Yksinkertainen helpottaa


Uusi projekti on käynistynyt hyvin. Rakennuksella painaa viisi miestä sekä esimies. Töiden edistymisen valvominen sujuu mukavasti omalta terassilta tähyillen. Työmaalla on helppo piipahtaa milloin tahansa ja tavarantoimittajien on helppo tulla kyselemään asioitaan meidän "puolelle".

Viikossa on saatu tehtyä varastorakennus, raudoitukset tolpille ja perustuksille, sekä valettua kaikki kahdeksan tolppaa. Ensi viikon alussa valetaan koko perusta. Siihen mennessä pitäisi päättää lopullisesti viemäreiden paikat sekä pari muuta viime hetken muutosta. Kylpyhuoneen takaseinä on samanlainen kuin aikaisemmin, bambua. Mutta haluaisin nostaa alareunan kiviseinää ylemmäs koska kylpyhuoneen taso tulee olemaan betonia niin sen saisi tuettua hyvin takaseinään.

Tällä kertaa olemme aloittaneet kasvien istuttamisen hyvissä ajoin. Uuden suunnitelman mukaan jokaisessa mökissä tulee olemaan oma itsenäinen polku tieltä terassille. Uuden ja vanhan puolen väliin tulee pääsisäänkäynti jota pitkin kuljetaan takapihalle. Ensimmäiset kasvit on jo istutettu reunustamaan tulevaa pääsisäänkäyntiä.

Ensimmäisestä projektista opitut asiat ovat helpottaneet oikeastaan kaikkea. Uudet mökit ovat rakenteeltaan yksinkertaisempia. Erilaisten muottien tekemistä ei juurikaan ole. Kaikki tolpat valetaan yhdellä ja samalla muotilla. Tukipalkkien määrä on paljon pienempi koska koko pohja yksi iso tukipalkki. Edellisissä tarvittiin jos jonkilaista palkkia tukemaan puulattiaa. Uusissa mökeissä puuntyöstön määrä on paljon vähäisempää. Edellisessä puu tuli isoina lankkuina jotka jouduttiin sahaamaan ja höyläämään oikeaan kokoon. Tällä kertaa ainoat suuritöisemmät puutyöt ovat katon runkopalkit. -Lee-

Tolpat on jo pystyssä

Raksakoirat.

Tässä kuvassa näkee miten uusi mökki on hieman vinottain suhteessa vanhoihin mökkeihin. Uusi kääntää hieman selkäänsä vanhoille.

Lisää hiekkaa ja kiveä

Työmaakoppi / varasto

Sementinsekoitusta

Raksa-pasi.

#Siargao #rakennustyömaa #mökki

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT