Hankintalista


Viimeisen kahden viikon aikana on tapahtunut monenlaista. Pääasiassa hyviä juttuja. Edellisenä viikonloppuna Mika ja Martin kävivät kylässä. Alun lento-ongelmien ja aikataulujen venähtämisen jälkeen herrat pääsivät nauttimaan Siargaon rennosta ilmapiiristä. Ensimmäinen surffi-tunti oli kuulemma yllättävän raskasta. Outo juttu. Eihän siinä oikein tarvi edes tehdä mitään, pitää vain nousta seisomaan laudalle... ;-)

Rakennuksella on monet asiat ottaneet loikkia eteenpäin ja aikaisemmin sekavat asiat ovat löytäneet oman uomansa ja paikkansa. Isommasta talosta on tulossa oikein hyvän näköinen. Sen katto on nipaa vaille valmis. Ulkopuoli on rapattu kokonaan ja sisäpuoleltakin puuttuu enää yläkerran seinät. Oikean puoleisen mökin etupihaan on tullut kasveja ja bermudaa. Vasemman puoleisen mökin etupiha on vielä toistaiseksi tekemättä koska sen edestä tullaan vielä kantamaan rakennustarvikkeita ja muutenkin kulkemaan paljon. Vaikka täällä ei ole sadekausi on onneksi satanut yllättävän paljon ja nurmikko on ollut tyytyväinen.

Alku viikosta meille tuli ns mitta täyteen hotellissa olemista ja muutimme Malinaoon. En ole koskaan tehnyt näin helppoa muuttoa vaikka olenkin muuttanut kymmeniä kertoja. Muutama laukku sivuvaunumotskariin ja surffilaudat omalla pyörällä, siinä kaikki. Ehkä kuitenkin hieman hätäilimme muuton kanssa koska ensimmäisenä yönä, kaikesta yrityksestä huolimatta, meillä ei ollut lakanoita, tyynyjä, juoksevaa vettä eikä vessaa. Mutta meillä oli oma sänky ja oma rauha. Rauhaa ei kuitenkaan kestänyt kovin montaa tuntia koska meidän oli lähdettä seuraavana aamuna klo 4.30 Surigaoon. Kaisan piti jatkaa viisumiaan ja sen lisäksi meidän täytyi hankkia monenlaista pientä ja suurta tavaraa rakennukselle.

Tavallisesti Surigaossa käynti ärsyttää. Aikaisin aamulla tehty kolmen tunnin laivamatka jääkylmäksi ilmastoidussa laivassa ja siitä suoraan paahtavan kuumaan ruhkaiseen kaupunkiin hoitamaan asioita, aikaa 3,5 tuntia koska sitten pitää ehtiä paluulaivaan. Tällä kertaa meillä oli sen verran tekemistä että olimme varanneet hotellin. Oli aivan mahtavaa päästä todella pitkästä aikaa kunnon kuumaan suihkuun ja nukkumaan rauhassa. Aikaisemmassa halvassa majapaikassa mekasti porukkaa myöhään yöhön ja liikenne piti hereillä eikä suihkukaan ollut parhaasta päästä. Kaikkeen sitä näyttää tottuvan ja pelottavan nopeasti.

Kuten aikaisemminkin, lähdimme Surigaoon pitkän hankintalistan ja suurten odotusten kanssa. Listaan oli kirjoitettu kaikki mitä tarvittaisiin rautakaupasta ja mitä ei ole täällä saatavilla. Ja kuten aikaisemminkin, eihän se mennyt ihan putkeen. Yksi pienistä suurista asioista oli kunnon metalliset koukut joita tarvitaisiin kylpyhuoneisiin. City hardwaresta ei löytynyt käytännössä kuin KOP:in 80-luvulla edustussaunatiloihinsa asentamia muovihirviöitä. Ensimmäinen asia listassa ja tulos nolla. Kuitenkin saimme hankittua melko suuren osan listan jutusta: vesiautomaatin, kaasulieden ja jopa verhokankaan, joka löytyi Surigaon keskustan pienestä kangaskaupasta punaisten glitterverhojen ja muiden täkäläisten rakastamien kiiltävien glamourkankaiden seasta.

-Lee-

Muuttopäivän iltana kylpyhuoneessa näytti tältä. Tekemistä vaille valmis.

Vesisäiliön pumppu ei lähtenyt aluksi toimimaan. Lopulta syylliseksi paljastui ilmausruuvi.

Takapihan talon alakerta. Näitä katsellessa ei aina muista että etummaisetkin mökit näyttivät aikanaan samanlaisilta.

Forman ja työmiehet pitämässä palaveria.

Oikealla vihertää.

Synkkä ja sateinen päivä. Nurmikko kiittää.

#Siargao #surfingcarabao #rakentaminen #mökki #merenranta #surffaus

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT