Kokemuksia asiakkaista


Asiakkailla on mahdollista meillä käymisen jälkeen antaa pisteitä varaussivustoille. Pisteet ovat olleet pääsääntöisesti vahvasti kiitettäviä. Joskus kuitenkin ihmisiltä tuntuu unohtuvan se minne he ovat tulleet, maailman reunalla olevalle pienelle saarelle jolla ei vielä muutama vuosi takaperin ei ollut kunnollista tietä. Tämän takia erityisesti asiakkaiden kirjalliset kommentit ovat mielenkiintoista luottavaa. Toki meillä on omat puutteemme sekä meiltä löytyy asioita jotka voisivat olla paremmin. Esimerkiksi netti voisi olla paljon parempi, vedenpaine voisi olla parempi jne.

Jokin aika sitten meillä yöpyi muutaman yön ajan espanjalainen kaveri porukka. Heidän kanssa meni kaikki hyvin eikä mielestäni puolin eikä toisin oli mitään huomautettavaa. Heidän kirjoittaman asiakaspalautteen puolesta Tyynen valtameren rantamme oli uimakelvoton. Kommentti oli mielestäni aika raju ottaen huomioon että itse käyn uimassa lähes päivittäin enkä ole huomannut rannassa mitään kummallista. Kuitenkin mieleeni tuli hämärästi, heidän aamulla saavuttuaan käyty keskustelu merestä. Kerroin heille vuorovedestä joka täällä on melko voimakas, meri ja siten myös rantaviiva vetäytyy useita kymmeniä metrejä kauemmaksi. Surfing Carabao on hyvin pahoillaan kuun aiheuttamasta vuorovesi-ilmiöstä ja yritämme jatkossa parhaan mukaan pienentää kuun vaikutusta maapalloomme.

Olemme kahdesti myyneet mökkejä normaalia halvemmalla johtuen viime hetken peruutuksista. Molemmilla kerroilla olemme saaneet huonot pisteet koskien kohtaa – vastinetta rahalle. Olemme onnellisia että he eivät joutuneet maksamaan täyttä hintaa. En osaa kuvitella kuinka huonot pisteet sitten olisi tulleet. Kommenttien huvittavuutta lisää se että toisella näistä ale-kerroista upgreidasimme kaverukset pienestä mökistä isoon kaksi kerroksiseen taloon.

Yllättäviä hetkiä suovat myös ihmiset jotka ihmettelevät sitä että meillä ei ole ravintolaa. – Miten niin ei ole ravintolaa? Missä me syödään? - Luitteko majapaikkamme kuvausta, siinä kerrotaan että meillä on yhteiskeittiö.

- Ei luettu. Ja sitten arvosteluissa kommentoidaan palvelua jota ei luvata edes tarjottavan. ”Muuten kiva paikka mutta siellä ei ole ravintolaa”. Linnanmäki on muuten kiva mutta siellä ei ole vesipuistoa.

Muutama viikko takaperin meillä oli tähän mennessä ehkä hengästyttävin pariskunta. Tällä nuorella parilla ei ollut mikään hyvin eikä mikään tuntunut sujuvan. Ensimmäinen huomautus tuli siitä että skootterimme ei ollut riittävän mukava. Pitäisi saada jotain pyllylle paremmin sopivaa alle. Valitettavasti valikoimastamme ei löytynyt mieluisaa kulkuneuvoa vaan lomalla liikkumista piti jatkaa aikaisemmalla kidutusvälineellä.

Seuraavan aamuna kysyin että miten yö sujui, nukuitteko hyvin? Neiti vastasi että yö oli ollut karmea ja pelottava. Muistaakseni yöllä ei ollut ukkostanut eikä mörköjäkään ollut näkynyt joten en heti keksinyt mistä nyt oli kyse. Tiedustelin yön huonon sujuvuuden syytä. Hän osoitti liukuovea jonka stopparin he olivat olivat onnistuneet rikkomaan. Ja TEORIASSA ulko-oven pystyi liuttumaan sen verran sivuun että asuntoon pääsisi sisään. Kuitenkin parin kymmenen metrin päässä heidän etuovestaan oli koko yön vartija. Lupasin korjata stoppari-ongelman välittömästi. Kysyin että onko muuten kaikki kunnossa. Ei tietenkään ollut. Heidän vessanpytty oli tukossa ja ollut kuulemma alusta asti. Viimeksi meillä on ollut vessanpytty tukossa kun 5 vuotias pikkupoika heitti sinne kokonaisen wc-paperirullan. Tälläkin kertaa kyse oli samaisesta ilmiöstä (alla kuva) vaikka heidän mielestään käyttäjässä ei ollut mitään syytä vaan wc on rikki.

Saatuani wc:n uudelleen käyttökuntoon oli aika tarttua seuraavan epäkohdan kimppuun. Neiti osoitteli kiihtyneenä seinälle- hän oli löytänyt viisi (5) muurahaista jotka kulkivat pitkin seinää. Missä me oltiinkaan? Pienellä saarella viidakon keskellä.

Seuraavana päivänä asiat olivat jälleen huonosti. Tiedusteltuani tämän kertaista murheen aiheuttajaa minulle kerrottiin että neiti oli polttanut itsensä auringossa ja syy oli minun. Tämä pääsi yllättämään minut sen verran pahasti että en keksinyt sanoa mitään muuta kuin: anteeksi mitä? Sain perusteellisen selvityksen siitä kuinka olin eilen kertonut että sää on aurinkoista iltapäivästä eteenpäin ja siksi hän ei ollut laittanut aurinkorasvaa aamupäiväksi. Aurinko oli kuitenkin tullut esiin ja aikaisemmin ja siksi suojaamaton iho palanut. Olisi luullut että ihminen itse keksisi katsoa taivaalle ja huomata siellä auringon paahtavan sen sijaan että pitäisi kiinni sanomastani- iltapäivällä on aurinkoista. Myöhemmin harmitti jälleen. Tällä kertaa syyllisiä olivat meressä olevat hyttyset ja siksi ei voinut mennä uimaan. Kaikesta huolimatta, lähtiessään he kiittelivät kovasti ja vaikuttivat tyytyväisiltä. En kerta kaikkiaan ymmärrä miksi. -Lee-

Kuva uimakelvottomasta rannasta

#Asiakakkaat #Siargao #työ

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT