Sataa sataa ropisee


Viimeiset viikot ovat olleet sateisia. Tai suoraan sanottuna hyvin sateisia. Ei sade ole täällä mikään tuntematon ilmiö ja nyt on sadekausi. Mutta jos vertaan viime vuoden sadekauteen on tämä paria kertaluokkaa sateisempaa. Viimeisen kymmenen päivän aikana on joka päivä ollut enimmäkseen sateista, joko heikompaa sadetta mutta useimmin kunnon kaatosadetta.

On ollut ilo huomata että rajuista sateista huolimatta katot pitävät sadevedet ulkopuolella. Eikä pihaan kerry isoja lammikoita vaan maa imee ne nopeasti. Yksi asia on edelleen tekemättä, verkkojen laittaminen kattojen suojaksi. Verkkojen tehtävänä on pitää kovassa tuulessa kattopaneelit paikallaan. Verkot eivät ole erityisen kauniita mutta niillä pystyy pitämään katon pidempään paremmassa kunnossa kun paneelit eivät pääse kääntymään ympäri kovassa tuulessa.

Ainoa sateen ja ravun aiheuttama ongelma on ollut se kun rapu oli mennyt kaivamaan kaivon ulkoreunaan metrin syvyisen ja halkaisijaltaan 10-15cm jolon. Kova sade sai veden virtaamaan kaivon ulkoreunaan pitkin kaivoon ja samalla kaivoon virtasi multaa ja vesi muuttui mustaksi. Lyhensin vesipumpun ottoputkea 30cm ja joten se ei enää ime niin läheltä pohjaa.

Aallot ovat olleet todella upeita. Kävin muutama päivä sitten päivän retkellä saaren pohjoisosassa. Siellä on tyhjiä rantoja ja tyhjiä spotteja. Hienoja aaltoja joilla ei näy ketään. Ja eikä sinne aja motskarilla kuin 45 minuuttia. Muutenkin saaren pohjoisosa on hyvin kaunista ja rauhallista. Pitää aloittaa parempi pohjoisosaan tutustuminen.

Koiria ei tunnu sade haittaavan yhtään. Ne näyttävät pitävän laiskottelusta. Ei tarvitse mennä ulos touhuamaan vaan voi leikkiä sankaria parvekkeelta ja haukkua alhaalla oleville ihmisille ja muille koirille.

-Lee-

Surfing Carabao Beach

Ranta aamulla nousuveden aikaan.

Siargao, Island hopping

Vene tulossa hakemaan ihmisiä rannasta kiertämään saaria.

Pasi ja mä

Keltanaamainen Pasi ja punanaamainen Lee.

Our dog Pasi

Pasi ei ole innostunut surffauksesta.

Eeroa väsyttää mutta silti on pakko tulla rantaan katsomaan mitä siellä tapahtuu.

#Sade #sää #Siargao #filippiinit #keli #aallot

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT