Koirapäiviä


Sitten edellisten kesäkuisten koirapäivien on tapahtunut kaikenlaista. On perustettu Puppy Puddle Siargao, jonka puitteissa olemme käyneet projektikumppanini Alexin kanssa antamassa rokotuksia ja kapipiikkejä. Suomessa ollessamme Alex sai yhteyden Manilasta käsin toimivaan Philippine Pet Birth Control -organisaation, ja järjesti kaksi klinikkaa heidän kanssaan. Organisaation lääkärit ovat kastroinnin huippuammattilaisia. He matkustavat ympäri maata ja tekevät satoja operaatioita päivässä. He käyttävät ns keyhole-tekniikkaa nartuille, jossa haava tehdään kylkeen ja operoidaan sitä kautta. Koirat paranevat uskomattoman nopeasti. Heidän pomonsa Doc Maze, on opettanut tekniikan jopa itse Rocky Mountain Vetille, eli Kalliovuorten tv-eläinlääkärille.

Lääkärit tulivat viime viikolla jo kolmatta kertaa Siargaolle Puppy Puddlen kutsumana ja Kindred Connectionin, Kayla Nielsen nimisen joogaopettajan perustaman, yhdistyksen rahoittamana. Neljän päivän aikana leikattiin parisen sataa koiraa ja annettiin rokotuksia. Tapahtuman jälkeen jatkoin matkaa Surigaoon. Ystäväni Jeanne oli korvaamattoman apuna kesäkuun klinikan kanssa, ja halusi nyt järjestää oman kotikaupungissaan. Oli itseasiassa mahtavaa olla vapaaehtoisena, ilman vastuuta järjestämisestä! Puolitoista päivää työskentelin koirien heräämössä, annoin antibiottipiikkejä, asettelin nukutettuja koiria oikeaan asentoon ja neuvoin omistajille jälkihoito-ohjeita. Parissa päivässä kastroitiin 195 koiraa. Mukana oli myös kaupungin eläinlääkäri antamassa rabies-rokotuksia, sekä Surigao Pet Doctorsin Doc Rachelle tekemässä terveystarkastuksia. Surigaossa tapahtuman merkitys on suuri, siellä siellä on vuosittain useita rabies-tapauksia. Ihmiset olivat valtavan kiitollisia ja heidän kiintymyksensä lemmikkeihin liikuttavaa.

Tarkoitus on järjestää vielä joulukuussa yksi parin päivän klinikka Siargaolla. Keräämme siihen parhaillaan rahaa. On upeata nähdä, kuinka huonokuntoisten koirien määrä vähentyy alueilla, joissa klinikka on järjestytty jo usemamman kerran, kuten kotikylässämme Malinaossa tai Catangnanissa. On selkeästi huomattavissa myös se, kuinka omistajien arvostus koiriaan kohtaan nousee klinikoiden jälkeen. Kaulapantoja myydään ja seuraavan klinikan perään kysellään.

#koirat #eläimet

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT