Koirarintamalla tapahtuu


Ei, meillä ei ole uutta koiraa. Vielä. Mutta Siargaolla riittää autettavia koiria ja välillä vastaan tulee kammottavia kertomuksia, välillä ilahduttavia tarinoita.

Käväisin Euroopassa yhdistetyllä työ-ja lomamatkalla. Ennen sitä aloitimme kapipiikkien antamisen Malinaossa. Joka lauantai menimme Pet Doctorsin assarin June Rayn kanssa kylään ja annoimme piikkejä koirille ja jaoimme samalla koiranruokaa. Näiden käyntien yhteydessä löysimme Kristyn, tai siinä vaiheessa sillä ei vielä ollut nimeä. Mustan laihan koiran, joka oli osittain kalju kapin vuoksi, ja jonka päässä oli märkiviä haavoja. Syötimme sitä pari kertaa ja se oli myös hyvin arka. Sitten juuri ennen lähtöni nappasimme sen kiinni. June Ray nimesi sen Kristyksi ja se pääsi hoitoon. Paria kuukautta myöhemmin Kristy on hyväkuntoinen, energinen ja hellyydenkipeä koira. Tohtori Rachelle teki sille myös sterilisaation ilmaiseksi ja nyt se on saanut uuden hyvän kodin täällä asuvan suomalaisen Emmiinan luona.

Aina kun käy Pet Doctorseilla kuulee uusista tapauksista. Rannalta löytynyt hylätty kaksiviikkoinen pentu, jolta ravut olivat syöneet hännän ja takapäätä, Beef koira, jota joku oli viiltänyt kaulaan ja tietysti paljon muuten vain huonokuntoisia koiria, joista kukaan ei pidä huolta. Tällä hetkellä General Lunassa on myös ärhäkkä penikkatauti epidemia. Muutama päivä sitten Lee löysi kadulta pennun pahassa penikkatautivaiheessa. Se ei päässyt enää ylös eikä mitään ollut tehtävissä. Veimme sen Dr. Rachellen luo, jotta hän sai laittaa sen nukkumaan. Epidemian takia, klinikan pihalle on haudattu niin paljon koiria että veimme sen meille ja laitoimme nukkumaan Raunon, Uunon ja Blackien viereen.

Monenlaisia asioita on vireillä asioiden parantamiseksi. Uusia Animal Health -päiviä, joissa kastroidaan ja rokotetaan ilmaseksi paikallisten koiria, sterilisaatio-vouchereita paikallisten koirille, ilmaisia penikkatautirokotuksia ja koiratarhan perustaminen. Kaikkeen tähän luonnollisesti tarvitaan rahaa, vaikka paikalliset eläinlääkärit tekevätkin paljon vapaaehtoistyötä. Olemmekin aloittamassa kampanjaa rahan keräämiseksi.

Pienikin lahjoitus auttaa eteenpäin. Esimerkiksi yksi vesikauhurokotus maksaa vain n 2 euroa mutta sterilisaatio maksaa sen sijaan yli 100euroa.

Ja niin kun aloin kirjoittaa tätä kirjoitusta, meillä ei ollut vielä uutta koiraa. Nyt kun olen sitä lopettelemassa alkaa näyttää siltä että on, ainakin väliaikaisesti. Lumi alkoi viettää aikaa meidän koiriemme kanssa rannalla, ja huomasimme että sillä oli pahat haavat päässä ja kyljessä. Dr. Rachelle tuli hätään ja vei tyypin tikattavaksi. Yhden klinikkakäynnin jälkeen tyyppi on kotiutunut meille hyvin ja saattaa olla että ei enää muuta muualle.

Ranta-rosvo selvisi rapujen saksilta

Häntä jäi rapujen saaliiksi

Bones. Hankala kuvattava. Mutta Bones:lta oli kapin takia lähtenyt karva päästä ja hän kärsi aliravitsemuksesta. Bones on löytänyt jo uuden kodin.

Kristy. Alunperin huonokuntoinen koira joka on hoidettu kuntoon. Älyttömän hankala kuvattava. Suloinen koira josta ei saa muuta kuin hulluja kuvia.

Kapin vaivaama koira rokotettavana. Yllä oleva Kristy näytti aika paljon samanlaiselta. Mutta rokotusten jälkeen turkki on kasvanut takaisin.

Lumi jolla on tikattu silmäkulma.

Tällä hetkellä nukkuu yöt meidän sängyn alla....

#Siargao #filippiinit #koirat #eläinlääkäri #sairas

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT