Juhlaruokaa ja karaokea


Kiirettä on tosiaan pitänyt niin että unohdimme molemmat toistemme syntymäpäivät. Eipä ole moista tainut sattua kertaakaan näiden kymmenen vuoden aikana! Sehän tarkoittaa sitä, että meidän juhlapankkimme kasvaa, eli meillä on juhlittavana 10-vuotispäivä huhtikuulta ja molempien synttärit. Luvassa on siis melkoista krebaa, kunhan vain nämä pahimmat häslingit saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Vaikka itseasiassa omasta synttäristäni tuli kuin tulikin juhlava, siitä piti huolen siivoojamme Arlene. Hän nimittäin oli kokannut pöydän täydeltä paikallisia makeita syntymäpäiväruokia, kuten makeata spaghettia, tapioca-juomaa ja mahaa, eli kookosmaitovanukasta. Sekä suurta erikoisuutta: avomaankurkkuviipaleita appelsiinimehutiivisteessä. Kokeilkaa pois, se on yllättävän hyvää, mutta älkää unohtako jäitä! Juhlajuomaksi haimme tietysti Seven Uppia. Hänen miehensä, yövartijamme Hernando toi myös upean kukkakimpun.

Ja totta puhuen juhlahumua oli riitänyt koko viikon. Viereisellä tontilla oli nimittäin juhlittu myös sekä läheisen Sari-Sari-kaupan omistajan ( ja ehkä tulevan kyläkapteenin), että naapurin iäkkään äidin syntymäpäivää. Joten ramppasimme siellä syömässä mahamme täyteen harva se päivä. Myöskään koiria ei hirveästi kotona näkynyt ruoka-aikaan. Jos sattuivat olemaan nurkilla, niin epelit vain nyrpistelivät nenäänsä tylsälle koiranruualle.

Voi myös käydä niin että kun eräänä juhlantäyteisenä päivänä puuhailee iltapäivällä kämpillä niin yhtäkkiä naapurin karaokemikrofonista kuuluu:

-Voisiko ma’am Kaisa tulla tänne...

-Ma’am Kaisa tule tänne..

Naapurit olivat siis kantaneet ämyrit ja vehkeet rannalle ja huutelivat sieltä mukaan bileisiin.

Kirjoitustyöt vaihtuivat karaokeen yllättävän nopeasti.

Juhlan aihetta on myös antanut se, että oltuani sairaana jotakuinkin pitkään, pääsin taas aalloille ja juoksentelemaan rannalle koirien kanssa.

Kukkakimpun ojentaa Hernando

Loppusilausta vaille valmis

Arlene viimeistelee ruokia. Alhaalta ylös: mahaa, makeaa spaghettia, hedelmäsalaatin kaltaista juomaa, tapiokaa.

Ruokapöytä on katettu.

Kukkakimppu.

Aamun rantakuva, löydä kuvasta Eero.

Kaisa ja Eero leikkimässä rannalla.

#siargao #syntymäpäivät #karaoke #surfingcarabao #Koira #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT