Vesipuhvelit donkkaa tykimmin


Kiirettä ja päänvaivaa ovat viime aikoina aiheuttaneet mm. nurmikon kastelu, eli veden kantaminen kaivosta ämpäreillä ( 2 kertaa päivässä), koska vesitornin pumppua ei ole vieä kytketty, suhteellisen konstikas uusi naapuri ( siitä tuonnempana, nyt pitää hieman ottaa etäisyyttä naapuriin) ja erilaiset virastot, joissa yleensä ei olla paikalla vaan maybe huomenna tai viikon päästä.

Sen sijaan rakennuksella on tapahtunut paljon iloisia asioita, mm. ensimmäisen mökin lattia on valmistunut ja takapihan kaksikerroksinen pytinki nousee huimaa vauhtia. Muuttopäiväkin siis lähestyy kokoajan. Teoriassa.

Paljon hyvää mieltä aiheuttavat myös työmiehemme. Tänään yksi heistä,Tassio, kysyi minulta ruohon kastelun lomassa, haluanko kookosvettä, ja vastattuani myöntävästi, kiipesi muutamassa sekunnissa palmun latvaan pähkinöitä hakemaan.

Näyttää helpolta, mutta kannattaa yritää itse perässä. Minä olen yrittänyt. Pääsin ensimmäiselle askelmalle, jonka jälkeen jalkoihin sattui niin vietävästi että oli pakko luovuttaa.

Mutta siis itse viikon pääasiaan:

Malinao Carabao pelasi voitokkaasti ensimmäiset kaksi peliään. Ensimmäisestä pelistä me myöhästyimme, koska oletimme että täkäläiseen tapaan se alkaisi vähintään puoli tuntia myöhässä. Toiseen peliin tulimme ajoissa, ja ehdimme seuraamaan jo edeltävänkin matsin. Pelihalli on sama jossa pidetään discoa fiestan aikaan, eli suuri, betonista rakennettu halli, jossa on katto, mutta seinien ja katon väli on auki. Naapurissa yleensä poltetaan roskia, joten savu tunkeutuu halliin sisään. Yhdellä seinustalla on katsomon tapaiset betoniaskelmat.

Kun tulimme sisään, meille alkoi joku heti kiikuttaa muovituoleja. Kun barangay-kapteeni saapui Surfing Carabao- paidassaan, saimme myös vesipullot. Kapteenin paidassa lukee luonnollisesti selässä Captain ja Leellä Manager. Peli oli yllättävän jännittävää ja kovia olivat pojat pelaamaan, ei voi muuta sanoa. Välillä taisimme vahingossa kannustaa myös vastapuolen pelaajaa. Kyseessä nimittäin oli pikkupoika, joka oli muita, noin parikymppisiä pelaajia, noin puolet lyhyempi ja enintään näytti korkeintaan kaksitoistavuotiaalta. Hän heitteli koreja suvereenisti ja muutenkin pelasi aivan loistavasti. Poika oli myös selkeästi paikallisten pikkutyttöjen suosikki ja jopa meidän joukkueemme vaihtopenkillä istuvia pelaajia nauratti, kun hän jallitti kaksi kertaa itsensä kokoisia vastustajia ja samaan aikaan pikkutytöt kirkuivat. Pakko kyllä sanoa että Surfing Carabaon peliasut näyttivät tosi hyvältä. Toisaalta vähän harmitti vastapuolen takia, kun heillä oli kaikilla erilaiset vaatteet. Osalla joukkueista on sponsori, osalla ei.

Peliasujen valmistusta.

Pelipaita

Peliasut selkäpuolelta

Mänitser-Seppo

Uusi paita miehen tekee.

Katsomo

Vaihtopenkki

Kovaa peliä Malinaossa

#malinoa #basketbaal #koripallo #surfingcarabao #Siargao #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT