Helkutin vesipumppu osa 2.


Rakennusmiehet olivat sitä mieltä, että ilman pääseminen järjestelmään johtuu uuden kaivon veden pinnan vaihtelusta. Laskuveden aikaan sisäänoton putken pää olisi liian ylhäällä. Alemmaksi sitä ei voinut kuitenkaan laittaa koska kaivon pohjan tulisi liian lähelle. Itse olin sitä mieltä että ilmaa pääsee järjestelmään vaikka kaivon veden pinta olisi ylhäällä.

Seuraavaksi he ehdottivat että rakentaisin ison veden varastointi säiliön, tavallaan maanalaisen uima-altaan. Sen tarkoitus olisi toimia varastona sillä välin kun kaivon veden pinta olisi liian alhaalla. En kuitenkaan ollut kovin innostunut ison betonimöhkäleen rakentamisesta varsinkin itse olin sitä mieltä että veden pinnan vaihtelulla ei ollut osuutta asiaan. Epäilin itse vuotavaa liitosta, josta pääsisi ilmaa sekaan. Rakennusmiehien mielestä heidän asennustaitojensa epäily oli vähintäänkin loukkaava.

Itse aloin myös epäilemään vesipumppua. Jos siinä kuitenkin olisi jotain vikaa. Yhtenä ehdokkaana oli myös takaiskuventtiili.

Rakennusmiehet olivat lähteneet kotiin ja edessä oli yksi ilmaruuvin kanssa vietettävä ilta. Illalla kun istuin ruuvin vieressä olin entistä vakuuttuneempi, että syyllinen löytyy liitoksista. Seuraavana päivän sain maaniteltua, houkuteltua ja kiristettyä työmiehet uudestaan paikalle. He keksivät että syyllinen onkin liian ylhäällä kulkeva vesiputki jonka kulmaan kertyy ilmaa ja pumpun ilmaruuvista ei tule kaikki ilma ulos. Sitten hakattiin uuteen kaivoon reikä kylkeen ja vedettiin vesiputki alemmaksi. Itse kävin sillä välin hakemassa uuden tuplasti tehokkaamman vesipumpun. Olin päättänyt että en enää aio viettää yhtään iltaa ilmaruuvin kanssa. Uusi pumppu asennettiin ja se toimi loistavasti, veden paine parani ja painetankki täyttyi paljon entistä nopeammin. Silti jostain pääsi ilmaa vedenkiertoon ja uusi pumppu alkoi pitämään samanlaista rahinaa ja kohinaa kuin edeltäjänsäkin. Kaikki oli vaihdettu, eikä syyllistä tuntunut löytyvän. Kiipesin kaivoon, jotta vaihtaisin vielä kerran takaisku venttiilin toiseen, eri merkkiseen. Kaivossa pyysin työmiehiä laittamaan pumpun päälle ja saman tien alkoi kuulumaan yhdestä liitoksesta suhinaa. Sanoin asiasta asentajalle ja hän sanoi että se on normaalia, vika ei ole liitoksessa. Helkutin kovapäistä porukkaa! Vaikka vika on 30cm päässä niin ei suostuta myöntämään että itse oltaisiin turattu liitoksien kanssa. Me emme tee virheitä.

Hetkellisen, n. 45 sekuntia kestäneen vänkäämisen ja äänen korottamisen jälkeen, herrat Asentajat vaihtoivat 60senttiä maksavan liitospalan. Hiljaisuuden vallitessa odottelimme liitoksen kuivumista. Kun vesipumppu vedettiin uudestaan käyntiin alkoi vesi virtaamaan kunnolla.

Tarinan opetus: älä luota muihin asiantuntijoihin kuin itseesi.

-Lee-

- Johtuen uudesta tehokkaammasta vesipumpusta ei uusi generaattori jaksa pyörittää sitä. Joten edessä on uuden generaattorin hankinta.

Sade lähestyy

Yön kasveja.

#surfingcarabao #Siargao #rakentaminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT