Tiivistä työntekoa ja hyvää surffia


Joku saattaa luulla että täällä työnteko on jotain mitä tehdään joskus kun sattuu vähän huvittamaan ja suurin osa päivästä vietetään riippumatossa lekotellen. Normaali työpäivä alkaa noin kello 6.00 tai aikaisemmin. Niihin aikoihin ensimmäiset asiakkaat lähtevät opettajansa kanssa vesille. Ensimmäisillä kerroilla on hyvä olla itse mukana antamassa laudat ja esittelemässä opettaja. Seuraavaksi aamiaista ja luultavasti joku vieraista tulee kyselemään aalloista, mitä voisi tehdä, miten täällä tämä tuo ja se on hoidettu, entä mihin aikaan lapset menevät kouluun, kuka täällä päättää tienhoidosta jne. Sen lisäksi luultavasti tiedustellaan huomista säätä tai että minkälaiset aallot ovat huomenna.

Kahdeksan aikoihin tulevat työntekijät ja heidän kanssaan käydään läpi mahdolliset lähtevät ja poistuvat asiakkaat. Mihin aikaan uudet tulevat ja kenelle pitää toimittaa kookospähkinöitä. Mahdollisten puuttuvien siivoustarvikkeiden ym hankinta, onko jotain rikki jossain tai pitääkö jotain käydä säätämässä ja vääntämässä.

Iltapäivät ovat tavallisesti kiireisimpiä ja samaan aikaan tylsimpiä. Jos meille on tulossa uusia asiakkaita saattaa heidän lentonsa olla perillä kello 12 tai jos se on myöhässä niin se on perillä vasta kello 16. Ennen kuin uudet asiakkaat ovat tulleet ei oikein voi tehdä mitään. Jos taas ketään ei tulossa niin iltapäivällä pitää käydä naapurikylän automaatilla nostamassa rahaa, maksamassa laskuja tai hoitamaan hankinnat.

Alkuillasta ihmiset alkavat kerääntymään keittiöön tekemään ruokaa. Ei tosin aina. Joskus on viikko jolloin kukaan ei tee itse ruokaa vaan kaikki syövät ulkona. Ja sitten on niitä viikkoja kun joka ilta paistetaan tuoretta tonnikalaa yhdessä.

Päivä voi olla myös toisenlainen. Kukaan ei ole lähdössä tai tulossa vaan kaikki ovat lähdössä aamusta vesille. Itse lähden luultavasti mukaan kun he ovat luultavasti varanneet oppaan / opettajan niin samalla pääsee oikeille paikoille eikä tarvitse itse arpoa minne menisi surffaamaan. Ja loppu päivän asiakkaat ovat joko lekottelemassa terasseillaan tai kiertämässä omatoimisesti saarta.

Aallot ovat olleet viime viikkoina hyviä mutta muuten ilma on ollut aika ankeaa. Vettä on tullut 3 viikon ajan lähes joka päivä. Mutta eipä tuo paljoa haittaa, surffatessa kastuu muutenkin.

Seuraava projekti olisi se että tehtäisiin meidän puoli loppuun. Paikka piti saada auki joten omalta puolelta on edelleen lattiat tekemättä ja seinät maalaamatta. Eikä alakerrassa ole huonekalujakaan.

-Lee-

Surfing Carabao having a dinner

Naapurin rouvan luona illastamassa liettualaisten vieraiden kanssa.

Surfing Carabao going to surf

Menossa surffille Raurin ja Bryanin kanssa.

On the way to Salvation

Matkalla Salvationin spotille

Salvation surf spot

Salvationissa oli isot aallot

Naked Island Siargao

Superkuuta katsomassa Naked Islandilla

Supermoon at Siargao

Superkuu

Sun set at Naked Island Surfing Carabao

Auringonlasku Naked Islandilla

#Sade #Siargao #surffaus #vieraat #työ

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT