Bruce, Harry and Sophie


Viime keväänä meillä oli asiakkaana saksalainen Sophie. Puhuimme hänen kanssaan paljon koirajuttuja, ja ennen lähtöään hän näytti minulle kuvan koirasta jonka oli nähnyt torilla. Koira näytti aika kurjalta, sillä ei ollut yhtään karvaa jäljellä, vain muutama tuppo päässä, ja sillä oli haavoja tappelusta. Sophie pyysi minua etsimään koiran, ja sanoi että maksaa sen hoidon, mitä se sitten tarvitsisikaan. Luonnollisesti oletimme, että koiralla ei ole omistajaa, koska se oli niin karussa kunnossa.

Kun lähdin kyselemään koirasta, torilla kaikki tiesivät mistä koirasta puhun, sen ulkomuoto oli sen verran huomiota herättävä. Yllätyksekseni minulle sanottiin että sillä on omistaja, Harry. Harry myy kanaa torilla. Löysin Harryn ja juttelin hänen kanssaan, kerroin että iho-ongelmaa voi hoitaa piikeillä. Annoin Brucelle Nexgard-lääkkeen, jota usein käytämme ensiapuna näissä tapauksissa. Huomasin kuitenkin että Harryllä ja Brucella oli selvästi hyvä suhde, vaikka koira näyttikin pahalta.

Tarkoitukseni oli mennä seuraavalla viikolla antamaan kapipiikki Brucelle, mutta kun seuraavan kerran olin eläinlääkäriklinikalla, Harry ilmestyi sinne ostamaan lääkettä. Hän sanoi että voi itse antaa piikit Brucelle. Kesäkuun Animal Health- klinikalle he myös ilmestyivät. Brucen kanssa oli hieman ongelmia, koska se on vapaa sielu, se on isokokoinen koira, eikä sillä ollut koskaan ollut pantaa saati hihnaa. Mutta koska se selkeästi luotti Harryyn, saimme sille nukutuspiikin annettua. Niin Bruce kastroitiin ja koko operaation ajan Harry odotti hermostuneena ja nukkui Brucen vieressä kun se heräsi nukutuksesta.

Keskustaan avattiin uusi tori lähempänä meitä ja meni monta kuukautta että en nähnyt Brucea enkä Harrya. Viime kuussa menin pitkästä aikaa vanhalle torille ja ensimmäisenä silmiini osui Harry, joka syötti tuuheaturkkista koiraa. Kun hän äkkäsi minut hän alkoi huutaa: ma’am katso, katso kuinka komea Bruce on! Ja todellakin, en olisi ikinä tunnistanut Brucea, jonka täydellinen karvattomuus ja haavainen iho oli muuttunut upeaksi leijonanharjaturkiksi! Harry kertoi että hän syöttää sille vain riisiä ja kanaa tai possua, koska kala ei ole hyväksi turkille (eikä Bruce pidä koiran ruuasta…).

Nykyään näen usein Harryn ja Brucen viilettämässä yhdessä moottoripyörällä. Harry myös adoptoi naapuriltaan koiran, jonka naapuri oli kuulemma aikeissa tappaa. Sophie on edelleen meidän kuukausilahjoittajamme.


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT