Vuoden viimeiset Animal Health Dayt


Päätimme Alexin kanssa puristaa kasaan vielä yhden Animal Health tapahtuman joulukuun alkuun. Kaikki tapahtui aika viime tingassa, sillä rahoitus oli aluksi aika mysteeri. Onneksi saimme kuitenkin kokoon tarvittavat pesot yksityisten lahjoittajien kautta. Siitä suuret kiitokset kaikille auttajille jälleen! Myös läääkärit tulivat vastaan kuluissa. Saimme siis jälleen Philippine Pet Birth Control Centerin tiimin paikalle Doc Jodenin johdolla.

Ensimmäinen päivä tehtiin Unionin kylässä. Tämä oli ensimmäinen kerta siellä, ja silloin on aina vaikea tietää etukäteen miten asukkaat ottavat asian vastaan. Unionin kylän kapteeni oli kyllä erittäin avulias, sillä hän oli ollut seuraamassa tapahtumaamme Dapassa, ja suhtautui hommaan positiivisesti. Saimme häneltä kaiken mahdollisen avun paikan päällä, ja hän myös ajeli ympäri kylää edellisenä päivänä megafoonin kanssa promoamassa tapahtumaa. Unionista tulikin mahtava suksee, ensimmäisenä päivänä operoitiin 83 koiraa ja kissaa. Se on hieno tulos pienelle kylälle. Ihmiset olivat todella positiivisia ja kiitollisia.

Toinen päivä tehtiin General Lunassa ja kiirettä riitti sielläkin. GL:ssä jännittää aina se, että onko meille luvattu liikuntahalli oikeasti käytössä. Kun kävin siellä edellisenä päivänä katsomassa, se oli täynnä myytäviä sohvia ja näytti siltä että sohvamyyjät olisivat muuttaneen sinne pysyvästi. Kaikki oli kuitenkin hyvin aamulla ja päivästä tuli kiireinen ja hyvä!

Saimme myös kastroitua klinikalla olevat kaverit Gandalfin ja Marvinin, sekä kolmannen löytökoiran Lizan. Liza löytyi GL:stä pari viikkoa sitten, ja se on niin sanottu hankala tapaus, aikuinen narttukoira jonka otimme talteen, koska sen silmästä pursusi jonkinlainen verinen mössökasvain. Lizan tarina kuitenkin sai hyvän käänteen klinikalla, sillä paikalle tullut australialainen entinen sotilas lupautui adoptoimaan Lizan, sekä maksamaan silmäoperaation. Meille tuli melkein itku silmään, niin onnellisia olimme tästä. Tyypillä on iso talo ja piha ja monta adoptoitua koiraa jo ennestään. Nyt näyttäisi siltä että hän ottaa myös pikku-Gandalfin.

Kolmantena päivänä menimme Salvacionin pikkukylään. Myös siellä vastaanotto oli huippu. Voisin veikata että suurin osa kylän koirista kävi paikalla, joko leikattavana tai rabies-piikillä. Tapahtumamme oli tietysti päivän tapaus, ja moni kyläläinen hengaili paikalla vain katsomassa mitä tapahtuu.

Kaiken kaikkiaan kolmen päivän aikana leikattiin 209 eläintä ja annettiin 270 vesikauhurokotusta, joten olimme tulokseen todella tyytyväisiä!

Tämän vuoden saldoksi tulee siis yli 700 leikattua koiraa ja kissaa! Se on aika monta kärsivää pentua, riutuvaa narttua ja tappelevaa urosta vähemmän!


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT