How long have you been living here?


Eilen ohitettiin puolivälin krouvi eli olen ollut Siargaolla jo puolet matkastani ja ENÄÄ 3,5 viikkoa jäljellä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että itsekseni olen pitänyt ihanaa Carabaota pystyssä myös puolet ajasta eli reilun kahden viikon kuluttua Kaisa palaileekin jo kotiin. Aika on mennyt todella nopeasti ja voin rehellisesti sanoa, että nautin täällä olosta todella paljon –ja kaiken lisäksi työ on superihanaa!

Kun Lee lähti kohti Sayakin lentokenttää aikaisin aamulla 15.6, jäin tänne tavallaan hyvinkin varmoin fiiliksin, mutta samalla todella jännittävin. Olihan se aikamoinen luottamuksen osoitus, että he uskalsivat jättää minun käsiini tämän upean, heidän itse kokoon rakentamansa resortin. Ensimmäiset asukkaat saapuivat iltapäivästä ja tarkastin varmaan neljä kertaa, että huone on kunnossa ja olen katsonut oikein maksut ja ja ja. Auto toi paikalle kolme nuorehkoa neitoa, joista yksi asui Losissa, toinen Lontoossa ja kolmas Manilassa. Kun olin esitellyt heille paikat, vastaillut kysymyksiin ja tarjonnut heille tervetuliaiskookokset, kysyivät he minulta ”How long have you been living here?”. Kun kerroin heille, että olin ollut täällä vasta reilun viikon, he olivat yllättyneitä ja sanoivat, että luulivat minun asuneen täällä vuosia. Perustelut siihen olivat ne, että vaikutin siltä, että tunnen saaren kuin omat taskuni ja näytin siltä kuin olisin kotonani –tämä oli kiva kuulla ensimmäisiltä asiakkailtani. Kerroin heille tarinani ja että olen pitkään miettinyt oman paikan perustamista ja he olivat sataprosenttisesti ajatukseni takana -”You’re so natural with this”. Huh, helpotti oloa huimasti saada hyvää palautetta.

Paikka on ollut hyvinkin täyteen buukattu ja joinain päivinä olen saanut toimia jokapaikan höylänä. Tässä yksi esimerkki sellaisesta päivästä:

5.20 Herätys ja hyvästelemään kaksi asiakasta, jotka suuntaavat lentokentälle.

6.00 Lähetän kaksi asiakasta surffille

7.30 Yhden beachhousen asiakkaat kertovat, ettei heille tule lämmintä vettä. Käyn tarkastamassa asian ja näinhän se on, että kun kääntää lämpimälle vedelle, niin ei tule vettä ollenkaan. Muistan Leen neuvot, miten resetata suihku, mutta ei tehoa. Käyn tarkastamassa muut beachhouset, joista yhteen tulee lämmintä vettä. Koitan kaikenlaisia kikkoja, mutta en saa vettä toimimaan. Päätän soittaa ammattilaiselle ja kysäistä vinkkejä, mutta hän ei vastaa puhelimeen. Noh, eipä auta muuta kuin yrittää itse selvittää tilanne.

8.30 Uudet asiakkaat saapuvat. Heidän huoneessa on vielä edellinen asiakas, joten briiffaan heidät oleskelutilassa, he vievät laukkunsa säilöön isoon taloon, vuokraan heille mopon ja he lähtevät aamiaiselle. Ruokin koirat.

9.15 Yksi asiakkaista oli varannut klo 12 surffin, mutta haluaa sittenkin lähteä Island Hoppingille ja vielä sen jälkeen surffaamaan. Bryan onneksi tuli juuri hakemaan uusia asiakkaita surffille, joten saan heti kysyttyä häneltä, käykö muutos –KÄY. Sitten soittelen Bravoon, onko mahdollista vielä saada paikka yhdelle asiakkaalle klo 10 alkavaan hoppingiin –onnistuu!

9.30 Lähetän kaksi ihastuttavaa leidiä surffille.

9.45 Island Hoppingille lähtevä asiakas tarvitsee kyydin Bravoon ja aikaa on 15 minuuttia, joten päätän viedä hänet sinne itse.

10.15 Takaisin kotona. Jaahas, se lämmin vesi. Eipä muuta kuin katsomaan tarkkaan, missä asennossa kaikenlaiset vivut on siinä beachousessa, johon tulee lämmin vesi. Sitten kahteen muuhun laittamaan vivut ja venttiilit samoihin asentoihin ja vielä kerran resettaus ja sormet ristiin. LÄMMIN VESI TOIMII! Tässä vaiheessa olin NIIN ylpeä itsestäni.

11.00 Aamupalalla käyneet uudet tulokkaat saapuvat ja pääsevät huoneeseensa. Esittelen heille vielä huoneen ja rupattelen niitä näitä.

Mitäs sitten, olisikohan aamupalan aika? Aamupalan jälkeen katselen, että on aika paljon puutarhan puissa kuolleita lehtiä. Haen viidakkoveitsen ja poistelen palmuista kuolleet lehdet. Lisäksi myös piha ja laatat kaipaa lakaisua, joten otan luudan käteen ja lakaisen pihan puhtaaksi. Keräilen myös rannalle putoilleet lehdet pois, delegoin henkilökuntaa hakemaan lisää vettä ja kookoksia ja selvitän mistä saisin lisää koiranruokaa.

14.30 Päivän toiset uudet asiakkaat saapuvat. Esittelen heille paikat ja vuokraan mopon ja he lähtevätkin heti syömään.

15.45 Lähden hakemaan Island Hoppingille mennyttä asiakasta ja vien hänet Bryanin liikkeelle iltasurffia varten. Oma lauta (tai siis Leen lauta) on tietenkin mukana ja lyöttäydyn heidän matkaan Cemetaryn breikille. Olen kyllä surffaukseni ansainnutJ

18.15 Takaisin kotona ja ihana Island Hopping / surffiasiakkaamme on ostanut matkalta lämmintä kanaa ja leipää ja istumme alas –minä, asiakas ja Bryan- nauttimaan ruoasta. Ruokin koirat.

18.45 Tilaan vielä asiakkaalle Tricyclen, koska hän menee muualle vielä viimeiseksi yökseen, koska paikkamme on täyteen buukattu.

19.10 Lähden muutamien uusien tuttavuuksien kanssa illalliselle Haranaan! Tuoretta tonnikalaa ja kylmä Pilsen –täydellinen päätös kiireiselle, mutta kivalle päivälle.

22.00 Kotona! Hieman rapsuttelua koirille ja nukkumaan. Aamulla on herätys vasta klo 6.50.

Toimin siis yhden päivän aikana resortin managerina, puutarhurina, remonttimiehenä ja vielä taksikuskinakin.

Voin rehellisesti sanoa, että kaikki asiakkaat ovat olleet ihania, vaikuttaneet tyytyväisiltä, kehuneet paikkaa maasta taivaaseen ja olen tykännyt todella paljon työskennellä täällä. Tännehän voisi vaikka jäädä?!

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. On kivaa ja helppoa olla töissä paikassa, jossa voi aidosti ylpeänä esitellä paikkaa ja yhtyä asiakkaiden ihasteleviin kommentteihin! Odotan innolla ensi viikon sunnuntaita, kun kaksi hyvää ystävääni saapuvat tänne. He majoittuvat neljä ensimmäistä yötä muualla, koska olemme täynnä, mutta sen jälkeen onnistuimme järjestämään heille paikan mielestäni saaren idyllisimmästä majoituspaikasta eli Surfing Carabaosta.

Yksi lainaus vielä eilisiltä asiakkailta: ”You’re so lucky to live here!” Ja vastaukseni: ”Actually I don’t live here but maybe one day I will.”

-Petra

Minä ja koirat

#Kesätyö #Asiakakkaat #työ

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT