Pasi tuli takaisin


Kaksi päivää sitten oli Surfing Carabaossa suuri päivä. Pasi tuli takaisin.

Kesäkuun alussa heräsin Helsinki-Vantaan Hiltonissa Leen soittoon ja eniten pelkäämääni uutiseen, Pasi oli jäänyt moottoripyörän alle omalla rantatiellämme. Ensin vamma ei ollut näyttänyt kauhean pahalta, koska häntä heilui eikä koira vaikuttanut kovin tuskaiselta vaikka jalkaa riiputtikin. Röntgenissä Surigaossa paljastui kuitenkin karu totuus: reisiluu oli poikki. Olimme kovan päätöksen edessä. Eläinlääkäri oli sitä mieltä että voidaan korjata titaanilevyllä, samaan aikaan mietimme, aiheuttaako se Pasille kovia tuskia. Konsultoimme asiantuntijoita Suomessa ja kyselimme Siargaon tutuilta koiraihmisitä luottaisivatko he Surigao Pet Doctors’in kykyihin tehdä moinen leikkaus. Koska Pasi on niin nuori koira ja koska tohtori Oriel on parantanut jo Papin ja Ranenkin, päätimme kokeilla leikkausta. Siitä alkoi Pasin taistelu. Matkan varrelle mahtui kaikenlaista. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen kaikki näytti olevan hyvin, mutta sitten tapahtui jotakin, ja toinen pultti irtosi. Jouduttiin siis tekemään uusi leikkaus. Kaiken kaikkiaan Pasi vietti Surigaossa melkein kolme kuukautta. Pahinta oli se, että kun tulin takaisin Siargaolle, en voinut mennä katsomaan sitä, lääkäri oli sitä mieltä että koska se oli niin hyvin sopeutunut häkkielämään ja eläinklinikan henkilökuntaan, se saattaisi masentua ja haluta lähteä mukaani jos menisin sinne. Tämä oli varmasti viisas päätös, vaikka itselleni se oli kamalaa.

Pari päivää sitten Pasi siis reissasi laivalla ensin Surigaosta Dapaan, ja sitten Leen ja Johnin kanssa moottoripyörällä kotiin. Hämmennys oli suuri kaikilla koirilla kun iso kori nostettiin mostkarin takaa. Pasi oli tavallaan tuttu mutta haisi sairaalalle. Rane ei myöskään tahtonut millään käsittää, että Pasi ei lähdekään leikkimään ja riehumaan kuin ennen. Pasi myös murisi ja näytti hampaita varsinkin Ranelle. Rane kun on miehuutensa kukoistuksessa oleva kapinallinen kukkoilija ja varmasti tuntui uhkaavalta heikon potilaan näkökulmasta.

Jalan leikkaushaava on parantunut, mutta koira on menettänyt kaikki lihakset. Ja varsinkin kipeä, kauan kipsissä ollut jalka on täysin lihakseton. Toistaiseksi Pasi ei sitä uskalla juuri käyttää ja se roikkuu mukana kun se urheasti pomppii menemään. Se on kuitenkin jo parissa päivässä alkanut pikkuisen koskea sillä maahan ja myös välillä yrittää käyttää sitä rapsuttamiseen. Kuntoutuminen kestää varmasti kauan. Lääkärin mukaan sen kuitenkin pitäisi palautua ajan kanssa normaaliksi tai lähes.

Tuntuu todella hyvältä se, että Pasi on kotona. Että se saa paljon rapsutusta ja huomiota, että se voi nukkua pihassa ja rannassa palmun alla. Ehkä kohta mennään myös uimaan. Sillä on myös koirakaverit, jotka vielä hieman arastelevat, mutta esimerkiksi Eero on jo monta kertaa tullut nukkumaan ihan sen viereen. Lee on nukkunut alakerrassa sen vieressä yöt, siltä varalta että sen tarvii yöllä mennä pissalle. Myös työntekijämme olivat silmin nähden iloisia Pasin paluusta ja moikkailevat sitä aina ohi kävellessään.

Ja samana päivänä kun Pasi palasi, alkoivat vuoristosta tuodut orkideat kukkia.

Pasi of Surfing Carabao

Pasin auringonsuoja

Pasi of Surfing Carabao

Pasi on hieman laihtunut

Pasi of Surfing Carabao

Pasi

Pasi of Surfing Carabao

Pasi ja Papi keittiön edessä

#koirat #Siargao #Lääkäri

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT