Bambuseinä


Edellisessä kirjoituksessa kerroin rakennustarvikkeiden maksamisen haasteista. Perjantaina piti tulla lisää nurmikkoa ja samalla oli tarkoitus maksaa koko homma pois. No eipä näkynyt nurmikkoa eikä Nurmikko-miestä. Sen sijaan lauantaina Nurmikko-mies ilmestyi tontille kysymään rahoja mutta ei tuonut nurmikkoa. Sovittiin uusi ajankohta maanantaille, saa nähdä saadaanko homma maaliin maanantaina.

Työt ovat edistyneet ja ensi viikolla pitäisi aloittaa ulkokeittiön ja ruokailutilan rakentaminen. Niiden ei pitäisi olla kovinkaan isoja töitä ja tarkoitus olisi pitää ne yksinkertaisina. Meidän ajatus bambusta tehdystä kylpyhuoneen takaseinästä näyttää onnistuvan ja se myös näyttää hyvältä. Tuon ensisijainen tarkoitus on parantaa kostean tilan ilmanvaihtoa mutta myös keventää visuaalisesti mökin ulkonäköä. Ensimmäisen mökin katto on käytännössä valmis toisen mökin kattotyöt on jo aloitettu. Lauantaina toimitettiin lisää nipaa. Se tuli paikalle hieman näyttävämmin kuin muut tavarat. Nipa oli lastattu ison vanhan värikkään bussin sisään ja katolle. Työmiehet itse istuivat koko komeuden päällä. Auton katolla matkustaminen on täällä yleistä mutta tämä oli uusi versio siitä, sillä huojuvien nipapinojen pääällä matkustaminen on varmasti lisännyt vaikeusastetta.

Lauantaina oli myös palkkapäivä jolloin on ohjelmassa Tanduay tai Emperador-rommin juontia. Palkkojen maksu sujuu helposti mutta sitten alkaa show jossa selvitellään kuka on kenellekkin velkaa ja mistä, kuka kävi ostamassa savukkeita tiistaina, kuka haki rommia ja kuinka paljon siitä on kukin juonut.... siitä ei ota kukaan selvää. Oman lisänsä tuo sari-sari kaupan pitäjä joka tulee perimään viikon aikana syntyneitä velkoja. Ja soppaa vauhdittaa rommi.

-Lee-

Back wall of Surfing carabao

Surfing Carabaon takaseinä.

Back wall of Surfing carabao

Kylpyhuoneen takaseinä.

Roof of surfing carabao

Valmis katto sisäpuolelta.

Surfing Carabao beach houses

Tuon palmun kohtalo on edelleen auki. Hieno puu mutta peittää näkymää.

Surfing Carabao beach houses

Katto etuviistosta.

Tontille on tullut valaistus.

Nipan kuljetusauto.

Auto on lastattu nipalla.

Viikkojen aikana on syntynyt "hieman" sahanpurua.

Emperador torni.

Lik Lik tarkuus tehtävän äärellä.

Viikon rommit.

Kuka on velkaa ja kenelle.....

#Siargao #surfingcarabao #Bambu #rakentaminen #rommi #katto

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT