Kyllä oma vesitorni pitää olla


Edellisestä kirjoituksesta on kulunut lähes kaksi viikkoa. Pieneen kirjoitustaukoon on oikeastaan kaksi syytä, kiire ja kuume. Tätä edellinen viikko oli sahaamista Surigaoon ja takaisin, rakennustarvikkeiden hintojen tinkausta ja piirustusten selvittämistä. Ensimmäiset mökit alkavat olemaan valmiita, tai oikeastaan niiden piti olla lähes valmiita 1,5 viikkoa sitten, mutta puutavaran saatavuuden kanssa on ollut hieman ongelmia. Mökit on muuten melkein valmiita, paitsi lattiat puuttuvat. Ensimmäinen mökki on saanut myös ensimmäisen maalikerroksen. Kaiken värispekuloinnin päätteeksi päädyimme valkoiseen. Talot eivät kuitenkaan tule jäämään täysin valkoisiksi, vaan ikkunoiden ja etuseinän ovien ympärille tulee turkoosit "kehykset". Turkoosi olisi tarkoitus saada sovitettua lähelle edessä olevan meren väriä.

Viime viikon vietin aika kovassa kuumeessa. Tropiikin lämpö ja kuume ovat ihana yhdistelmä. Paikkoja särki vietävästi ja ainoa paikka jossa oli siedettävä olla oli tuulettimen edessä, paitsi että hetken päästä tuli pirun kylmä. Sitten kun laittoi tuulettimen pois päältä, tuli hetken päästä perhanan kova hiki. Jotta tuskainen viikkoni ei jäisi pelkkään kuumeiluun, olin polttanut vasemman jälkani moottoripyörän pakoputkeen. Palovamma tulehtui ja oli ärsyttävän kipeä. Kärsimysviikkoni kruunasi se, että lopuksi sain vielä imusolmuketulehduksen oikeaan kainalooni. Hienoa oli, että minulla oli erilaisia vaihtoehtoja. Sain valita että hikoilenko kuumuudessa vai palelenko tuulettimen edessä. Ja makaanko oikalla kyljellä jolloin sattui oikeaan kainaloon vai vasemmalla kyljellä, jolloin piinasi jalan palovamma. Nyt kuitenkin kaikki on hyvin ja vointi hyvä.

Sillä välin kuin tein valintoja erilaisten epämukavien asentojen välillä, rakennuksella alettiin siirtymään rakentamisessa vaiheisiin 2 ja 3. Tämä tarkoittaa sitä, että mökkien taakse tulee oma vesitorni, jolla varmistetaan riittävä veden paine, sekä tasataan hieman kaivon veden käyttöä. Vaihe 3 tarkoittaa sitä, että olemme aloittaneet kaksikerroksisen paritalon rakentamisen. Toinen puoli on tarkoitettu asiakkaiden käyttöön ja toiselle puolelle muutamme me. Kokoa sillä tulee olemaan 8m x 10m eli yhteensä 160m2 kahdessa kerroksessa. Molemmissa kerroksissa on terassit ja isot lasiovet. Yläkerrasta pitäisi olla näkymä etummaisten mökkien yli merelle. Töiden arvioitukesto on 90 työpäivää. Tätä projektia helpottaa todella paljon se, että kaivo, septitankki, sähköt ym infra on jo valmiina.

-Lee-

Oikean puoleinen mökki on saanut väriä pintaansa.

Näyttää siltä että ainakin osa bermuda nurmikon istutuksesta on onnistunut.

Lattiat puuttuu

Harmaa ja valkoinen Surfing Carabao

Vesitornin rakentamista.

Paritalon perustusten ja rungon valamista.

Olemme innostuneet isojen himmeleiden pystyttämisestä.

Lauantain työpäivä päättyy joka viikkoiseen selvitykseen siitä kuka on kenellekkin velkaa ja kuinka paljon.

#rakentaminen #beachhouse #surfingcarabao #kuume #vesitorni

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT

© 2015 by Kaisa & Lee