Pitkälahkeiset housut


Muutaman päivän päässä odottaa loma ja pääsen laittamaan farkut jalkaan. Pitkiä housuja ei ole ollut jalassa kohta kahteen vuoteen. Kaikki kenkäni ovat Suomessa joten joudun käymään Cebussa kenkäkaupassa, eihän sitä sovi lentomatkustaa pelkillä shortseilla ja sandaaleilla.

Suomessa odottaa loma, ei pelkkä kesäloma vaan pitämättömät vuosilomat, joululomat, pääsiäisen pyhät, loppiainen, pekkaset ja mitä niitä olikaan. En ole aivan varma koskevatko moiset lomat filippiineillä toimivaa yrittäjää.

Lennän Hong Kongin ja Dohan kautta Helsinkiin jonka jälkeen siirryn, suorinta mahdollista reittiä, saunaan Rautaveden äärelle. Yhden vuoden ja 8 kuukauden liat on aika pestä pois. On hienoa päästä hetkeksi pois lämmöstä. Ei tarvitse tuskailla kuumuudessa ja kosteudessa. Toivottavasti Suomessa olisi mukavat 20C lämmintä, enempää en tarvitse.

Aikaisemmin kerroin että meille tulee Petra pitämään paikkaa pystyssä ja kunnossa. Hän on nyt ollut viikon verran Siargaolla tutustumassa koiriin ja paikkoihin. Lähden saarelta hyvillä mielin ja jätän Surfing Carabaon turvallisella mielellä Petralle hoitoon. Viimeiset viikot ovat olleet täällä mukavan rauhallisia. Paikallisten lasten koulut ovat taas alkaneet ja Eurooppalaiset turistit nauttivat Euroopan kesästä eivätkä ole lähteneet tänne. Näyttää siltä että kesäkuusta tulee vuoden hiljaisin kuukausi. Se ei silti tarkoita että olisi täysin tyhjää, olemme n. 75%:sti varattuja.

Viimeisen reilun viikon aikana on mennyt kaikenlaista rikki. Suihkun vedenlämmitin sananmukaisesti poksahti kun gekko oli onnistunut menemään sisälle ja yhdistämään itsensä virtapiirien kanssa. Keittiö kaasulieden sytytin lopetti toimintansa ja eilen ykkösmökin ilmastointilaite päätti lopettaa täysimääräisen viileän tuottamisen. Hyvä että hajoilevat nyt niin on muutama päivä aikaa saada ne kuntoon. Sen lisäksi kiltit ja hyvin käyttäytyvät koirat ovat olleet älykääpiöitä. Tämä koskee lähinnä Raunoa ja Eeroa. Jatkuva riehuminen ja painiminen täyttää päivät. Homma rauhoittuu vain ruokailun ajaksi jos edes silloinkaan. Toivottavasti kyseessä on ollut helteiden aiheuttaman turhautumisen purkamista sillä viimeiset päivät ovat olleet pilvisiä ja sateisia vaikka täällä pitäisi tällä hetkellä on kuivaa. Puutarha ja kaivo kiittävät.

Kokonaisuutena kuluneet 1v 8 kuukautta ovat menneet nopeasti. Alussa oli vaikeaa, puolivälissä hankalaa ja mitä pidemmälle tämä projekti on edennyt sitä helpommaksi asioiden tekeminen on tullut. Kaikkea ei tehdä enää ensimmäistä kertaa ja ymmärrys siitä miten tämä paikka toimii kasvaa jatkuvasti.

-Lee-

Pasi näyttää esimerkkiä siitä miten lomalla kuuluu käyttäytyä

#Kesäloma #Siargao #filippiinit #korjaaminen #Hotelli

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT