Ostoksia


Viimeiset viikot ilma on ollut kuuma ja kostea. Päivät aurinko paistaa kuumasti ja aamuöisin sataa vettä. Sadekuurot kertovat lähestyvästä sadekaudesta. Jännä nähdä minkälainen sadekausi on tiedossa, sataako viikko tolkulla vai sataako puolituntia joka päivä.

Nykyisin on päällä aikainen elämänrytmi. Tavallisesti nukahdetaan kahdeksan maissa ja herätään hieman viiden jälkeen. Aamulla on mukavampi herätä aikaisin kun ei ole niin kuuma, ehtii saamaan jotain aikaiseksi ennen kuin tymäkkä ilmankosteus hyydyttää suurimmat ahkerointi halut.

Olemme joutuneet hankkimaan kaikenlaista kuluneiden tai hajonneiden tavaroiden tilalle. Ensimmäisten mökkien suihkut ja hanat ovat tulleet jo nyt tiensä päähän. Suolainen vesi on tehnyt selvää hanojen kromipinnoista. Vaikka ne toimivatkin niin ulkonäkö alkoi olemaan epäsiisti joten päätimme vaihtaa kaikki suihkut ja hanat.

Sen lisäksi mökkien verhot ja sohvien päälliset ovat saaneet osansa UV-säteilystä, aurinkorasvasta ja hiekasta joten myös kaikki kankaat joutuivat vaihtolistalle. Kankaiden löytäminen on oma taiteenlajinsa. Olen tainnut aikaisemmin mainita siitä kuinka hankalaa täältä on löytää järkevän näköisiä kankaita. Tai jos ulkoasu on kunnossa niin laatu on karmeaa.

Meille on tullut generaattori. Ei mikään iso möhkäle mutta riittävän iso jotta jaksaa pyörittää vesipumppuja sähkökatkon aikana. Sähkökatkoja on ollut lähiaikoina ärsyttävän usein. Useimmiten ne tapahtuvat alkuillasta jolloin ihmiset palaavat retkiltään ja haluavat mennä suihkuun. Uusi generaattori on toiminut siinä mielessä hyvin että sen saapumisen jälkeen sähköt eivät ole kertaakaan pätkineet.

Yhteen motskareista hankittiin sivuvaunu. Se on oikeastaan saaren versio pakettiautosta. En ymmärrä miten olemme tulleet toimeen ilman sitä. Tuntuu että joka päivä on jotain kuskattavaa tai rahdattavaa, olutkoreja, roskia, betonisäkkejä jne. Sivuvaunun johdosta motskarista tuli aivan karmea ajettava. Mutta eipä sillä tule ajettua kuin General Lunan keskustan ja meidän väliä.

Näiden lisäksi tilasin happiaktivaattorin Suomesta, tarkemmin sanottuna Sastamalasta. Kaivovedessä on ollut välillä rikin hajua- Tämän happiaktivaattorin pitäisi poistaa rikin tuoksu vedestä. Katsotaan miten käy jahka se joskus saapuu tänne.

Melko pitkään ollaan päästy eteenpäin ilman suurempia hajoamisia. Eilen kuitenkin painesäiliö alkoi vuotamaan. Onneksi tällä kertaa se hajosi kun asiakkaat olivat lähteneet ulos. Ehdimme viedä sen hitsattavaksi ja saimme asennettua sen takaisin ilman että veden puute ehti aiheuttamaan suurempia murheita. Painekatkaisijan säätämisen kanssa meni kuitenkin pitkälle iltaan ennen kuin löysin oikeat säädöt. Ai niin, samana iltana hajosi yhden Beach Housen lukko. Se oli kuitenkin nopea vaihtaa kuin varastossa on samanlaisia lukkoja varalla. Melkein kaikkea löytyy varakappaleet paitsi ilmastointilaitteita. Pitää varmaan tilata yksi varalle ennen kuin joku niistä hajoaa sunnuntaina yöllä.

-Lee-

Filippiineillä on aloitettu jouluvalmistelut ajoissa.

Tulevan joulun hitti- hillitty jouluamppeli.

Dapan kunnantalolta löytyy valitusautomaatti.

#Työ #Siargao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT