Anteeksi, tropiikissani on hyttynen


Anteeksi mutta tropiikissani on hyttynen

Olemme olleet auki reilut puoli vuotta. Sinä aikana on asiakkaita on käynyt monista maista. Edustettuina ovat olleet Englanti, Saksa, Espanja, Romania, Etelä-Afrikka, Zimbabwe, Yhdysvallat, Japani, Belgia, Hollanti, Australia, Tšekit, Latvia, Puola, Venäjä, Portugali, Sveitsi, Ranska, Suomi, Filippiinit, Taiwan ja taitaa listassa olla vielä olla jotain mitä en muista. Yllättävää on ollut se kuinka helppoa on tulla toimeen erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kansa. Monta kertaa on kokattu yhdessä tai lähdetty porukalla surffaamaan. Joidenkin kanssa jutellaan enemmän ja toiset sen sijaan haluavat nauttia enemmän omasta rauhasta.

Joistakin asiakkaista on tullut jopa ystäviä joiden luokse ehkä tehdään joskus tulevaisuudessa vastavierailu. Muutamia ihmisiä on jäänyt hyvin mieleen. Tanskalais- Yhdysvaltalainen pariskunta joiden kanssa käytiin kiertämässä mm naapurin lasten syntymäpäivillä, surffaamassa ja juttua riitti vielä illallakin koska lähes joka ilta kokkasimme yhdessä. Olisi hienoa päästä joskus tapaamaan heitä New Yorkiin.

Toinen upea pariskunta oli Venäläis- Sveitsiläinen parikunta jotka asuivat Shanghaissa. Hauskoja tyyppejä joiden juttuja oli mielenkiintoista kuunnella. Nuorina, mutta maailmaa nähneinä he olivat olleet monessa mukana. Herra oli koulutukseltaan kokki / hotellijohtaja mutta tekikin koulutuksensa sijaan hankintaa Eurooppalaisille yrityksille Kiinassa.

Loistava pari olivat Venäläiset Polina ja Sasha. En usko että olisin koskaan aikaisemmin tavannut yhtä aidosti iloista ja positiivista ihmistä kuin Polina. Ei ollut mitään väliä mitä vastaan tuli tai tapahtui, hän onnistui löytämään asiasta aina positiivisen puolen. Heidän aito kiinnostuksensa muita ihmisiä kohtaan oli hämmästyttävää.

Hämmästyttävää sitkeyttä ja positiivista ajattelua edustivat kolmen Tsekki -miehen kolmikko, jonka koko vuoden loma meni täällä keskellä sadekautta. Herroilla oli ilmeisesti mennyt hieman sekaisin pohjoisen ja etelän sadekaudet. Se ei kuitenkaan tuntunut olevan suuri este lomasta nauttimiselle. Sateesta huolimatta kolmikko kiersi saarta ja illat nauttivat tyhjentämällä jääkaappiamme oluesta.

Joillekin asiakkaille tuntuu tulevan yllätyksenä se että Siargao ei vieläkään, kaikesta kehityksestä huolimatta, ole vieläkään turismilla kyllästetty. Samaan aikaan halutaan tulla paikkaan jossa on autioita hiekkarantoja mutta ei pystytä ymmärtämään sitä että kukaan ei välttämättä halua perustaa rantabaaria tyhjälle hiekkarannalla.

Koska muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta asiakkaamme ovat olleet mukavia ja ystävällisiä niin ehkä siitä johtuen ei niin mukavat kokemukset tuntuvat ehkä tylymmiltä kuin ne oikeasti ovatkaan.

Tähän asti hengästyttävin on ollut kite-surf porukka joka varasi koko paikan kolmeksi viikoksi. Todella epäystävällisiä, töykeitä ja epäsiistejä. Keittiö oli jatkuvasti täynnä hedelmien jäännöksiä jotka olivat täynnä muurahaisia, sikarin tumpit nakattiin nurmikolle jne. Aamulla ei kukaan välttämättä vastannut hyvän huomenen toivotukseen ja muutenkin tunnelma oli painostava. Vietimmekin kolme viikkoa lähes ”piilossa” omalla terassilla.

Huokasimmekin todella syvään kuin lopulta lentokenttäkuljetus haki porukan pois.

Omat neuvoni onnistuneelle Siargaon matkalle ovat melko yksinkertaiset.

  • Vuokraa skootteri ja tutustu saareen

  • Juttele paikallisten kanssa. He ovat oikeasti mukavia ja avoimia ihmisiä

  • Syö paikallista ruokaa

  • Jos olet kiinnostunut surffauksesta niin ota opettaja. Tai jos hallitset surfauksen perusteet niin ota opas joka vie sinut oikeille spoteille eikä arvokasta loma-aikaa mene hukkaan. Ja vinkki kaikille miehille jotka ovat päättäneet opettaa tyttöystävänsä surffaamaan- säästäkää parisuhteenne siltä tuskalta ja ottakaa se opettaja. Itse pääset nauttimaan aalloista, tyttöystävä oppii paremmin surffamaan ja kaikki ovat paljon iloisempia. Oikeasti. -Lee-

Asiakkaan näkemys huoneen sisustamisesta

#Asiakas #Hotelli #työ #surfingcarabao #Siargao #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT