Turnausvoitto- Playboy hävisi


Meillä on ollut viime viikkoina melkoisesti tekemistä. Ystävämme Antti ja Sari ovat tulossa viikon päästä käymään. Alunperin rakennusmestarimme lupasi että siihen mennessä iso talo olisi asuttavassa kunnossa vaikka viimeistely olisi vielä kesken. Kovasta yrittämisestä huolimatta käänsivät sään jumalat selkänsä aikataululle. Vaikka nyt pitäisi olla kuivaa niin Tyynellä Valtamerellä on kuitenkin ollut matalapaine joka on piinannut meitä. Viimeisten viikkojen aikana on lähes joka päivä satanut ja öisin ukkonen on helistänyt ikkunoita. Ukkosmyrkskyistä johtuen myös puutoimitukset ovat pahasti myöhässä. Puu, joka alkuperäisen aikataulun mukaan pitäisi olla jo asennettuna, ei ole edes vielä saapunut. Tälläkin hetkellä sataa kaatamalla ja ukkostaa.

Hyvänä puolena sateissa on se että meidän nurmikko kukoistaa ja kaivo on täynnä vettä. Kasvitkin ovat alkaneet kasvamaan hienosti ja pihan banaani puut näyttävät hyvin voivilta vaikka satoa ei kannata ihan vielä odottaa.

Ärsyttävää, turhaa murhetta, sen sijaan ovat aiheuttaneet kaikenlaiset pienet korjaukset ja ongelmat. Tiputtavat hanat, vesijohdon tukkinut lehti, ilmastointilaite joka vuotaa eikä toimi kunnolla, kylpyhuoneen lattian paikkaus, kalusteiden toimittajan hidastelu, bambuverho miehen myöhästely, katkennut lapio... jokainen on tavallaan pieni murhe mutta silti ne onnistuvat viemään kaiken ajan. Esimerkiksi olen jahdannut kaksi päivää ilmastointiasentajaa jotta tulisi korjaamaan viallisen asennuksensa. Osittain kiitos kiireestä kuuluu Antille ja Sarille. Ja se on hyvä! Heidän saapumisensa on saanut meihinkin lisää vauhtia.

Viime viikkojen hienoimmat asiat ovat olleet ulkokeittiön valmistuminen, loistava tuuletin joka lopulta saapui sekä Surfing Carabaon koripallojoukkeen turnausvoitto. Keittiöstä tuli parempi kuin uskoin. Tai voi olla että kyse on vain aistiharhasta joka johtuu siitä että olen yrittänyt leikkiä kokkia keittämällä puuroa aamuisin harkkojen päälle laitetulla heiluvalla liedellä.

Surfinga Carabaon koripallojoukkue osallistui vastapäisen saaren turnaukseen. Turnaus oli osa pari päivää kestävää fiestaa. Fiestoja järjestetään eri kylisssä pyhimysten kunniaksi. Turnaukseen otti osaa 9 joukkuetta ja ottelut pelattiin ulkona kentällä joka muistutti enemmänkin jonkinlaista isoa pihaa. Ehdimme katsomaan vain välieräottelua mutta siitä huolimatta oli hienoa kun pelaajat tulivat kertomaan otteluiden päätteeksi tuloksia. Tänään meidät kutsuttiin syömään possua ja juomaan rommia. Pelaajat juhlivat jo kolmatta päivää turnausvoittoa...

En myöskään voinut uskoa että tuulettimillä voi olla niin paljon eroa! Saimme toissapäivänä uuden tuulettimen joka myös asennettiin samantien. Se on hiljainen, miellyttävä ja kuitenkin tarvittaessa tehokas. Yöunien laatu on parantunut merkittävästi kun nurkassa ei huuda kuolemaa halpa ja tehoton tuulettimen irvikuva.

Kaiken kaikkiaan asiat ovat edenneet hyvin vaikka säät eivät olekkaan olleet suosiolliset. Antti ja Sari pääsevät testaamaan paikkaamme ja antamaan parannusehdotuksia. He joutuvat myös kokeilmaan Malinaon ensimmäisiä matkailupalveluita... räpylät ja snorkkeli mukaan!

Takapihan nurmikon istutusta.

Ulkokeittiön seinien asennus.

Seinän materiaalina käytetään bambua josta on punottu suikaleisia paneeleja.

Paneeleita kutsutaan nimellä amakan.

Lamput ja verhot odottavat asennusta.

Etupiha.

Iltavalaistus.

Matkalla turnaukseen. Joukkueenjohtaja istuu keulassa.

Vapaaheitto. Voitimme vaikka vastapuolella pelasi Playboy.

Katsomo.

Kolmonen sisään.

Vaihdossa.

Voitokas joukkue paluumatkalla. Huomaa paikallinen nuorison muoti-ilmiö: kolikko korvassa.

Salamointia vastapäisen saaren yläpuolella.

#Siargao #koripallo #surfingcarabao #malinoa #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT