Elämää beach housessa


Muutto omaan mökkiin Malinaossa on tehnyt elämästä taas omanlaistaan. Siitä on tullut korostetun yksinkertaista, voisi sanoa. Meillä ei ole muita huonekaluja kuin sänky ja jääkaappi, joten kaikki kamat ovat läjissä pitkin kämppää. Keittiö on toistaiseksi parin lekaharkon ja laudan päälle viritetty kaasulevy ja ruoka nautitaan portailla istuen. Kaikki astiat ovat vessassa, joka toimii samalla astianpesupaikkana. Usein nukumme ovi hieman auki, niin että aaltojen ja viidakon äänet kuuluvat sisälle ja tuuli puhaltaa viientävästi sisään. Sängystä näkyy meri. Heräämme aamulla viimeistään viiden maissa koiraa

pissattamaan, ja päivät sujuvat kaikenlaisten askareiden parissa tiluksilla. Kun lähtee käymään kylillä keskustassa, tuntuu kuin siellä olisi ihan liian vilkasta ja meluisaa.

Pikkuisen on alkanut kaipaamaan pöytää. Ja hyllyä johon saisi tavaraa järjestykseen. Peiliä ei sinällään kaipaa, mutta joskus aistii, että sen olemassaolo olisi suotavaa. Joskus oikein kauhistuu, kun vertaa itseänsä matkailijoihin, joilla täsmää vaatteet ja varusteet sävy sävyyn, ja huomaa itse hengailevansa rikkinäisessä paidassa ja likaisissa housuissa.

Yhteiselo rakennusmiesten kanssa on sujunut hyvin. Iltaisin kokkaillaan omia sapuskojamme, ja usein viedään maistiaisia puolin ja toisin. Aamulla saattaa herätä siihen, että viereisen talon terassilla lauletaan kännykän kanssa videokea.

Olo on kovin onnellinen. Vaikka päivisin sirkkelit laulavat, koirat riehuvat, siivoaminen on ikuista hiekan ja rakennuspölyn keskellä ja vaikka sosiaalinen kanssakäynti raksamiesten ja heidän perheidensä kanssa on spontaania, eikä noudata aikatauluja.

Missä muualla on mahdollista kävellä aamulla yöpaidassa muutama askel Tyynenmeren rantaan ja leikkiä siellä oman koiranpennun kanssa?

Netissä roikkuva kesälomalainen

Aamun tumman pilvet.

Kurpitsarisottoa

Eero ja Tuutti portaiden alla väijymässä varpaita.

Eero totuttelee veteen.

Sea hibiscus- puu kasvaa takapihalla.

"tämä kasvi oli jo järsitty rikki kun minä tulin paikalle".

Kello löi jo viisi...

#surfingcarabao #koira #Siargao #filippiinit #asuminen #arki

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT