Arki se on täälläkin


Olen saanut blogin lukijoilta palautetta siitä että en päivitä blogia riittävän usein. Valitettavasti täälläkin on käynnissä rakentamisen jälkein arki. Ei täällä tapahdu joka päivä, joka viikko tai edes joka kuukausi jotain mielenkiintoista ja jännittävää. Myös netin viimeaikainen tuskainen hitaus on myös hillinnyt kirjoitusintoa. Jostain syystä esimerkiksi kuvan lataamiseen saattaa kulua 15 minuuttia.

Arki sujuu asiakkaiden kanssa touhutessa. Osa heistä on hyvinkin omatoimisia ja heitä ei alun jälkeen paljoa kuulu tai näy. Sitten on heitä jotka tarvitsevat apua ja neuvoa lähes jokaiseen asiaan. Sen lisäksi on heitä jotka ovat kovasti kiinnostuneita projektista ja haluavat jutella siitä. Mutta omasta mielestäni eniten paikasta saavat irti he jotka ottavat kontaktia kookosspesialistin Johnin, paikan puhtaana ja siistinä pitävän Arlenen taikka vartija Ernandon kanssa. Itse kuitenkin olen vain yksi eurooppalainen muiden joukossa. Mutta he ovat paikallisia joiden kanssa, lievistä ongelmista huolimatta, pääsee lähemmäksi oikeaa Siargaota ja sen ihmisiä.

Viime viikolla, meillä oli käymässä taiwanilainen ryhmä. Tai oikeastaan he viettivät pitkän viikonlopun, perjantaista tiistaihin. Kyseessä oli hauska ja todella aktiivinen porukka. Vain yksi yhdeksän hengen ryhmästä puhui englantia kohtuullisesi. Muut eivät ollenkaan tai sen verran tukevalla mandariinikiinan aksentilla että en oikeastaan ymmärtänyt heitä yhtään. Menoa ja touhua se ei haitannut. He olivat halunneet että järjestän heille surffioppaan, Bryan, viemään oikeille spoteille sekä järjestämään muutakin aktiviteettia. Bryan hoitikin homman todella hyvin ja olin itse mukana reissuille minkä muilta touhuilta ehdin. Koiratkin olivat ihastuneita taiwanilaisiin. Itse luulen että iso merkitys oli ensimmäisenä iltana tarjotuilla kanan ylijäämillä.

Viimeinenkin mökki sai eilen ilmastoinnin. Näyttää varausten mukaan siltä että ilman ilmastointia ollut mökki sai vähemmän kyselyitä kuin muut. Mutta näyttää myös siltä että asiakkaat eivät kuitenkaan käytä ilmastointia kovin paljoa vaikka sellaisen haluavat. Toisaalta sen ymmärtää, tropiikissa helteessä nukkuminen on tuskaista. Mutta mökkien nipa-katto näyttää toimivan hyvin ja pitää huoneen ilman liikkeellä.

Meillä on jotenkin hassu tilanne päällä. Olemme molemmat Tyynenvaltameren vastakkaisilla puolilla. Minä täällä Siargaolla ja Kaisa työmatkalla… jossain Etelä-Amerikassa.

-Lee-

Tony and his crew

Villa Amakanin alakertaa

Villa Amakan

Yläkertaa

Yläkerran parvekeelta

Aamulla lähdössä asiakkaiden kanssa kohti horisonttia

Jorge ja kookosmies John tulossa surffilta

Tony and his crew

Taiwanilaiset lähdössä kohti kotia. Minun täytyy vielä opetella

hyppäämään ja hymyilemään samaan aikaan. Nyt näytän siltä

että olen lähinnä kauhuissani.

#Siargao #kookos #yrittäminen #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT