Mitä onnistuneella lomalla tarvitaan?


Välillä kun lukee asiakkaiden palautteita tulee ihmeteltyä mitä kaikkea ihmiset tarvitsevat jotta loma olisi täydellinen. Kaikki oli loistavasti mutta....

Aikaisemminkin mainittu ongelma on meidän ranta- tai ei ranta vaan vuorovesi. Se kun on välillä liian ylhäällä eikä voi maata hiekkarannalla. Mutta toisaalta perhanan vuorovesi vie veden liian kauas eikä uiminen onnistu. Kuulemma uima-allas olisi ratkaisu tällaiseen ärsyttävään veden liikkumiseen. Harmitusta aiheuttaa myös se että kylpyhuoneissa on vain yksi saippua pullo.

Sitten meillä pitäisi olla tarjolla SUP- lautoja, kajakki tai kanootti, polkupyöriä, snorkkeleita, räpylöitä, vesiliukumäki lapsille, tietynlaisia rantatuoleja, mukavempia patjoja, paremmin ilmaa läpi päästäviä hyttysverkkoja mutta ei kuitenkaan sellaisia josta pääsee ötököitä läpi. Rantaläpsyt olisivat kiva olla olemassa. Kuten myös rantapyyhkeitä. Jos olisi rantapelejä tarjolla niin loma olisi täydellinen nyt se oli vain keskinkertainen. Joku kiva lounge myös, siellä olisi kiva kuunnella jotain hyvää musiikkia. Naapurin kukot olisi syytä vaimentaa. Kuten myös liian kovaa nauravat työntekijät sekä melskaavat lepakot. Gekot ovat myös ärsyttäviä. Ja hyttyset vasta ovatkin. Kuten aurinko. Välillä on liian kuuma. Ja kun ei ole aurinkoa on tosi tylsää kun ei voi mennä rannalle. Ja jos tuulee niin ei pääse surffille ja jos ei tuule ei pääse kitellä menemään.

Eikä sovi unohtaa rantabaaria ja ravintolaa. Hienoa on se että meillä on hiljaista, paitsi ne kukot, gekot ja lepakot, mutta harmi kun ei olla keskustassa jossa olisi baareja ja muutenkin elämää. Internetin olisi syytä olla nopeampi kun välillä lomalla pitää pystyä pitämään Skype palavereja. Yhteiskeittiössä olisi hyvä olla grilli, leivänpaahdin, tehosekoitin, voileipägrilli, erilaisia hilloja, seitsemäätoista erilaista kahvilaatua, vihreää- keltaista-, pinkkiä- ja hennosti siniseen vivahtavaa teetä ja ainakin kombucha teetä. Sekä iso paistilasta (ei noin iso mikä siellä nyt on) ja pienempi (ei noin pieni mikä siellä nyt on). Myös erilaisia veitsiä olisi tarvittu useampaa eri sorttia. Viinilasit olisivat kruunanneet upean lomamme mutta niiden uupumisen takia loma meni lähes kokonaan pilalle. Mielipahaa ja loman pilaantumisen ovat aiheuttaneet muun muassa seuraavat asiat:

- kovaääninen vene

- moottoripyörätaksi joka ehkä huijasi 70 senttiä

- bloggarin mainostama italialainen ravintola ei ollutkaan niin hyvä kuin bloggari lupasi

- merilevä

- sade / aurinko

- liian paljon ihmisiä

- surffiopettaja joka oli myöhässä

- lentokenttäkuljetus joka oli kalliimpi useita kymmeniä senttejä kuin toisella saarella

- karaoke

- sähkökatkos

- liian jyrkkä ylämäki meille tulevalla tiellä (”mäki”on ehkä 3m korkea)

- puhjennut mopon rengas

- erilaiset itse hukatut tavarat

- tyhjä ranta

Ei tässä mitään, lomalla sattuu ja tapahtuu. Ihmiset haluavat kokea Aasian parhaaksi valitun saaren siten kuin heille parasta olisi. Mielikuvat täydellisestä lomasta ovat valitettavan usein jotain mitä instagramissa on nähty. Hankalaksi homman tekee se että ”täydellinen” loma on kuitenkin jokaiselle erilainen. Itseni kuitenkin yllättää se että miten ihmiset löytävätkin niin paljon asioita mitä kaivata pienellä tyynenmeren saarella.

-Lee-

Asiakkaat lähdössä venereissulle.

#Siargao #loma

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT