Kuin raivo härkä


Sinne lensi kuukausi. Kuukausi on kulunut siitä kun viimeksi kirjoitin blogia ja tuntuu kuin olisin juuri äsken kirjoittanut. Kirjoitettavaa on ollut mutta suoraan sanottuna viimeinen kuukausi on ollut sellaista matalalentoa viidakossa että kun päivä on ollut ohi olen työntänyt suuhuni jotain ravintoa ja sen kaatunut suoraan sänkyyn. Kameraan en ole päässyt tarttumaan ja nyt kun pari päivää sitten otin sen käteeni huomasin että kameran rungon ja objektiivin liittimet olivat hapettuneet. Koko laitos lähtee puhdistettavaksi jonnekin. Ehkä Manilaan.

Kovasti kiittelemäni työntekijät ovat sairastuneet viime metrien löysäilyyn. Kaikki tehdään mutta uskomattoman hitaasti. Mitään ei tunnuta saatavan valmiiksi vaikka kuinka vasaralla leikkivät rakentamista. Ilmiö on kuulemma tyypillinen, työt ovat loppumassa ja nykyistä työtä yritetään pitkittää kunnes uusi löytyy. Toisaalta ymmärrän tilanteen mutta se ei nyt vain ei käy, iso talo on saatava loppuun. Iso talo on muuten valmis mutta kylpyhuoneesta puuttuvat tasot ja pelit. Puulattia on viimeistelemättä, se pitäisi vielä höylätä ja lakata. Kaiteet ovat lakkaamatta. Pieniä asioita mutta edelleen tekemättä.

Olemme asuneet kohta 9 kuukautta erilaisissa pienissä kuutioissa joissa on säilytetty työkaluja, roinaa, kamaa, vempeleitä, likaa ja koiria. Viimeiset pari viikkoa olemme saaneet nauttia myös esterata vessasta. Ison talon yläikkunoiden asentaminen ollut yksi aikaisemmin mainitsemistani ikuisuusprojekteista. Yhtä penteleen yläikkunaa varten on jätetty rakennustelineet jotka aiheuttavat kumartelua ja koukkimista joka kerta kun menee vessaan. Lisäjännitystä tarjoavat telineistä sojottavat ruosteiset naulat. Melkein aina vessassa käynti onnistuu ilman kolhuja mutta joskus tulee noustua liian aikaisin ylös ja tuloksena on raapale selkään tai tälli otsaan. Varsinkin öisin nöyryys pääsee unohtumaan.

Eilen teimme Kaisan kanssa upean rypistyksen. Asiakkaamme halusi pidentää majoitustaan vuorokaudella ja tietenkin menimme sen myymään koska uskoimme että iso talo olisi ollut valmis. Lauantaina piiskasin työmiehet takaisin vauhtiin ja he saivat tehtyä isot liukuovet valmiiksi. Samaan aikaan itse maalasin kuin raivo härkä. Kaisa hinkkasi machetella kylpyhuoneen lattiasta maalitahroja irti. Asiakkaiden piti muuttaa sunnuntaina iltapäivällä. Sunnuntaina aamulla meillä oli kokonaan tai osittain tekemättä seuraavat hommat:

-maalaus

-tuulettimen kokoaminen, sähkötyöt ja asennus

-kalusteet

-ikkunoiden pesu

-lattian pesu

-lamppujen asennus

-sisustaminen

-hyttysverkon kiinnittäminen kattoon

Valittamalla ja voivottelemalla hommat eivät edisty joten sunnuntaina aamulla alkoi asunnon asukkaalle asuttavaan kuntoon saattaminen. Jossain välissä hinasimme kirjahyllyä köysillä parvekkeen kautta sisään, kylpyhuoneesta oli vedet poikki kun huomasimme että putkimies oli asentanut vedenlämmittimen väärin ja kalusteiden muutto tapahtui pääasiassa heittämällä tavaraa toiselta parvekkeelta toisella Käsittämätöntä mutta saimme asunnon kuntoon. Asiakkaat olivat tyytyväisiä. He lähtivät tänään ja asunto jäi meidän käyttöön. Käsittämättömän hieno juttu, saamme lopulta asua isossa, tilavassa huoneessa jossa ei ole mitään roinaa eikä työkaluja, ne ovat alakerrassa. Meillä on iso sänky keskellä isoa huonetta ja iso terassi josta näkyy merelle. Kaisa on onnistunut sisustamaan hienon ja kodikkaan asunnon hyvin vähillä tavaroilla sillä kaikki huonekalut eivät ole vielä valmistuneet. Tännehän voisi tulla vaikka lomalle.

On hauskaa aamuisin, noin kello 5.30, herätä siihen Eero nuolee hyttysverkon läpi ja yrittää raapia verkkoa pois tieltä. Sitten kun otan verkon pois tieltä ei se enää olekaan kiinnostavaa vaan koirat ryntäävät painimaan terassille. Ja sitten kun itse nousen sängystä päättävät he mennä nukkumaan.

Kaisan oma kultamussukka, ihana pallerolallero, supersöpöliini Eero on myös aiheuttanut päänvaivaa. Eero nimittäin otti pari päivää sitten hengiltä naapurin kanan. Kanaselkkausta selvittäessä tuli ilmi että kyseessä ei ollut ensimmäinen uhri. Kiltti kultamussukka onkin sielultaan susi. Nyt olemmekin vahtineet silmäkovana Eeroa ettei se mene lähellekään kanoja jotta emme joudu enää vastuuseen kanan hengenlähdöstä.

-Lee-

Valmistuu. Meidän mustalaisleiri oikealla.

Lattia hiomista vaille valmis.

Seinät on maalattu, portaat odottavat hiomista ja lakkausta.

Yläkerran makuuhuone aja amakan seinät ja nipa katto.

Portaissa.

#Siargao #rakentaminen #talo #koirat #kana #yrittäminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT