintamuotomme on edelleen Animal Health Day kastraatiotapahtumat. Ainoa pitkäkestoinen tapa vähentää kärsimystä on eläinten lisäntymisen hillitseminen. Samalla saamme parannettua rokotuskattavuutta rabieksen suhteen ja koulutettua paikallisia huolehtimaan eläimistään. Toimintamme on laajentunut General Lunasta myös Dapaan, Del Carmeniin, Burgosiin, San Isidroon ja Salvacioniin ja tavoitteenamme on kattaa koko saari. Samalla autetaan myös ihmisiä, sillä kastraatio/sterilointi on rokotusten ohessa tehokkain tapa taistella ihmisellekin tappavaa rabiesta vastaan. Filippiineillä rabies on vakava terveysongelma.

Toki samalla teemme paljon myös yksilötason auttamistyötä. Meille ilmoitetaan nykyään päivittäin sekä matkailijoiden että paikallisten toimesta eläimistä jotka näyttävät huonoilta, tai ovat joutuneet jonkinlaisen onnettomuuden kohteeksi ja me menemme paikalle katsomaan tilannetta ja meillä on tietyt paikat jossa ruokimme ja lääkitsemme koiria säännöllisesti.

Luonnollisesti tämä kaikki vaatii paljon vapaaehtoistyötä sekä rahaa. On ollut uskomatonta nähdä miten ihmiset ympäri maailmaa haluavat ottaa osaa toimintaan ja sponsoroida pentuja sekä kerätä rahoitusta kastraatiotapahtumille. Monet paikanpäällä lahjoittaneet ovat onnellisia siitä, että heillä on joku tapa auttaa. Nyt tarvitsemme taas apua: eilen aloitimme Mesenaatti.me -sivustolla joukkorahoituksen keräämisen seuraavaa Animal Health -Day- tapahtumaa varten, joka on tarkoitus järjestää lokakuussa. Kampajamme löytyy linkistä: Mesenaatti.me- Animal Health Day Lisätietoa Puppy Puddle Siargaon toiminnasta saat nettisivuiltamme: puppypuddlesiargao.com sekä facebookista ja instagramista.

Kiitämme suuresti jokaista lahjoittajaa!

Sky-koira on parantumaan päin, vaikka kapi ja aliravitsemus olivatkin viedä mennessään. Lapset ovat iloisia kun koirakaveri voi jo paremmin.

Animal Health Dayssa odotellaan koirien heräämistä nukutuksesta.

Suomalainen supervapaaehtoisemme Hanna Korkeemaa antamassa antibioottiruisketta leikkauksen jälkeen.

Domino oli niin heikko että tuskin pysyin jaloillaan ja silmän on vienyt bakteeritulehdus. Nyt, lyhyen sairaalajakson jälkeen voi jo paremmin ja asustelee Puppy Puddle Housessa.

Lee ja Nancy- pentu. Nancykin on jo hyvässä karvassa ja etsii parhaillaan uutta kotia.

Yeti lääkärissä, lapset löysivät Yetin rannalta. Se oli muuten hyvässä kunnossa mutta täynnä täitä ja kirppuja.

#katukoirat #eläimet #hyväntekeväisyys #auttaminen #Siargao #rabies #kastraatio #kapi

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT