Kaiteet


Edellisen viikon olemme saaneet keskittyä rakentamiseen sillä naapurimme ovat loistaneet poissaolollaan ja töitä on saatu tehdä rauhassa. Jotenkin kuvaavaa on se että että naapurimme halusivat että poistamme telineiden tukipuita heti pois heidän tontiltaan koska aidan rakentaminen alkaa välittömästi. Nyt siitä on kulunut viikko eikä naapurissa ole näkynyt ketään.

Kaksikerroksinen rakennus etenee vauhdilla. Tänään iltapäivällä pitäisi tavata sähkömies ja tehdä päätöksiä valojen, töpseleiden ja katkaisimien paikoista. Itselläni ei mennyt sähkösuunnitelmat ihan putkeen noiden pienempien mökkien kanssa joten jos sitä edellisistä virheistä olisi jotain oppinut. Eilen kävin tuijottelemassa seiniä ja palkkeja. Rehellisesti sanottuna, selvää on ainoastaan terassin ja ulkotolppien valojen paikat. Miten noiden töpseleiden paikkojen päättäminen onkin niin vaikeaa? Olisi paljon helpompaa jos ne voisi vetää sen jälkeen kun muuttanut sisään.

Pikkumökit ovat olleet vähemmällä huomiolla ja hommat ovat junnanneet niiden kanssa hieman paikallaan. Koko työporukkaa on tarvittu kaksi kerroksisen talon betonirunkojen valamiseen. Ja aikaisemmin mainitsemani puutoimitus on ollut myöhässä. Nyt kun puut on tulleet ja betonirungot ovat valmiina pääsevät miehet lopultakin viimeistelemään mökit. Mökki. nr. 1 on lähes valmis. Kylppäristä puuttuu lattianvalu ja liukuvien etuovien liukukiskot. Pieni asia mutta ilman niitä kiskoja ei saa kiinnitettyä ovia. Saarelta kiskoja ei ole saatavilla, naapuri kaupungissa kävin viime viikolla etsimässä kiskoja mutta ei tärpännyt sielläkään. Koska ovet ovat painavat niin muovinen tai peltinen kisko ei riitä vaan pitää olla paksua alumiinia.

Puuseppä, olen antanut hänelle lempinimen professori, jaksaa hämmästyttää. Nyt hän teki ikkunankarmit. Ei siinä mitään erikoista muuten olisi mutta hän upotti karmien alareunaan isot kuulalaakerit. Painavat ikkunat liukuvat hienosti. Ja tämä tehtiin taltalla ja vasaralla. Vieressä ollut jyrsin ei kelvannut.

Terassin kaiteet on valmiit ja mielestäni niistä tuli hyvät. Sopivat sirot jotta näköala ei peity. Kuitenkin ne ovat leveät ja samalla tukevat.

-Lee-

Näkymä toisesta kerroksesta kohti etummaisia mökkejä.

Yläkerran kylpyhuone, vasemmalla olevasta kolosta tulevat portaat.

Kuutio takaa.

Häkkyrä edestä.

Kaiteet.

Kaiteet sivusta.

Kaiteet sisältä. Oikealla kiskoja odottavat ovet.

Tälläinen veijari oli saapunut huvialueelle.

Ihan reilunkokoinen veijari, 3-4cm pitkä.

Loppuun Filippiinien matkailuaiheinen biisi.

#Siargao #surfingcarabao #beachhouse #rakentaminen #majoitus #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT