Siargao ja gorgonzola


Olin poissa saarelta kaksi ja puoli kuukautta, ja vauhti täällä sen kuin vain kiihtyy. Kauppoja ja uusia majoituskohteitakin syntyy ihan silmissä. Malinaossakin on nyt avattu kaksi resorttia, joista toisessa saa autenttisen, Aasiaan avatun amerikkalaisen sporttibaari-elämyksen, ja toisessa hyvää filipino-ruokaa ja mahdollisuuden törmätä täkäläisiin filmitähtiin ja muihin julkkiksiin.

Mielenkiintoisempaa on kuitenkin se että varsinaisessa kylän keskustassa on alkanut näkyä uutta yritystoimintaa. Ensin avattiin Malinaon ensimmäinen Bakeshop. Voi sitä riemua, kun saa pan de saleja ja banaanileipaa omasta kylästä.

Eräänä päivänä juttelin jälleen kerran Arlenen kanssa siitä, kuinka jonkun pitäisi avata Malinaoon pieni grilli. Hieman ujosti hän ilmoitti, että ma’am meillä on jo grilli kotona. Hiukan taas mielessäni manasin, että ei sitten tullut mieleen kertoa meille…he nimittäin asuvat keskellä kylää ja sinne täytyy poiketa varta vasten. Suuntasimmekin sitten melkoisen pian ostamaan take awayta sieltä, koska haluamme rohkaista luonnollisesti mahdollisimman paljon kaikkea paikallista yrittämistä. Riemuni oli suuri kun Arlene vielä pakkasi lihat tuppervaaraan eikä muovipussiin, kuten täällä yleensä on tapana. Johonkin jatkuva muovista urputtamiseni on siis johtanut!

Tämä vierailu johti uuteen ajatukseen. Olemme aina silloin tällöin sopivien asiakkaiden kanssa järjestäneet illallisia johon Arlene on kokannut upeat paikalliset ruuat. Tähän mennessä ne on kuitenkin aina nautittu Surfing Carabaossa. Kysäisin Arlenelta olisiko hän kiinnostunut tekemään ruokaa kotonaan, ja pitämään ikään kuin tilausravintolaa. Matkailijat saisivat todella autenttisen ja erilaisen elämyksen ja perhe hyvää lisätuloa. Hän innostui ja järjestimme koeillallisen jo ystäviksi tulleiden baskimaalaisten asiakkaidemme ja heidän ystäviensä kanssa. Ilta oli suksee, ja nyt toivomme että yhä useampi asiakas innostuu tästä mahdollisuudesta nähdä hieman oikeata kyläelämää, eikä vain Tourist Roadia.

Niin, ja General Lunaan on myös avattu kauppa josta saa laadukkaita juustoja ja leikkeleitä, siis myös sitä gorgonzolaa. Kauas on tultu siitä ajasta kuin ainoa kaupasta saatavilla oleva juusto oli cheezee, omituinen möykky juustonkaltaista ainetta, jota ei voinut syödä kuin akuutissa juustovieroitushädässä. Tai kun ystäväni veti viikon cream cheese-överit löydettyään 500 gramman purkin pitkästä aikaa. Kauas on tultu mutta kovin kauaa siitä ei ole…

Joskus hieman pelottaa mihin tämä kaikki johtaa.

Ja siis olen ostanut itse sitä gorgonzolaa jo kaksi kertaa.

Kookosmies John työntouhussa

John

#Siargao #Kehitys #filippiinit #Gorgonzola #Grilli

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT