Huikeaa ruokaturismia ja unta palloon.


Pääsimme tammikuussa viikon lomalle, sillä loistava sijais-managerimme Petra oli luvannut saapua hätiin ja pyörittää bisnestä sen aikaa. Täydellinen lomakohde pakoon Filippiineiltä on Japani. Rakastamme Japania ja se on tosiaan täydellinen vastakohta normaali elämälle täällä: hiljainen, siisti, järjestelmällinen ja tehokas. Sekä monesti erittäin esteettinen, sillä, sekä japanilaisia että suomalaisia miellyttävällä, elegantilla ja eleettömällä tavalla. Ensimmäiset kolme yötä olimme Tokiossa.

Kun normaalisti elää kehittymättömällä saarella, pelkkä hengailu Tokion kaduilla on ihanaa, samoin syöminen. Japanissa on vaikeaa saada huonolaatuista ruokaa mistään. Hotellin olin valinnut Akasakasta, joka on kiva kaupunginosa hengailuun ja syömiseen. Nukuimme joka yö yhdeksän tuntia kuin tukit paksun peiton alla, kertaakaan heräämättä. Se oli mieletöntä luksusta!

Tokiossa asuu myös pitkäaikainen ystäväni Yuki ja tällä kertaa meille olikin järjestetty varsinainen yllätys viime kesäisen juhlapäivämme kunniaksi. Olimme sopineet että sunnuntaina menemme lounaalle, ja Yuki sanoi vain että suuntaamme Takao-vuorelle, joka on noin tunnin junamatkan päässä keskustasta. Kun saavuimme perille olimme aivan silmät ymmyrkäisinä, sillä meille oli järjestetty upea morsiusparin Kaiseki-lounas, ehkä yhdessä upeimmista ravintoloista, jossa olemme koskaan käyneet.

Ravintola oli tehty vanhaan japanilaiseen talokompleksiin, jossa riitti polkuja ja huoneita ja mieletöntä tunnelmaa. Kaiseki on perinteistä japanilaista keittotaidetta, jossa kaikilla ruokalajeilla on tarina, ja myös erilaiset valmistustavat ovat tärkeitä. Koko ateria oli mieletön elämys tarjoilua, makuja ja symboliikkaa, tässä tapauksessa naimisiinmenoon liittyvää, myöten. Maistelimme myös kahta erilaista sakea. Koko ajan taustalla pyöri vanha vesipyörä joka symboloi jatkuvuutta.

Vaikutuksen tekivät myös Yukin pojat, jotka käyttäytyivät kuin vanhat tekijät pitkään kestäneellä lounaalla. Valitettavasti emme vieläkään päässeet tutustumaan perheen uusimpaan tulokkaaseen Haru-tyttöön, sillä hän oli kotona sairastamassa Yukin miehen kanssa.

Pakollinen lämpimien vaatteiden ostosreissu Ginzaan.

Harhailua Akasakassa.

Mitä sitä tänään syötäisiin?

Saketynnyreitä.

Terveiset Raunolle.

Toiveita rivissä.

Puhdistautumista ennen temppeliin menoa.

Ravintolan sisäänkäynti.

Sisäpiha.

Japanilaista estetiikkaa.

Hyvää ruokahalua!

Seuraa tarjoilijaa!

Päivän menu.

Lastenateria ja sakea bambussa.

Aikuisten alkupalat.

Alkuruoka.

Jokikalaa.

Kala tarjoillaan paras osa kohti ruokailijaa.

Aterialla.

Kiitos.

#japani #ruoka #loma #Matkailu

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT