Palokunta paikalla


Eivät sentään kuitenkaan olleet tulipaloa sammuttamassa noin suoranaisesti, onneksi!

Kuulin ystävältäni, että General Lunan palokunta on alkanut pitämään paloharjoituksia resorteissa. Soitinkin saman tien palopäällikölle, ja saimme sovittua ajan. Ensimmäinen kerta ei mennyt ihan putkeen, sillä palopäällikkö olikin lähtenyt Surigaoon, eikä sitä aina kaikesta muista ilmoitella. Onneksi täällä suhtautuu kaikkiin sovittuihin asioihin niin, että ehkä onnistuu, ehkä ei.

Kun palomiehet sitten toisen tapaamisen sovittuamme saapuivat paikalle, alkoi tapahtua. Meillä ei ollut ihan hirveän suurenmoisia odotuksia asiasta, koska palopäällikkö on tähän mennessä ollut kiinnostunut lähinnä juomaan ilmaista rommia ja myymään ylihintaisia vaahtosammuttimia.

Koulutus kuitenkin alkoi heti jämäkästi. Koko Surfing Carabaon henkilökunta oli koolla, ja kuunteli tarkkaavaisesti kun sammutusohjeita kerrottiin. Jännittävin osuus alkoi, kun siirryimme takapihalle käytännön toimintaan.

Täällä käytetään aina kaasua kokkaukseen, ja ensimmäinen harjoitus olikin auenneen kaasupullon kiinni laitto. Moni, minä mukaan luettuna pelkää kaasua kuollakseen, mutta on tietysti parempi laittaa kaasupullo kiinni kuin lähteä juoksemaan pakoon, kun pullo pihisee.

Seuraavaksi kasvatettiin leveliä. Kaasu sytytettiin palamaan ja kaikkien piti mennä vuorollaan pullon luo ja kääntää se kiinni. Olen itse ollut läsnä kaasupalossa Italiassa, ja pelkään kaasua kuollakseni, joten tämä aiheutti lievää sydämentykytystä.

Loppujen lopuksi pojat pistivät sitten kaasupulloon liekin ja päästin harjoittelemaan vaahtosammutusta. Kaikki suoriutuivat harjoituksista mallikkaasti ja omalla tyylillään. Koirat kävivät säännöllisin väliajoin tarkistamassa tilannetta, mutta katsoivat viisaasti parhaaksi pysyä loitommalla.

Lopuksi juteltiin vielä maanjäristyksista, tsunamivaaroista ja taifuuneista. Mieltäylentävää ja tärkeää aihepiiriä siis. Lopuksi palopäällikkö pääsi vielä hieman mässäilemään jutuillaan irtoilevista ruumiinosista kertoessaan kokemuksistaan pelastustöissä Taclobanisssa vuonna 2013 riehuneen Hayan- taifuunin jälkeen.

Joka tapauksessa kaikinpuolin mielenkiintoinen ja hyvin vietetty iltapäivä.

Paloharjoitus alakakoon!

Tulta kehiin!

Fire it up!

Arlene sulkee palavan kaasusäiliön.

Nandon vuoro

Kookos-mies John

John

Vaahtosammuttimet peliin!

Kaisan vuoro ryhtyä taltuttamaan lieskoja

Mahtava meno, tiukka etukeno Hyvällä tatsilla, rumpusatsilla Jee jee

Kaisa pilvessä

#Siargao #Palokunta #surfingcarabao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT