Maalaiset Manilassa


Kun saarelta lähtee mihin tahansa muualle, varsinkin isoon kaupunkiin, tuntee itsensä väistämättä suhteellisen nukkavieruksi. Sitä miettii aina onko pakko laittaa kengät? Entä pitkät housut? Kotona ihan mukiinmenevät hieman reikäiset ja lievästi nuhjuiset vaatteet alkavat näyttää ihan hirveiltä ja väistämättä alkaa miettiä kuinka paljon sitä haiseekaan kostealta kellarilta.

Manila on valtava kaupunki ja tietysti siellä on hyvin erilaisia todellisuuksia. Koska meillä on oli tapaaminen Makatissa, Manilan Manhattanilla, otimme sieltä myös hotellin, sillä Manilan liikenne on hullua, ja lyhyetkin matkat saattavat kestää tunteja. Eli jos haluaa minimoida taksissa, tai Grabissa - paikallisessa Uberissa- istumisen, kannattaa hieman suunnitella reittejään etukäteen. Ja koska lyhyt työreissu oli myös pieni mahdollisuus lomailla hetki kahden kesken, päätimme satsata hotelliin vähän enemmän.

Muuten hyvä, hotelli oli tosi miellyttävä, mutta trendikkään hotellin aulassa seisoessaan, tiedostaa vielä paremmin reiät paidassa ja pinttyneet liat varpaissa. Vielä kotona tuntui siltä että otti mukaan parhaimmat ”city-vaatteensa”.

Meillä oli tapaaminen Greenbelt Mallissa, joka on hieman tasokkaampi ostari. Siellä tuli taas mietiskeltyä tuloeroja. Kuinka varakkaiden manilalaisten elämä eroaa vaikkapa saaremme tavallisten ihmisten elämästä. Ja koska Siargao on nyt kovasti pääkaupunkilaisten suosiossa, nämä kaksi maailmaa törmäävät jatkuvasti. Voi hyvin kuvitella, miten Greenbeltissa shoppaillaan tavallisen Siargaolaisen useamman kuukausipalkan edestä trendikkäitä lomavaatteita seuraavalle Siargaon lomalle. Tämä on suuri muutos saarella niistä ajoista kun sinne eksyimme itse. Silloin ihmisten lomapukeutuminen oli suhteellisen maltillista, tai sillä ei tuntunut olevan mitään merkitystä. Mihin tahansa mentiin samoissa board shortseissa ja t-paidassa. Nykyään näitä päivän asuja on selkästi mietitty paljon…ja itse tuntee joskus olonsa todella alipukeutuneeksi tietyissä ravintoloissa.

Joka tapauksessa nautimme siis täysin siemauksin hotellin puhtaista lakanoista, loistavasta suihkusta, onsenista ja uima-altaasta ja sekä kattoterassin cocktail-baarista. Ja tietysti hyvästä wifistä, jolla pystyi katsomaan monta jaksoa Pieneläinsairaalaa Yle Areenasta. Ja oli ihanaa olla turvallisin mielin reissussa. Managerimme Khristina nimittäin oli koirahoitajana poikaystävänsä kanssa ja raportoi säännollisin väliajoin haukkujen liikkeistä!

Manilla by evening

#työmatka #asuminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT