Kaikki menee rikki


Loma teki hyvää. Todella hyvää. Ja tuli tarpeeseen. Edellinen kerta ennen tätä lomaa olin ollut poissa työpaikalta yli 24h oli tämän vuoden tammikuussa.

Muutama viikko ennen lomalle lähtöä tuntui että kaikki paikat menivät rikki. Septitankki tulvi yli, vedenlämmittimet poksahtelivat yksi toisensa jälkeen, putki alkoi vuotamaan, sähköjohdot syöpyivät poikki… tuntui että lähes kaikki mahdollinen meni rikki. Yritin ajatella positiivisesti että kesätyöntekijä- Petralle ei jää mitään korjattavaa kun kaikki on jo vaihdettu.(linkki Petran kirjoitukseen jossa on lista asioista jotka hajosivat hänen aikanaan). Kuitenkin tuntui että sama kaiken hajoamisen kierre jatkui Petran vuoron aikana. Yksi luultava syy vedenlämmittimien (olen hankkinut uusiin mökkeihin kalliimmat saksalaiset AEG:n lämmittimet jotka kaikki ovat hajonneet. Vanhojen mökkien kiinalaiset viritykset toimivat edelleen moitteetta) on se että sähkö on täällä ”huonolaatuista”. Valot vilkkuvat ja himmenevät, välillä sähköt menevät kokonaan pois päältä ja sitten tulevat takaisin voimalla- tuulettimet pyörivät lujempaa jne.

Toinen jatkuva murheenkryyni on suihkujen suihkupäät. En ole milloinkaan Suomessa kuullut että suihkun päät halkeaisivat. Täällä niitä napsahdellut halki useita. Syyllinen on meille hankittu painesäiliö jonka ansiosta meidän kaikissa mökeissä on hyvä veden paine mutta sen mukana tulee hajoavia suihkuja. Petran aikana sattui myös eräänlainen hajoamiskummallisuus: muutaman kuukauden ikäinen hana ruostui puhki varresta.

Suomessa oli erittäin hienoa käydä. Kaikki toimi, sängyssä ei ollut hiekkaa eikä muurahaisia. Jossain kohtaa Kaisa sanoi että ei aina tarvitse sanoa että olipa hyvä suihku täällä! Euroopassa on normaalia että suihku on hyvä.

Loman aikana ehdimme käydä Italiassa häissä, Lapissa kävelemässä, purjehtimassa ja olemaan tekemättä mitään. Itse en ole koskaan aikaisemmin käynyt pohjoisessa kesällä. Saariselän maisemat tekivät ison vaikutuksen. Viikko ei tuntunut riittävän mihinkään. Olenkin alkanut katselemaan työpaikkoja pohjoisesta, jos vaikka ryhtyisi ajamaan bussia Rovaniemi – Nordkapp välillä.

Syyskuisen purjehdusreissun saimme tehdä käsittämättömissä olosuhteissa- oli lämmintä. Varoittelin Kaisaa ennen matkaa että veneessä olisi varmasti kylmä. Koko viikonlopun sai olla shortsit jalassa. Kiitokset matkanjärjestäjille erinomaisista tarjoiluista. Ehkä yksi parhaita juttuja Suomessa lomaillessa on aamiainen. Ei ole kiire, saa hyvää ruokaa eikä kukaan tule kyselemään heti aamusta

aalloista, säästä, lintujen nimistä tai jostain mitä oli tullut mieleen eilen illalla.

Kaikesta hienosta huolimatta oli mukava palata takaisin kotiin. Petra ja Khristiina olivat pitäneet Surfing Carabaon loistavassa kunnossa ja tehneet hyvää työtä. Asiakaspalautteet olivat erinomaisia ja mikä tärkeintä, koirat olivat viihtyneet hyvin Petran komennuksessa.

-Lee-

Pyyhekauppa

#Työ #loma #Siargao #Suomi

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT