Minkälainen on resortin arki?


Mitä käytännössä tarkoittaa se että pyörität omaa resorttia?

Mitä päivä- tai viikko-ohjelmaan kuuluu? Mitä siellä oikein touhutaan? Viimeisen kuukauden aikana: - Vapaapäiviä: 0kpl - Keskimääräinen työpäivänpituus: reilut 12h Mitä päiväohjelmaan kuuluu? - Herätys klo 5-5.30 - Ensimmäiseksi katsomaan että keittiössä on kaikki kunnossa ennen kuin asiakkaat heräävät. Jos joku viidakon eläimistä on innostunut tonkimaan jätteiden sisältö niin pikanen siivous. Jos asiakkaat ovat kokanneet myöhään niin kompostin tyhjennys. - Aamulla netti toimii hyvin niin silloin erinomainen aika tehdä uusien varausten päivitykset ja laskutus. - Mahdollisesti aamukoneella lähtievien asiakkaiden matkaan lähettäminen. Kuljetus lupasi tulla klo 7. Kello on 15 yli eikä kuskia näy. Perään soitteleminen: – Sir, no more than 5 minutes. Maybe 15. - Aamiaista itselle ennen kuin työntekijät tulevat paikalle - Klo 8 tulevat työntekijät. Pikainen päivän tapahtuminen kertaus,

John hae 4 kookosta kaappiin, rouvat onko kaikki ok, ei puutteita siivoustavaroissa, entä onko kaikki muuten kunnossa, siivotaan mökki x ensin koska siihen tulee ensimmäiset asiakkaat sitten mökit y ja z. - Rakennuksella miehet aloittavat hommat klo 9. Mitä tänään tehdään? Onko työkalut kunnossa, onko mitään mitä pitäisi tuoda rautakaupasta? Ei kuulemma tarvita mitään, kaikkea on ja hommat voidaan aloittaa. - Päivän ensimmäinen kauppakierros. Josko sitä vessapaperia olisi tullut, alkaa näyttämään varastosaldo tyhjää. Ei ole tullut, ehkä sitten iltapäivällä. - Takaisin ”toimistolle”. Ensimmäinen rakennusmies tulee sanomaan että puuttuu 4 säkkiä sementtiä. Takaisin kaupungille. Ensimmäinen rautakauppa toimittaa vasta iltapäivällä. Seuraavassa on kolme säkkiä mutta lisää tulee huomenna. Kolmannesta tärppää mutta hinta on hieman muita kalliimpi. - Takaisin ”toimistolle” eräs siivousrouvista tulee kertomaan että pesuaine on loppu. Tarvitaanko heti? Ei tarvitse, vasta iltapäivällä. - Netti hidastelee ja lataa helkutin hitaasti asiakkaan sähköposteja. Eräs vieraista tulee kysymään minne kannattaa mennä surffaamaan?

Kysy surffikouluista, olen vain keski-ikäinen resortin pitäjä, en surffari. -Joo mutta kun mä en halua maksaa opettajasta….

-Mutta se opettaja vie sut oikealle spotille, olet käyttänyt ison summan rahaa että tulit tänne euroopasta, ei tuo 7 euroa opettajasta joka

vie sut hyville aalloille ole paljoa.

- Joo mutta en mä tarvi apua, mä osaan ite… - Eräs siivoajista tulee kertomaan että mökin vessanpytyn kansi on rikki. Onneksi varastossa varapytynkansia. Sitten mönkimään pytyn alle. Samalla kun ruuvaat rystyset verillä hieman vääränkokoista pytynkantta paikalleen tulee joku rakennusmiehistä kertomaan että sirkkelin laakeri meni rikki, tarvitaan 200 pesoa uuteen. Venaa hetki, pytyn korjaus jää kesken ja menet hakemaan 200 pesoa. Olet menossa korjaamaan pyttyä mutta aikaisemmin surffauksesta kysellyt asiakas jää juttelemaan että mihin surffikouluista hänen kannattaisi sittenkin mennä. Hän on lukenut netistä että se tai tuo on paras. No mene jonnekkin niistä.

– Mitä mieltä sä olet?

– No menisin itse tuonne. –Ai jaa, miksi, kun netissä sanottiin että toi on paras…. - Palaat pytyn korjauksen pariin, Eero koira tulee nuolemaan naamaa eikä anna asentaa pytynkantta paikalleen. Walk in asiakkaat tulevat satuumalta seisoskelemaan vessan oven suuhun ja kyselemään että onko teillä tilaa yhdeksi yöksi yli-huomenna samalla kun makaan koiran kanssa pytyn alla. Ei valitettavasti ole tilaa. - Asiakas tarvii apua kun ei motskaria käyntiin. Kuulet kun sahaa ja sahaa mutta ei lähde käyntiin. Menet apuun ja huomaat että surffilauta on kiinnitetty rackiin täysin väärin. Korjaat laudan oikein, asiakas ärsyyntyy koska silloin kun hän oli Balilla niin laudat kiinnitettin aina tällä tavalla. Asia selvä. - Seuraava asiakas päättää pysähtyä juttelemaan säästä, sataako huomenna? Entä ylihuomenna? Kumman tekisit enemmin huomenna, saarihyppelyn vai menisit surffamaan? Entä miksi pankkiautomaatti ei toimi? Mistä täällä hyviä gluteiniittomia soijapapukermalatte kahvileivoksia? Ai ei mistään? Sun kyllä kannattaisi perustaa sellainen kahvila. Monet tykkää sellaisesta. Varmasti näin mutta pitää ensin korjata toi pytyn kansi. - Palaat pytyn pariin, asiakas soittaa. Mopon rengas on puhjennut. Mitä nyt pitää tehdä? Se pitää korjata. Missä sen voi korjata? - Melkein missä tahansa löytyy kumipaikkaamo kun vain kysyt paikalliselta. Onko se kallista? - Ei ole maksaa n. 80 senttiä. Pitääkö mun maksaa vaikka en rikkonut rengasta vaan se meni itsekseen rikki? – 80 senttiä… - Rakennusmies tulee kertomaan että töitä ei voi jatkaa kun kyliltä ei löydy oikean kokoista laakeria. Päätät lähteä Dapaan koska siellä on ainoa mahdollisesti toimiva pankkiautomaatti ja rakennuksella tarvitaan rahaa tavaroiden ostamiseen ja luultavasti sieltä löytyy puuttuva laakeri. - Hyppäät mopon selkään ja huristat vesipuhveleiden ja tricyclejen seassa Dapaan. Pankkiautomaatti on off line. No ehkä toinen automaatti. No ei sekään toimi. Kierrät kaikki kaupungin neljä rautakauppaa ja löydät sopivan laakerin. Nälkä alkaa vaivaamaan ja lounasaikakin alkaa olemaan. Onneksi Dapasta saa loistavia shomaita. Samalla kun syöt niitä tarkistat puhelimesta viestit ja mahdolliset vastaamattomat puhelut. Huomaat että 11 vastaamatonta puhelua sillä aikaa kun olet ajanut mopolla Dapaan. Soitat takaisin numeroon ja sieltä kerrotaan että kukaan ei ole soittanut tästä numerosta sinulle. - Pikalounaan jälkeen menet keskustassa olevan panttilainaamoon, siellä on melko usein, ei aina, toimiva palvelu josta voi nosta pankkikortilla rahaa. Samalla huomaat että aikaisemmin 11 kertaa soitetusta numerosta on soitettu taas 5 kertaa. Soitat takaisin, mikä hätänä. Mahdollinen asiakas tiedustelee että onko teillä ravintolaa. – Ei ole. Miksi ei ole? – No kun ei haluta sellaista. Kannattaisi kuulemma olla. Panttilainaamosta onnistut saamaan rahaa. - Palaat "toimistolle" ja rakennusmiehet kertovat että hommia ei voi jatkaa kun sirkkelin terä on tylsä. Ette sitten kertoneet ennen kuin menin Dapaan? - Pikaisesti takaisin keskustaan. Ensimmäisestä rautakaupasta löytyy terä ja takaisin ”toimistolle”. - Juuri kun olet menossa takaisin korjaamaan pytyn kantta tulee postimies ja toimittaa kaksi pakettia jotka tilasit 8 viikkoa sitten. - Sillä välin kun kannat paketteja yläkertaan on alhaalle ilmestynyt tyttöjen lentopallojoukkueen edustajia jotka kysyvät rahallista lahjoitusta turnajaisiin. Annat 500 pesoa. Yksi rakennusmiehistä tulee kysymään että minne vedetään sähköt tuuletinta varten? Että onko suihkun paikka oikein? Miten kattopalkin kanssa? Pihaan ilmestyy asiakas joka ei ollut ilmoittanut saapumisaikaansa. Tiikeri juoksee karkuun sandaali suussa. - Otat asiakkaat vastaan sandaali vasemmassa jalassa ja kerrot mitkä asiat toimivat ja eivät toimi saarella. - Uudet asiakkaat haluavat vuokra-skootterin mutta eivät ole koskaan ajaneet sellaisella. Onkohan hyvä idea aloittaa nyt? Joten perustan pikaisesti autokoulun ja annan oppitunnin skootterilla ajamisesta. - Arkkitehti on tullut tällä välin paikalle ihmettelemään rakentamista ja esittelemään uusia luonnoksia. Suunnittelupalaveri pystyyn. - Juuri kun arkkitehti on ehtinyt lähtemään tulee kasveja myyvä kaveri paikalle tarjoamaan kasveja. Ihan juuri nyt ei ole tarvetta mutta kaverilla on perhanan hienon näköisiä viherkasveja. Pihasuunnittelupalaveri pystyyn. - Iltapäivällä tulevat toiset asiakkaat. Otat asiakkaat vastaan ja kerrot mitkä asiat toimivat ja eivät toimi saarella. - Ilmastointiasentaja ei ole tullut paikalle vaikka lupasi tulla jo eilen ja eilen lupasi tulla tänään. Kaveri ei vastaa puhelimeen. - Sähkölaitokselta tulee tyyppi tuomaan kirjettä jossa kerrotaan että ensi lauantaina on koko päivän kestävä sähkökatkos. - Asiakas tulee kysymään että minkälainen sää on huomenna? - Eräs asiakkaista on kolhinut jalkansa koralliin. Pikainen betadinella putsaus. Ja tilanteen voivottelua yhdessä asiakkaan kanssa. - Juomien toimittaja tulee paikalle ja tuo melkein tilatun määrän juomia, huomenna ehkä loput. - Kello alkaa olemaan kuusi illalla. Koirille ja itselle ruokaa. Tänään tekee mieli pizzaa. Onneksi Kermitistä saa erinomaisia pizzoja. Mopo alle ja Kermittiin. Siellä on 25 manilalaista turistia ja odotusaika on 1.5h. En jaksa enää odottaa 1,5h. Illallissuunnitelma uusiksi. No, ei hampurilainenkaan huono ole. Jostain syystä hampurilaispaikka on kiinni. Ehkä sittenkin Miguelin tacoja- niitä on vasta syöty kahtena iltana peräkkäin. Ei kahta ilman kolmatta. - Takaisin ”toimistolle” illastamaan. Juuri kun olet saamassa huikan oluesta ja haukkaamassa tacoa. Kuulu ulkoa, Lee, are you there? I have a question. Asiakas jolla oli pieni viilto varpaassa oli lukenut netistä että koralli voi olla älyttömän myrkyllinen. Mistä hän voi olla varma että koralli ei ollut vaarallinen. - Juuri kun olet saamassa huikan oluesta ja haukkaamassa tacoa. Kuulu ulkoa, Lee, are you there? Haluaisin kysyä että minne kannattaisi mennä syömään… - Kello on vähän yli kahdeksan, aivan poikki. Hetki elokuvaa tietokeelta ja nukahtaminen. - Herääminen kello 3 siihen että tajuat että se pytty on korjaamatta ja herätys on kello 4 koska pitää lähteä aamu laivalla Surigaoon uusimaan viisumia ja käymään rautakaupassa. -Lee-

Lasten leikkialue Salvacionissa

#työ #filippiinit #Siargao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT