Vielä vähän sirkkelöintiä


Vaikka olemme avanneet Surfing Carabaon ovet asiakkaille on meillä vielä rakentaminen hieman kesken. Asiakkaat ovat tuoneet mukanaan uuden haasteen rakentamiseen. Aikaisemmin sirkkeli polkaistiin käyntiin 7.30 ja se lauloi puoli viiteen saakka. Nyt kun meillä on asukkaita jotka ovat tulleet nauttimaan rauhasta ja ehkä myös nukkumaan pitkään niin sirkkelin kanssa touhuamista ei voi aloittaa aikaisin aamulla. Iso talo kaipaa edelleen huomiota ja päivittäin sen kanssa tekee töitä 1-2 työmiestä. Aamuisin pyritään siihen että suurempaa meteliä ei aiheutettaisi. Aamiaisten jälkeen asiakkaat lähtevät kuka minnekin ja me voimme aloittaa varsinaiset metelöinnit. Esimerkiksi talon toisen puolikkaan vessan ovi puuttuu. Sitä ei osteta valmiina kaupasta vaan se tehdään täällä alusta loppuun. Puu höylätään oikeaan kokoon, jyrsitään liitokset, tehdään puutapit, jyrsitään urat johon upotetaan amakan levy ja lopuksi se sovitetaan karmeihin. Kaikesta tuosta lähtee enemmän tai vähemmän mökää joka pitää ajoittaa mahdollisimman vähän asiakkaita häiritseväksi. Vaikka itsellä verisuonet pullistuvat ohimolla välittömästi kun kuulen höylän kirkunaa niin samalla pitää olla tyytyväinen että hommat etenevät kohti lopullista loppua.

Jotta ensi vuoden puolellakin olisi jotain tekemistä niin jouduimme tekemään ison talon lattioita koskevan päätöksen. Emme tule höyläämään niitä loppuun asti ennen ensi vuotta. Lattian höyläämisestä lähtee infernaalinen metakka koska koko talo toimii kuin sellon kaikukoppa jonka sisällä huutaa kuolemaa metallinen ujellus. Tämä ujellus kestäisi noin viikon ja meillä ei ole tiedossa sellaista hetkeä ennen ensi vuotta jolloin meillä ei olisi asiakkaita. Höyläämistä ei olisi voinut tehdä aikaisemmin koska puun pitää kuivua useita kuukausia asentamisen jälkeen ennen kuin se viimeistellään. Etumökkien kaltainen upea viimeistelty puulattia onkin takatalossa rustiikkinen lautalattia.

Ilmeisesti hiljaisuuden ja metelöinnin välinen tasapainoilu on onnistunut sangen hyvin koska jännityksellä odottamamme ensimmäiset palautteet ovat olleet loistavia. Kukaan ei ole sanallakaan maininnut rakennusmeteliä. Sen sijaan olemme saaneet kehuja paikan rauhallisuudesta, mökkien laadusta ja siitä että paikka on hienompi todellisuudessa kuin kuvissa. Osa syy siihen saattaa olla se että tontin maisemointi ei ole aivan ajan tasalla myyntikuvissa. Olemme istuttaneet banaanipuita, palmuja, lisää nurmikkoa, laittaneet kulkureittejä parempaan kuntoon sekä lisänneet kukkia. Viime viikolla saimme myös telineen laudoille. Aikaisemmin ne ovat olleet keittiön seinän nojalla mutta nyt ne ovat siististi telineissä jonka alle jää myös septitankki.

Suurin osa asioista tuntuu toimivan, ihmiset viihtyvän ja aaltokausikin on alkamassa joten ei tässä voi olla oikein muuta kuin tyytyväinen.

Surfing Carabao Dining Area

Ruokailutila

Surfing Carabao Kitchen

Lautateline vasemmalla

Ja sama toisesta kulmasta

Takatalon kulmalta kohti keittiötä

Surfing Carabao Beach

Päivän rantakuva

Yksi asiakkaistamme oli tuonut mukanaan kopterin jossa oli kamera. Tältä näyttävät katot.

Ja Surfing Carabao ilmaata käsin. Viidakossa ollaan. Alhaalla on ranta laskuveden aikaan. Nousuveden aikaan vesi yltää melkein kiinni vihreään

alueeseen.

#Siargao #surfingcarabao #surffaus #rakentaminen #sirkkeli #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT