Rakennustarvikkeiden maksaminen


Sadekausi lähenee loppuuan mutta vaikuttaa siltä että se on vain yltynyt loppua kohden. Pari päivää on rakentaminen ollut täysin seis koska vettä tulee ja tulee. Hyvä puoli sateessa on se että nurmikko tykkää. Tilasin rantaan nurmikkoa joka toimitetaan n. 30x30cm kokoisssa paloissa.

Ja tämän aasin sillan kautta päästään otsikon aiheeseen- rakennustarvikkeiden maksaminen.

Tarvikkeiden ostamisesta, kuten vaikka nurmikko, toimitaan siten että kysellään ympäriinsä että sattuisiko joku tuntemaan jonkun jolla voisi olla nurmikkoa. Sitten löytyy henkilö joka myy sinulle nurmikkoa. Hinta on esimerkiksi 6 pesoa / nurmikon pala. Hinnasta on sovittu ja sitten kysytään että tarvitsetko kuljetuksen. No tietenkin tarvitsen, millä minä täältä kuljetan 1000 kappeletta nurmikkoa tontilla? Repussa? Kainalossa? Myyjä toteteaa että hinnassa ei ollut kuljetusta mukana.

- Paljonko kuljetus maksaa?

Myyjä vastaa: - 2 pesoa pala.

- Asia selvä. Maksan kun toimitetaan.

Osa tavarasta ilmestyy tontille seuraavana päivänä joskus aamuyöstä tai ensi viikon torstaina myöhään illalla. Toimitusta seuraavana päivänä menen etsimään tavaran toimittajaa jotta voisin maksaa nurmikon. Myyjää ei näy missään, työmiehet eivät tiedä missä kaveri on. Yritän soittaa, ei vastaa. Tämä toistuu parina päivänä. Sitten seuraavan kerran kun menen tontille kertovat työntekijät että sinua on käyty kysylemässä kun et ole maksanut nurmikkoa. Menen nurmikon toimittajan luokse, ei ole paikalla eikä kukaan tiedä missä myyjä on. Yritän soittaa, puhelin kiinni. Sitten, kuten tänä aamuna, kaveri tulee majapaikkaan kuudelta aamulla kyselemään minua. Itse olin vielä nukkumassa mutta kun menen alas aamiaisella, keittämään puuroa ja syömään tuoreita mangoja, tulee majapaikasta huolta pitävä rouva kertomaan että sinua on kyselty kun et ole maksanut nurmikkoa. Nurmikon myyjä tulee parin tunnin päästä uudestaan takaisin ja kertoo että nurmikon voi maksaa perjantaina kun hän tuo loput ja lähtee nyt pariksi päiväksi naapurisaarelle.

- Tämän takia sinä olet kysellyt minua?

- Kyllä.

Vastaavanlainen show on usein käynnissä, yrität löytää jotain kaveria joka yrittää löytää sinua.

Hyvä esimerkki on myös bambumiehen etsiminen. Kävimme hänen verstaalla kysymässa herra bambumiestä. Ei ollut paikalla. Sitten parin päivän päästä ilmoittaa että huonekalut ovat valmiina. Mitkä huonekalut? Ei me olla mitään tilattu.

Tilaan vaikka moottoripyörään surffilautojen kuljetustelineen. Se luvataan tehdä seuraavaksi päiväksi. Menen kysymään seuraavana päivänä onko teline valmis. Ei kuulemma ole, ei ollut oikeanlaista putkea. Mutta kahden päivän päästä se on valmis. Kahden päivän päästä menen kysymään että olisiko teline valmis. - Ei ole, hitsauskone meni rikki. Varaosa on tilattu.

- Milloin varaosa tulee?

- En tiedä.

Viikon päästä saan äkäisen puhelun: - milloin tulet hakemaan tämän telineen? Se on ollut jo pitkään valmiina.

Nurmikko on edelleen maksamatta, ehkä sitten perjantaina. -Lee-

Tie Dapaan

Tie Malinaoon :-)

Tuolla kasvaa meidän katto

Tuolla ei pitäisi olla krokotiileja

Mangrovea

#Siargao #rakentaminen #filippiinit #surfingcarabao #nurmikko #ihmiset

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT