Koirien hullut päivät


Veikko Huovinen lienee jo sanonut kaiken koirien kiima-ajasta Kylän koirissa, mutta kyllä tällä saarella pääsee osallistumaan myös melkoiseen sirkukseen. Meidän omat koirathan on kaikki leikattu, ja luulisi että se helpottaisi tilannetta. Vaan ehei, Tiikerille tulee kiiman oireet, vaikka se raskaaksi ei voi tullakaan, ja se on melkoisen vastustamaton kulmakunnan uroskoirien silmissä. Eivätkä edes Eero, Lumi tai edes Pasi ole immuuneja sen lumovoimalle. Ainoa jota koko rumba ei voisi vähempää kiinnostaa on Papi, mutta sekin joutuu mukaan härdelliin, sillä Tiikeri kokee sen selvästi kilpailijana kuitenkin, narttu kun on, ja hyökkäilee sen kimppuun yrittäessään varmistaa että kaikki tontilla pyörivät urokset ovat varmasti tulleet paikalle hänen takiaan. Ja niitähän pyörii.

Sitkein on Esso-tiikerin värinen uroskoira läheisistä rantamökeistä, jonka olemme ristineet tiikerin faijaksi, koska joskus ajattelimme että Tiikerin geenit voisivat olla sieltä peräisin. Niin tai näin, koiriahan pieni sukurutsa ei haittaa, joten tyyppi on päivystänyt tontilla lähes yötä päivää kohta kaksi viikkoa, pissaillen esimerkiksi säkkituoliin, respan tiskiin, sekä meidän terassille. Se on tosi kiva koira, mutta olemme parina yönä joutuneet karkoittamaan sen heittämällä vettä parvekkeelta, koska tilanne ei ole muuten ottanut asettuakseen. Toinen sitkeä vierailija on MakMak. Myös vanha tuttu, kylän sari-sari-kaupan omistajien koira. MakMak on leikattu, minun aloitteestani ja Doc Rachellen suurella avustuksella, viime kesäkuun klinikalla, mutta ei se tunnu senkään tahtia paljoa haittaavan. Ongelmana näiden kahden jo tutun koiran osalta on myös se, että ne ovat alkaneet puolustaa tonttiamme, ja tietysti prinsessa Tiikeriä, muita koiria vastaan. Meidän omat löllykkämme tuskin kovin rankkoihin matseihin lähtisivät ilman apuvoimia, mutta MakMak ja Tiikerin faija saavat nekin lietsottua suuriksi sotajoukoiksi.

Muita koiria siis hiippailee nurkissa jatkuvasti, on vanhoja tuttuja ja tuntemattomia, varmaan pidemmänkin matkan päästä paikalle pöllähtäneitä. On ruskea lihaskoira, kaksi erikokoista mustavalkoista, koira jonka takajalka on oudossa asennossa sekä kojootilta näyttävä laiheliini. Parhaimmillaan rannalla pyörii hyrränä kymmenen koiraa kummallista koreografiaa noudattaen. Välillä saa mennä luudan kanssa väliin kun sakinhivutus yltyy liian rajuksi. Asiaa ei kovasti auta se, että tuntuu että kylän kaikki leikkaamattomat narttukoirat ovat kiimassa samaan aikaan, joten öisin kuullaan haikeita ulvojaiskonsertteja ja kiivaita kahakoita ympäri kylän. Myös siivoojamme Margien Mentos- koira oli vaihteeksi kiimassa. Mentoksella on jatkuvasti pennut, ja olemme yrittäneet saada sitä leikattua jo pitkään. Aika ei vain koskaan ole mennyt yksiin klinikoiden kanssa ja myös Margielle on myös usein ehkä tullut rimakauhu, Mentos tuntuu olevan hänelle todella tärkeä. Nyt kuitenkin tilanne eskaloitui, koska Mentos seuraa Margieta usein meille töihin, ja viime aikoina mukana seurasi melkoinen hovi. Mentos on myös hieman aggressiivinen kiimassa uroskoirille, ja hyökkäsi muun muassa Eeron kimppuun pari kertaa oikein kunnolla. Niinpä yhteistuumin veimme Mentoksen klinikalle ja nyt se toivottavasti saa hieman rauhaa. Ainakaa sen ei tarvitse enää saada pentuja kahta kertaa vuodessa.

Kuten aikaisemmin mainitsin, myös omat leikatut uroksemme ovat olleet pyörälla päästään. Yöt ovat menneet heräillessä milloin siihen, kun ne saavat massiivisen räksytyskohtauksen jonkun ulkona hiippailevan kosijan takia, milloin siihen kun ne jahtaavat Tiikeria sisällä, tietämättä oikein miksi niin tekevät ja mitä sitten pitäisi tehdä. Onneksi jamboree pitäisi olla ohi viikon sisällä, alkaa univelat kertyä niin meille kuin koirillekkin!

Tiikerin faija, jonka oikea nimi on yllättäen Tiger, on vakituinen vierailija ja oikein kiva koira, nyt vain vierailuista tuli hieman liian tunkeilevia.

MakMak kastroitiin viime kesäkuussa monien vauhdikkaiden käänteiden tuloksena. Silti Tiikeri sai sen sekaisin. Se hengaili pari viikkoa talon ympärillä ja kävi kotonaan vain nukkumassa.

Vastustamaton Tiikerikakku

MakMak ja Pasi puoliksi


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT