Tikkumöhkäle


Työviikko on takana ja rakentaminen on kulkenut omaa tietään eteenpäin. Tuntui että viime viikolla oli erityisen paljon "kaikenlaista" rakennuksella ja itsellä oli vaikeuksia pysyä mukana kyydissä. Mihin tolpat? Onko katto ok? Mikä tämä lavuaari on? Ei tänne tuollaista harkkohökötystä. Tämä on riittävän hyvä, ei tarvitse enää viilata tätä. En minä noista laseista noin paljoa maksa! Voisiko tuon laittaa eritavalla? Miksi tämä on tässä? Älkää sotkeko! Sementti on loppu, no tilaa lisää. Siis saarelta loppu ja lisää tulee ensi viikolla. Ai, sirkkeli hajosi taas? Ne perhanan sähköt pitäisi suunnitella uuteen taloon. Jos tämä tulee tähän niin miten tästä voi kulkea... jotenkin tuollaisilta viime viikon päivät vaikuttivat. Kuten sanoin, en oikein itsekkään pysynyt ihan kaikessa perässä ja asioita vain tapahtui ja ne etenivät omalla tavallaan. Hyvä homma on se että asiat etenee ja itsehän haluan että saadaan valmista mutta samaan aikaan olisi hyvä jos ehtisi miettimään asioita rauhassa. Tuntuu että monet asiat pääsevät yllättämään kuten esimerkiksi ulkokeittiön paikka. Olen tiennyt mihin se tulee mutta sitten kun sen pohja tehtiin niin silti se näytti siltä että se ei ollutkaan ihan oikeassa paikassa. Oikeasti uskon että kyse on enemmän siitä että en ole tottunut näkemään siinä paikassa mitään muuta kuin kasveja kuin että se olisi oikeasti väärässä paikassa.

Etummaiset mökit ovat saaneet ikkunat ja liukuovet. Kylpyhuone alkaa olemaan valmis. Kylpyhuoneisiin tulee betonilattia ja sen viimeinen, tasainen pinta vielä puuttuu. Lattian väriksi tulee tumman harmaa. Mukava huomata että kylpyhuone on tilava. Luulen että minulla ei ole koskaan ollut yhtä isoa kylpyhuonetta.

Murhetta aiheuttanut liian leveä katon reuna on korjattu. Ja myös naapuriani huolestuttanut veden valuminen hänen puolelleen on saatu kuntoon. Rakennusmiehet ratkaisivat asian uskomattoman hienosti. Edestä päin katsoessa ei ränniä näe ollenkaan. He upottivat ruman rännin käytännössä kattoon. Päätylauta peittää rännin kokonaan ja se kulkee katon reunan ja päätylaudan välissä.

Isompi talo on alkanut näyttää isolta. Suoraan sanottuna "ei, hitto! Onko toi liian iso"- ajatus on tullut mieleen. Olen kiertänyt taloa ympäri ja ihmetellyt sitä. Kävin katsomassa ja mittailemassa kanadalaisen naapurimme Alican taloa joka on hieman meidän taloamme isompi. Alican talo näyttää järkevän kokoiselta ja näyttää hyvältä. Meidän talon kokoa ja muodottomuutta lisäävät joka puolelle sojottavat rakennustelineet. Ne saavat talon näyttämään sekavalta möhkäleeltä. Jos kuitenkin rannasta päin katselee taloja kohti ei etummaisten talojen takaa edes näy isompaa taloa vaan se jää hyvin taakse piiloon. Se tulee vasta näkyviin kun menee talojen välistä takapihalle.

Itse olen opetellut käyttämään jyrsintä ja olen lovennut lattialautoja. Mukavaa kun saa olle tekemässä jotain käytännöllistä ja samalla voi olla rakennuksella seuraamassa työntekoa. Edelleen jaksan joka päivä ihastella meidän kattoa. Se on sisäpuolelta katsottuna aivan uskomattoman hieno. Kuten kirjoituksesta voi huomata on viime viikon aikana tullut paljon sulateltavaa. Mutta se on hyvä! Asiat edistyvät ja lähitulevaisuudessa Surfing Carabao beach houses saa viettää avajaisia! -Lee- - Loppuun vinkki: älä osta Stanleyn työkaluja, täyttä kuraa. KAIKKI Stanleyn koneet ovat menneet rikki. Samaan aikaan yksikään Makitan työkaluista ei ole hajonnut.

Talo.

Sahanpurua ja hiekkaa.

Sojottavia tikkuja.

Ulkoseinän rappaus käynnissä.

Tulee todella sileää jälkeä. Vihreä paitainen, Lik Lik, on todellinen mestari ja hoitaa viimeistelyn.

Ruokailutilan pohja.

Forman.

Kylpyhuone edistyy.

Lasiovet. Lattia on muuttunut vaaleasta punaiseksi. Edessä oleva vaalea läiskä johtuu lattian höyläämisestä. Koko lattia höylätään vielä tasaiseksi ja sen jälkeen se saa pintaansa vahaa ja kookospähkinää.

Lauantain palkanmaksu. Ensimmäisen mökin edessä oleva palmu on saanut jäädä paikalleen.

Osakkaamme Grace on tullut hakemaan miestään Albertia kotiin. Riittää rommin juominen :-)

Vahtikoira. Tämä, koditon koira, tulee joka ilta nukkumaan meidän nykyisen asunnon terassille. Ja melko usein kun tulen takaisin asunnolle juoksee koira moikkamaan ja sitten pitää hetki rapsuttaa kunnes koira voi palata tekemään koira juttuja. Nytkin se nukkuu tuossa parvekkeen oven edessä. Muuttaisikohan se Malinaoon? Täällä koiria ei oikein voi omistaa, ne päättävät itse missä ne haluavat asua.

#surfingcarabao #beachhouse #Siargao #filippiinit #talo #malinao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT