Miten loma vaihtui kesätöiksi Filippiineillä?


Olin vuoden alkupuolella Costa Ricalla reilun kuukauden ja siellä luonnollisesti rupesin jo miettimään seuraavaa reissuani. Olen suunnitellut matkaavani Filippiineille ensimmäisen kerran jo kolme vuotta sitten, mutta aina on tullut muita matkoja eteen ja Filpparit on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Yhtenä niistä lukuisista päivistä, joina vaeltelin pitkin Costa Rican leveitä autioita rantoja päätin, että tulevana kesänä lähden vihdoin Filippiineille –se oli päätetty! Halusin mennä ehdottomasti Siargaon saarelle, lähinnä kahdesta syystä: kehut ja surffaus. Olin innoissani päätöksestäni ja siitä, että seuraava reissu tavoilleni uskollisena on jo suunniteltu, vaikka edellinen on vielä meneillään.

Muutaman viikon kuluttua aloitin tutkiskelemaan tarkemmin, mikä se Siargao oikein on saariaan. Olin jo Suomessa ja talvi piti olla parhaimmillaan, mutta ulkona oli +3 astetta ja harmaatakin harmaampi ihana talvisääJ Hyvä päivä siis selailla uusia reissuja! Ennen kuvankauniiden kuvien googlettamista menin kuitenkin Naamakirjan Surf Suomi –ryhmän sivustolle, jossa ihan varmasti olisi kerrottu vinkkejä kyseisen saaren aalloille. Ensimmäisten postien joukossa oli ilmoitus, jossa etsittiin hyvää tyyppiä pitämään huolta pienestä resortista omistajapariskunnan ollessa poissa. ”Voi että, kun tuo olisi ihanaa!”, ajattelin. Missähän paikka mahtaa olla? SIARGAOLLA. ”Ei voi olla totta”, huutelin itsekseni selatessani ilmoitusta alaspäin ja etsien kuumeisesti mille ajankohdalle tyyppiä haettiin. KESÄ-ELOKUULLE. ”Ei voi olla totta vol. 2!” Toimin opettajana Suomessa ja minullahan siis on omista töistä kymmenen viikkoa kesällä lomaa ja tuonnehan olin juuri suunnitellut lennähtäväni. Tässä kohtaa haluan kertoa, miksi olin niin innoissani sattumasta. Olen monia vuosia jo pyöritellyt päässäni ideaa, että elämäni voisi hyvinkin olla ulkomailla jossain rantakohteessa surffirannoilla, jossa pyörittäisin kenties omaa pientä resortia, kahvilaa tai muuta vastaavaa. Tähän oli siis pakko tarttua ja ei mennyt montaa minuuttia, kun olin jo kirjoittamassa sähköpostia omistajille. Kun olin saanut viestin lähetettyä rupesi kavereiltani tulemaan viestejä ”Huomasitko Surf Suomen –sivustolla, että Siargaolle haetaan manageria yhteen resortiin? Toi ois niin sulle.” Vastasin kaikille ”Hakemus on jo jätettyJ”.

Olisikohan ollut seuraavaalla viikolla, kun sain vastauksen sähköpostiini ja vähän sen jälkeen sovimme Skype-treffit saarelle –yhteys onnistui kolmannella yrittämälläJ Skypeilystä jäi ilmeisesti molemmin puolin hyvät fiilikset, koska täällä minä nyt istuskelen Surfing Carabaon yhden ihanan bungalowin terassilla kirjoittelemassa tätä tekstiä.

Olen ollut saarella nyt viikon ja voin sanoa, että ihastusta on ilmassa. Saari on idyllinen, rauhallinen, kaunis, vihreä, ystävällinen, lämmin –täällä on hyvä olla. Lee on ottanut minut ihanasti vastaan, kertonut saaresta paljon ja näyttänyt paikkoja, ja tietenkin opastanut, miten hommat hoituu heidän poissa ollessaan. Olen todella tyytyväinen täällä ollessani ja erittäin otettu siitä, että Lee ja Kaisa luottavat kotinsa ja liiketoimintansa minun käsiini –aion pitää niistä hyvää huolta. Ja tietysti myös koirista: Papi, Eero ja Rauno, olette huippukavereita, vaikka yksi nimeltä mainitsematon on jo kerennyt tuhoamaan kahdet kenkäni ;)

Leellä on täällä huomenna viimeinen päivä ja sen jälkeen olen omillani! No en niinkään, olen saanut loistavan briiffauksen päivittäiseen toimintaan ja minulla on apunani ystävälliset siivoojaleidit, puutarhuri, yövahti ja naapurin auttava käsi. Oloni on luottavainenJ

Ja tapasinhan minä Kaisankin Suomessa lentokentällä ennen lentoni lähtöä. Olimme sopineet aamukaffetreffit kentälle, jotta kerkeämme näkemään kasvotusten ennen lähtöäni. Kaisa oli tullut edellisyönä Suomeen, jäänyt kentälle yöksi ja niin me höpöttelimme klo 6 niitä näitä kahvikupposen ääressä pikatutustuen –molemmat 3 tunnin yöunilla. Molemmat Lee ja Kaisa ovat mukavia, hyväsydämisiä, rohkeita, avoimia ja luottavaisia ihmisiä –arvostan.

Seuraavaan kertaan, silloin kirjoittelen ja kerron, miten hommat on lähteneet käyntiin. Nyt unille, koska aamulla on aikainen herätys aalloille –täytyyhän sitä osata kertoa asiakkaille, millaisia aaltoja täällä on saatavilla;)

Tropiikkiterkuin,

Petra -36-vuotias kesätyöläinen

Taulun teksti kuvaa hyvin osan ihmisten reaktiota päätökseen tulla tänne pyörittämään Surfing Carabaota- sekä vastaustani heille.

Tältä tuntui kun kun kesätyöpaikka varmistui.

#Kesätyö #Siargao #työmatka #filippiinit #surffaus

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT