Lapiot saveen


Toissa päivänä lyötiin naapuri tontilla lapiot maahan. Oli hauska huomata että samat veijarit jotka viime kerrallakin olivat rakentamassa taloja ovat taas vauhdissa. Forman Jun toimittamassa piällsymiehen tointa, Tatai vastaamassa rakentamisesta Formanin ollessa poissa ja nippu apumiehiä. Joukosta puuttuu vielä muutama vanha sankari kuten Lik-Lik, Maikel ja Professori. Mutta eivätköhän hekin aikanaan ilmesty tontille.

Ensimmäiseen rakentamiseen verrattuna uusi projekti tuntuu paljon helpommalta ja selkeämmältä. Viimeksi oli sormi suussa ensimmäisestä päivästä lähtien eikä tekemisestä ollut minkäänlaista kokonaiskuvaa. Kaikki vaiheet tehtiin ensimmäistä kertaa. Tarvikkeiden hankinta oli mystiikkaa ja tarvittavien koneiden ja vempaimien määrä ihmetytti. Nyt suurin osa työkaluista löytyy varastosta sekä sirkkelit, porat, höylät ym odottavat uudelleen käyttöön ottamista.

Tavallisesti lähes kaikki rakennusprojektit aloitetaan sillä että lapiot lyödään maahan ja aletaan kaivamaan kuoppaa. Tällä kertaa kuitenkin projekti alkoi sillä että paikalle tuotiin pari kuormallista hiekkaa ja soraa. Heti perässä tuli sementtisäkkejä, rautatankoja ym tavaraa. Viimeksi sekoilin tarvikkeiden hankintojen kanssa ja välillä jouduttiin turhaa odottelemaan tarvikkeiden saapumista, nyt ainakin alku lähti sujumaan paremmin. -Lee-

- Kiitokset Saulille kunnollisista ruuvimeisseleistä.

Tästä se lähtee

Tavaraa tavaraa

Kuljetus auto

Melkein menisi katsastuksesta läpi

#Siargao #rakennustyömaa #rakentaminen #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT