Fiestaa ja raksaa ennen Japania


General Lunassa on menossa vuoden tärkein ajanjakso. Ensin olivat kansalliset surffikisat, nyt on menossa Fiesta ja huomenna alkavat kansainväliset surffikisat, jotka ovat paikallisille surffareille tärkeä väylä maailmalle. Aihetta juhlaan siis riittää aamusta iltaan!

Meillä fiestaamiset ovat jääneet vähiin. Kävimme ainostaan syömässä lechonia Arlenen äidin talossa. Sisuunnuimme nimittäin, ja päätimme tehdä Villa Amakanin (iso talo on saanut nimenkin) asiakaspuolen lattiat kuntoon. Alunperin olimme ajatelleet säästää sen riemun ensi talvelle, mutta yhtäkkiä saimmekin tarvittavat työmiehet kasaan, työhaluja tuntui olevan, ja aika tuntui otolliselta, joten päästimme rähinän päälle.

Projekti kesti noin viikon ja tarkoitti siis sitä, että puiset lattiat hiottiin ja lakattiin. Hommasta lähtee aivan helvetillinen pöly ja meteli, sekä bonuksena lakka haisee ongelmajätteelle. Vaikka meidän puolellamme ei tehtykään mitään, kaikki tavarat piti peittää, sillä pöly tunkeutuu sisään ovista ja ikkunoista.

Homma kuitenkin saatiin tehtyä juuri ennen fiestaa, onneksi, sillä silloin täällä maailma pysähtyy. Fiestan aikana olemme sitten maalailleet puupölystä punaiseksi värjäytyneitä seiniä kaikessa rauhassa, sillä työntekijöitä ei ole paljoa näkynyt. Halusimme saada Villa Amakanin asiakaspuolen sisustuksen myös kuntoon ennen kuin lähden työmatkalle, elikka huomenna.

Se ei ihan onnistunut, sohva ei vielä nimittäin valmistunut, koska: Fiesta.

Aika hyvässä mallissa kuitenkin ollaan ja lattia, näyttäähän se sikahienolta.

Vaikka siitä ei ihan sellaista tullutkaan kuin piti.

Huomenna lähden reissuun Cebun kautta kohti Japania, ja siellä Tokiota ja Japanin Alppeja. Mukava päästä taas vanhaan työhön hetkeksi. Suurinta hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, että melkein vuoden varvastossuelämän jälkeen pitäisi laittaa jalkaan nahkaiset vaelluskengät. Käveleskelin niillä eilen naapuriin ja takaisin ja kaikista eniten pihalla olivat koirat. Eivät meinanneet millään päästä yli moisista monstereista.

Koiria tulee kova ikävä. Ja Leetä. Kun ei ole taas tottunut.

Hieman turkoosia omalle puolelle.

Sukelluskoira Pasi

Keittiön infotaulun alareunaan tuli asiakaspalautetta.

Auringonlasku

Ruokailutila iltavalaistuksessa.

#Siargao #filippiinit #Auringonlasku #rakentaminen #japani #fiesta

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT